Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar Amd fx 6300 islemcim var anakartım ıse M5A97 Le R2.0 3.5 ghz den 4.2 civarına çıkarmak ıstıorum yardımcı olabilecek iyi bilen biri varmı acaba
merhaba internette elinde olan işlemciye baktım 3.8 ghz ye kadar cıkartabılıyorsun yani en azından benım buldugum kadarıyla öyle
bios ayarlarına bak orda turbo boost ve ya O.C diye birşey görürsün anakartın modelini yaz internete oc yapımı diye ekle . fakat uyarıyım Oc (Over clock ) saglıklı birşey değil ısı değerlerini aşırı derecede yükseltecektir ki 32 nm disk daralmasına sahip olan bir işlemci üzerinde menemen yapabiliceğin kadar ısınır çok iyi bir thermal macun kullan ve iyi bir sıvı sogutma eger illaki yapıcam dersen yoksa fındık toplamak ıcın cıktıgın dal kırılır uzun vadede sıkıntı cıkarır overclock
M5A97 aman aman mükemmel bir anakart değil, 5-6 sene önce 8300 ile kullanmıştım muadilini. O.C tabi ki yapabilirsin, ama sana anakart ve işlemcini değiştirerek ryzen serisine geçmeni öneririm.
O.C nasıl yaparım diyorsan biostan işlemcinin çarpanını arttırıp, işlemciye giden gerilimi biraz arttırman lazım. Çarpanı önce 36 yap, ve bilgisayarı başlat. İşlemcinin 3.6 ghz de çalıştığını göreceksin. Sonra prime 95 ile 10-15dk stabilizasyon testi yap. Eğer mavi yemiyorsan, çarpanı arttırıp bu dediklerimi mavi yiyene kadar yap. Mavi yedikten sonra işlemciye giden gerilimi yavaşça arttırıp tekrardan test yap. Böyle böyle işlemcinin sınırını bul ve en uygun olan çalışma frekansında bırak. Ek olarak gerilim arttırmana rağmen eğer mavi yiyorsan, ram mhz lerini düşürmeyi denemelisin. Ayriyetten o.c yapacaksan turbo boost vb gibi şeyleri kapatman gerekmekte. İnternette technopat gibi bilişim sitelerinden daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. İyi forumlar.
Bunu önermiyorum çünkü eğer arttırırsanız, yüksek işleme tüketimi ile gelecekteki problemleri size gelebilir, zaten benimkinden birini yaktığım ipucu, bu yüzden neden maksimuma koydum
eğer oc yapıcaksan bir kere iyi bir soğutucuya sahip olmasın heleki fx serisi bir işlemci kullanıyorsan ciddi anlamda sağlam bir soğutucuya ihtiyacın var. oc yaparken profesyonel yardım almanı öneririm veya çok dikkatli yapmalısın eğer ki bilmiyorsan. aksi takdirde biosu bozarsan başın bilgisayarcılarda ağrıyabilir.
İşlemcinin hızını anakartın desteklemesi lazım .. 5200 de taksan anakart kendi hızından fazlasını çalıştırmaz anakartını degiştirmen lazım o hıza erişmek istiyorsan
[QUOTE = "IronHide02, post: 2888023, member: 2191689"]
Hello, I have Amd fx 6300 processor, if my motherboard is M5A97 Le R2.0 I want to increase from 3.5 ghz to 4.2, I know anybody who can help.
[/ QUOTE]
nice post hoping to see more
[QUOTE = "gabrielvco, postagem: 2888878, membro: 2228161"]
Eu não recomendo isso, porque se você aumentar, poderá ter problemas futuros com alto consumo de processamento, a dica de que eu já queimei um dos meus, por que o coloquei no máximo
[/ CITAÇÕES]
Overclock Yapabilirsin, Ama Max 3.8 Ghz Hızında Olur, Daha Fazla Zorlarsan İşlemcin Çöpe Gider, Kendin Bilmiyorsan Bence Hiç Karışma, Gerçekten Güvendiğin Birisine Yaptır.