MediaTek’ten yapay zekalı bilgisayar işlemcisi geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
:yazı:

MediaTek'in kişisel bilgisayar pazarındaki varlığını genişletmeyi amaçlayan Windows PC'ler için yeni bir ARM tabanlı işlemci geliştirdiği bildiriliyor. Bu girişim, 2025 yılına kadar piyasaya sürülebilecek yapay zeka odaklı bir çip oluşturma hedefiyle NVIDIA ile yapılan işbirliğinin bir parçası. İşlemcinin, Apple'ın M işlemcisi ile doğrudan rekabet edebilecek TSMC'nin gelişmiş 3nm süreci kullanılarak üretilmesi bekleniyor. -serisi çipler ve Qualcomm'un Snapdragon platformları

MediaTek'in ARM tabanlı Windows PC'lere yönelik girişimi önemlidir çünkü bu, şirketin mobil ve Chromebook pazarlarındaki başarısını daha rekabetçi ve yüksek performanslı PC segmentine girmek için güçlendirme stratejisini temsil etmektedir. Şirket, ARM dizüstü bilgisayarlarda Windows için yüksek performanslı Kompanio SoC'ler üretmeyi planlıyor; bu, Qualcomm'un Snapdragon yongalarına uygun maliyetli bir alternatif sunarken aynı zamanda PC pazarında Intel ve AMD'nin hakimiyetine meydan okuyabilir

Ayrıca MediaTek'in bu hamlesi, enerji tasarruflu işlemcilere yönelik artan talepten yararlanma girişimi olarak görülüyor. ARM tabanlı işlemciler, düşük güç tüketimi ve yüksek performanslarıyla biliniyor ve teknoloji endüstrisi daha sürdürülebilir çözümlere yönelirken bu da giderek daha önemli hale geliyor

Genel olarak, MediaTek'in Windows PC'ler için yakında çıkacak olan ARM tabanlı işlemcisi, birden fazla oyuncunun geleneksel x86 mimarisine rekabetçi alternatifler sunmak için yarıştığı işlemci pazarındaki çeşitlendirmeye yönelik daha geniş bir eğilimin parçası. Bu gelişmenin yeniliği teşvik etmesi ve tüketicilere ve OEM'lere daha fazla seçenek sunması bekleniyor

:özellik:

Üretim Süreci: MediaTek'in işlemcisi, TSMC'nin 3nm üretim süreci kullanılarak üretilecek. Bu, yüksek performans ve enerji verimliliği sağlamak için en gelişmiş üretim teknolojilerinden biridir

Ortaklık: MediaTek, bu işlemciyi geliştirmek için NVIDIA ile işbirliği yapıyor. Bu ortaklık, işlemcinin yapay zeka (AI) yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor

Performans: İşlemcinin, ARM mimarisine dayalı olacak ve yüksek performanslı Kompanio SoC'larını içermesi bekleniyor. Bu, MediaTek'in daha önce Chromebook'larda kullandığı başarılı Kompanio serisinin bir uzantısı olacak

Ekosistem: MediaTek, sadece işlemci geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda Windows on ARM ekosistemine yönelik 5G modemler, Wi-Fi + Bluetooth kartları ve ekran entegre devreleri gibi diğer bileşenleri de üretmeyi planlıyor

Yönetim ve Strateji: MediaTek, Intel'de uzun süre çalışmış olan Adam King'i müşteri bilgisayarları genel müdürü olarak işe aldı. Bu, şirketin PC pazarına ciddi bir giriş yapmak için stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor

Pazara Giriş: İşlemcinin tasarımının 2024'ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması ve dördüncü çeyrekte doğrulama aşamasına girmesi bekleniyor. 2025'te ise piyasaya sürülmesi planlanıyor

MediaTek'in bu hamlesi, ARM tabanlı Windows PC'ler için daha fazla seçenek sunarak pazardaki rekabeti artırmayı hedefliyor. Bu gelişmeler, kullanıcılar ve OEM'ler için yeni alternatifler ve potansiyel olarak daha uygun maliyetli çözümler sunabilir.

v94ftvsl.png

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bu yapay zekayı iyice öğrenmek lazım yeni para bunda Helal Olsun Adamlara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...