am4 chipset anakartlarda oluyorgüzel hatırlatma yararlı bilgi teşekkürler ancak yeni nesil anakart ve ram sistemerinde 10 fpslik fark olmuyor diye hatılıyorum
evet intelde o kadar fps artışı göremedim ama ben yani 2 fps felan ancadır benchlerdeŞimdi şöyle birşey var. Sadece ryzen için değil Intel içinde durum bu. Coft kanalda kullanımı çok daha iyi oluyor. Intel ile ryzen arasinda ki fark ise MHz değeri yüksek ister ryzenler. Ne kadar yüksek o kadar artış. İntelde de bu var ama ryzen kadar abartılı değişim olmuyor
Söylediklerin çok doğru 2600x işlemci kullanıyorum yalnız bir bilgi daha eklemek istiyorum. Ram yüksekliği kadar mhz'de önemli fps değerleri açısından, Mhz ' in 3000 veya 3200 üzeri olduğunda oyundan oyuna değişken 5 ila 10 fps farklar yaratmakta. Ram yüksek tutulduğu gibi Mhz 'de önem verilmesi gerekiyor.Kendi Testlerime göre amd ryzen 5 1600x kullandığım zamanlar tek 8 gb 2400mhz GSKİLL ram kullanıyordum ve rust gibi bir oyunda gta gibi bir oyunda oyunu alta alamıyordum alınca takılıyordu rahat bir şekilde oyunumu oynayamıyordum. Bi adet daha 8 gb ram taktım aynı cl değeri aynı mhz ile ve aynı testleri yaptığımda bazı oyunlarda 5 bazı oyunlarda 9 10 fps artışı oldu. ve oyunu alta alıp arkada google açabiliyordum ve rahat rahat işlerimi halledebiliyordum Şuanki multi açık dünya oyunlarında cidden 8 gb ram yetmiyor arkada bi google açıyorsun 3.7 4 gb bilemedin 5 gb bile ram yediğini gördüm. o yüzden Amd ryzen sistem önerilerinde çift kanal ram önerilerinde bulunun yada alıcak iseniz 16 gb ram kesinlikle olmalı single oynuyorsanız pek gerek yok. intel işlemcilerde fps artışı olmuyor bu dediğim olaylar amd ryzen için geçerli.
evet haklısın 2400mhz ramı 2800e oc lemiştim b450 anakarttaSöylediklerin çok doğru 2600x işlemci kullanıyorum yalnız bir bilgi daha eklemek istiyorum. Ram yüksekliği kadar mhz'de önemli fps değerleri açısından, Mhz ' in 3000 veya 3200 üzeri olduğunda oyundan oyuna değişken 5 ila 10 fps farklar yaratmakta. Ram yüksek tutulduğu gibi Mhz 'de önem verilmesi gerekiyor.
olay burada sadece fps değil işte üstteki yazdığımı bir daha oku anlıcaksın demek istediğimiHocam zaten her zaman dual ram kullanılması söylenir ki. Dual ram de fps bi tık daha fazla veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?