Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
:yazı:

AMD'nin yeni 7nm tabanlı işlemcisi "Ryzen 3000" serisinin çıkışına az bir vakit kala, Tam 16 çekirdekli 5.2 GHz kadar ulaşabilen işlemcinin benchmark sonuçları gündeme damga vurdu!

:resim:

gj.jpg

AMD şimdi de çok daha teknolojik bir "Çip" ile gündeme damgasını vurdu! Yeni işlemcisi, 16 çekirdek ve 32 işlekle inşa edilmiş. Default olarak 3.3 GHz frekansa sahip olan bu çip, bütün çekirdekleri overclock yapıldığında 5.2 GHz gibi bir yüksek hıza ulaşabiliyor! Henüz daha duyurusu yapılmamış olan yeni bir "Ryzen 9" prosedürcü olan yeni çipseti, AMD’nin test amaçlı kullandığı bir mühendislik ürünü de olabilir. Beklentilere göre MSI anakart ve gerektiğince overclock DDR4 RAM destekleri ile prosedürcü, Benchmark testinde resmen taklalar attı İntel kullanıcıları şok oldu.

:resim:

4.png

Intel’in ise 18 çekirdekli tam tamına 2000 $ olan "İ9 9980XE" adlı işlemcisi ile karşılaştırma yapılan yeni işlemci Ryzen işlemciye göre 2 çekirdek daha az olmasına karşın hem tek çekirdek hem de çoklu çekirdek performansı bakımından çok iyi neticeler elde etti ama her zaman Ryzeni destekliyoruz :) Muhtemelen yeni soğutma yöntemleri de işlemcinin performansını artış olarak üstlere çekiyor. Önümüzde ki ayın 7'sin de AMD’nin internette daha tanıtılmamış olan "Zen 2 MM" oyunculara sunulacak ve bizler de Ryzen’in ne kadar sınırlarını zorladığını göreceğiz!​

Son düzenleme:
Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Amd Şaşırttı Beni Bende İntel Kullanıyorum

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bende intel kullanıyorum açıkcası amd den böyle birşey beklemezdim de tabiki fiyat olarak son durum ne olacak :D

Üye
9 HİZMET YILI
Amd Kullanıcısıyım. Her zaman f/p ürünü diyorduk yine şaşırtmadı bizi üstüne ekleyerek geliştirdi. AMD FOREVER!

Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Fiyat olarak ne kadar uygun olacak, önemli olan o. Yoksa 10ghz olsun ne önemi var biz alamadıktan sonra. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...