AMD mi İntel mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Amd ryzen 5 çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
inet al kardeşim bende kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim daha

Software Engineer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bu işte İntel bence daha önde , uzun sürelik varlıklarıyla

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar işlemci alacağım fakat hangisi iyi karar veremedim. Yardımcı olur musunuz?
amd oyunlarda sıkıntı oluyor. Metin2 herkesın bıldıgı herkesın ıyı kotu bilgisayarı açan oyunu. Ama oto av diye birşey var mesela sadece amd işlemci bilgisayarı olanlar hata alıyor genelde. O yzüden diğer oyunlarda falan sıkıntı olabilecek bir durumu var. İntel al bence

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
AMD
Post automatically merged:

AMD

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
AMD kendini çok geliştirdi. Çoğu developerlarda artık AMD yi gerçek anlamda ciddiye alarak oyun tasarlıyor. AMD şuan fiyat performans açısından bir tık önde gibi

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
bide oyunlardan zevk almak için monütöründen de güzel olmasılazım en az 75hz lik

Yazılım Mühendisi
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
AMD ile intelin son zamanlarda çok bir farkı kalmadı. intel biraz daha normal kullanıcı yanında kurumsal a da hitap ettiği için işlemcilerine ekstradan özellikler koyuyor ancak bizim gibi normal ev kullanıcılarının %98 i bunları kullanmıyor bile o yüzen farklı teknolojilere sahip iki işlemci var ortada. performans açısından ise her iki markanın da eşdeğer modellerini karşılaştırırsan seni temin ederim hiç bi fark yok. Senin yerinde olsam ben kendim AMD tercih ederim çünki aynı performansa daha az para ödüyorsün az para ödemenin sebebi inteldeki kullanmadığın birtakım işlemci teknmoljileri ÖRN: Intel® AES Yeni Yönergeleri,Intel® Boot Guard vs gibi şeyler, tabi bunlardan bazıları AMD tarafında da var. Uzun lafın kısası sisteminde ryzen 7 gibi amd işlemci varken ram bellekleride 3200 mhz arlısan bas gaza artık :cool:

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Amd iyi-- i8lerde ısınma sorunu var bu sene çıkanları bilemem tabi

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
intel bence oyun için ideal değil
AMD almanızı tavsiye ederim
ama oyun için değilse intel alın boşa masraf etmeyin

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
amd iyi ve ucuz intel ise kaliteli ve pahalı alıcaksan ömürlük al intel olsun geçici diyorsan amd al

Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
amd daha uygun fiyata intel ile aynı performans demek kesinlikle amd öneririm

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
AMD intel ile kıyaslanamaz kardesim googleden aynı nesillerini kıyaslayabilirsiniz

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
amd iyi ve ucuz intel ise kaliteli ve pahalı alıcaksan ömürlük al intel olsun geçici diyorsan amd al
kullanıcanın masrafına göre değişir mesela 2000tl gibi bir büşçesi veya 3000 tl amd alsın yok eğer 5000 6000 gibiyse ozan intel alabilir i8 mesela veya i7 li de olabilir

Yazılım Mühendisi
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
AMD ile intelin son zamanlarda çok bir farkı kalmadı. intel biraz daha normal kullanıcı yanında kurumsal a da hitap ettiği için işlemcilerine ekstradan özellikler koyuyor ancak bizim gibi normal ev kullanıcılarının %98 i bunları kullanmıyor bile o yüzen farklı teknolojilere sahip iki işlemci var ortada. performans açısından ise her iki markanın da eşdeğer modellerini karşılaştırırsan seni temin ederim hiç bi fark yok. Senin yerinde olsam ben kendim AMD tercih ederim çünki aynı performansa daha az para ödüyorsün az para ödemenin sebebi inteldeki kullanmadığın birtakım işlemci teknmoljileri ÖRN: Intel® AES Yeni Yönergeleri,Intel® Boot Guard vs gibi şeyler, tabi bunlardan bazıları AMD tarafında da var. Uzun lafın kısası sisteminde ryzen 7 gibi amd işlemci varken ram bellekleride 3200 mhz arlısan bas gaza artık :cool:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...