Anakart arızası sebebiyle 4000tl tamir ücreti?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BDO LOVER
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce laptopum arıza yaptı. Nedenini sormayın, tamamen kendi salaklığım; temizlerken bataryayı takılı unutmuşum. Her neyse, 3 hafta önce de tamire bıraktım, yani daha doğrusu hasar tespit için. Bugün tarafıma ulaşıldı ve “Güney çip seti, AOS ve ana besleme BIOS yazılımı” üzerinde sorun olduğu söylendi ve 4000 TL para istediler. Laptop modelim Lenovo Legion Y520, 2017 model; bir anakart, i7 7700HQ + GTX 1060 Max-Q. Sizce bu tamir fiyatı pahalı mı yoksa normal mi? Götürdüğüm bilgisayarcının beni dolandırma gibi bir amacı olabilir mi? Üniversite sınavına hazırlanıyordum, uzun bir süre bilgisayarla fazla ilgilenmedim; şu an bu konularda bilgi sahibi değilim. Bunlar ne kadar masrafa yol açar diye size sormak istedim.

Edit: Sadece anakart tamiri ve yukarıda yazdığım parçalar hakkında bilgisi olanlar yazsın. Yorum yapmış olmak için lütfen boş boş şeyler yazmayın.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
one kanka öyle çok pahalı anakart için başka tamirciye götür bide istersen

Seçkin Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Eğer servise verdiysen pahalı istiyorlar genelde tamirciye götür bi sor bakalım çok pahalı yoksa

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
hocam gidin başka yere götürün bendede aynısı oldu 1500tl verdim sadace

Like a diamond 💎
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kullanıcı hasarı ise garanti kapsamına girmiyor o yüzden o kadar uçuk bi fiyat verilmiş. Fakat yapıp yapmamak senin elinde onun yerine üstüne bi 10K ekler gider kasa alırsın daha kârlı olur.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kanka genelde bilgisayar tamircileri bilirsin yüksek fiyat söylerler çoğu kazıklamaya yer arar benden de yeni laptop parası istediler bildiğin sen en iyisi başka tamircilere falanda sor uygun fiyatlı olanını bulmaya çalış.

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Geçmiş olsun hocam umarım çözülmüştür

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yaptırmanı tavsiye etmiyorum kesinlikle eğer söküp takma gibi merakın varsa işlemci soketinden altın elde edebiliyorlar eğer sıkılıyorsan böyle bir hobi yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Dostum laptopların böyle handikapları var işte. Normal masaüstü bir pc de anakart tamiri yerine direkt şak diye yenisini alabilmen oldukça mümkün. Ama laptoplarda özel kasa dizaynına göre üretici anakartlarına muhtaç olduğu için çoğu kasa, böyle tamirle uğraştırıyor. Konuya dönecek olursak; bence pahalı. Evet ekonomi şuan berbat halde her şeyin fiyatı aldı gitti de bu kadar gitmedi daha aga. Bence nereye verdiysen seni biraz koparma derdinde. Ama şöyle ki senin modelin anakart fiyatlarına biraz bakındım uçmuş durumda gereksiz bir şekilde. Normalde intel işlemci destekli anakartlar amd ye göre 2 hatta 2 buçuk kat daha pahalı olur ama bu gereğinden de pahalı anlayamadım. Benim önerim bir kaç bilgisayarcıdan fiyat alman yönünde dostum.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
4000tl piyasasina gore pahali midir bilmem ancak laptop ariza tamir fiyatlari cok sasirtmiyor beni. gercekten cok pahali servis ucretleri cikiyor laptoplarda. baska yerlere de sorup ona gore karar ver bence.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
sana ttavsiyem tek bir bilgisyarcıya gidip ona bel bağlamamak olur elinde alternatifin olmalı

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
knk pahalı bu arada bence çalışıp üstüne koyup daha iyisini alırsın

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kanka tamirciye götür derim o fiyat ne

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
İnternetten veya dığer satış sitelerinden aynı model karti araştir dostum 4 bin tl ye yenisi al daha iyi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...