AMD Ryzen 7 7800x3D stok fanla kullanılır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Ekran Kartı
RTX 3060.
Arkadaşlar, öncelikle işlemci ve anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum. Anakart olarak MSI 670X Gaming Plus Wi-Fi, işlemci olarak ise 7800x3D almayı düşünüyorum fakat DDR5 RAM de almam gerekeceği için sıvı soğutucuyu 1 ay bekletmem gerekecek. Aklıma takılan şu: 1 ay boyunca işlemcinin fanıyla idare edebilir miyim? Sadece Valorant oynayan birisiyim ve kasam da MSI MAG Forge 100M.

Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
İşlemci için bütçen varsa kesinlikle her zaman sıvı soğutma ya da stok fanı dışında, farklı bir soğutma almanı tavsiye ederim. Stok fan kurtarır ama yeteri performans yeterli olmaz.

Uzman Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
İşlemci için bütçen varsa kesinlikle her zaman sıvı soğutma ya da stok fanı dışında, farklı bir soğutma almanı tavsiye ederim. Stok fan kurtarır ama yeteri performans yeterli olmaz.

Yanma, zarar gibi bir problem görmem değil mi? Dediğim gibi sadece 1 ay Valorant oynayarak vakit geçirdikten sonra sıvı soğutucuyu zaten alacağım.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Yanma,zarar gibi bir problem görmem değil mi? Dediğim gibi sadece 1 ay valorant oynayarak vakit geçirdikten sonra sıvı soğutucuyu zaten alacağım.
Hocam bugün çook daha düşük seviyelerdeki işlemciler bile stok fanlarla 50-55 dereceleri zor görüyor bahsettiğin işlemcinin stok fanıyla valorant oynayarak nasıl yakacaksın o işlemciyi :D Hiçbir sorun olmaz

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
En az 80 derece olur kesinlikle sivi sogutma istiyor o işlemci

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hocam bugün çook daha düşük seviyelerdeki işlemciler bile stok fanlarla 50-55 dereceleri zor görüyor bahsettiğin işlemcinin stok fanıyla valorant oynayarak nasıl yakacaksın o işlemciyi :D Hiçbir sorun olmaz

böyle düşünmemek lazım bahsi geçen işlemci aşırı ısınan bir işlemci ve stok fanla 80-85 dereceleri görüyor bunlar da sıkıntı sayılar işlemci yanmasa bile performansa olumsuz etkide bulunur

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
hocam amd işlemcilerin hic birisi stok fanla kullanılmaz kendimden biliyorum sıvı sogutucu anca normale ceviriyor bu işlemcileri yoksa 2 yumurta çaksanız pişer bu işlemcilerde

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Yanma, zarar gibi bir problem görmem değil mi? Dediğim gibi sadece 1 ay Valorant oynayarak vakit geçirdikten sonra sıvı soğutucuyu zaten alacağım.

Günümüzde üretilen hiçbir işlemci stok soğutucu kullanıyorsun diye yanmazzzzzz her işlemcinin TDP değeri vardır maksimum derecesi bellidir çok ısınırsa bilgisayar kendini korumaya almak için reset atar ya da PC kapanır işlemcin yanmaz.

Hocam AMD işlemcilerin hiç birisi stok fanla kullanılmaz kendimden biliyorum sıvı sogutucu anca normale ceviriyor bu işlemcileri yoksa 2 yumurta çaksanız pişer bu işlemcilerde.

AMD Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyorum Adana sıcağında stok fanla PUBG Steam gibi işlemci kullanan bir oyunda maksimum 65-70 derece sıcaklıkta çok rahat bir şekilde çalıştırabiliyorum. :brainfree:

Hiçbir AMD işlemci stok soğutucu ile kullanılamaz kelimesi yerine "nasıl kullanabiliyorsun tecrübeni paylaşır mısın" diye sorarsan anlatabilirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ben ryzen kullanıyorum senın sordugunla aynı hıc pısman degılım

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
hocam kesınlıkle sıvı sogutma onerırım butcenız varsa

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ben merak ettim anlatır mısın biraz. @Kings Never Die

ryzen kaç kullanıyorsun ve stock fan ile mi? max kaç derece görüyorsun

Amd Ryzen işlemcilerde Stok fan ile Undervolt işlemi uygulayarak -20 -25 derece daha soğuk ve stabil çalıştırabilirsin. Heleki Türkiyede yaşıyorsan ve 1 dolar 34-35 liraysa 3000 lirayı sıvı soğutmaya vermek zoruna gidiyorsa, bu işlemi uygulayarak tamamen zararsız ve stabil bir şekilde kullanabilirsin.

Ryzen 5 5600x stok soğutucu ile steam pubg yada işlemci gücü seven oyunlarda 95-98 derecelerde çalışan işlemciyi, undervolt yaparak 70-75 derecelerde ve aynı fps'leri alarak kullanıyorum 1 yıldır.

Youtube'da bolca undervolt videosu mevcut.
1.jpg

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...