Anakart çalışmıyor veya pc

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba, herşey normal bir gün youtube da video izlerken bi anda pc kapandı sonra açıldı ama klavye mouse ışıkları yoktu sonra bir daha kapatıp açtım 5 - 10 saniye çalıştı görüntü ışık vs yok sonra yine kapandı bir daha açmaya çalışınca hiç açılmıyor bir süre bekleyip anca yine 2-3 saniye çalışıp geri kapanıyor.
Anakart: A320M PRO E
ihtimaller:
anakartın ışık kısmında cpu ışığı yanıyor acaba onda mı sorun var bilmiyorum.
PSU bozuk falan değil başka bir pc ye takıp çalıştı.
ramler sağlam çalışıyor.
ekran kartıda sağlam çalışıyor.
AMA işlemciyi bilmiyorum sağlam mı diye onla bir alakası varsa bile cpu fanı dönmüyor arkadaşlar??
İşlemci: Ryzen 3 1200

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
MSI anakartlarının ez debug ledleri çok işe yarıyor. Eğer cpu da kalıyorsa cpu alakalı bir durum olabilir. Bios güncel mi? Güncelse bios pilini çıkararak reset atmayı denedin mi?

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
MSI anakartlarının ez debug ledleri çok işe yarıyor. Eğer cpu da kalıyorsa cpu alakalı bir durum olabilir. Bios güncel mi? Güncelse bios pilini çıkararak reset atmayı denedin mi?
Bios güncel mi bilmiyorum pc açılmyıor, önce ez debug dan cpu ışığı yanıyor sonra hepsi yanıyor hemen kapanıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
bana da aynısı olmuştu senın durumun aynı mı bılmıyorum ama, benim anakartım işlemciyi bozmuştu ve işlemci de anakartı bozmuştu :smoke:
yeni anakart ve işlemci alarak düzeltebildim sadece senın de durumun aynı mı bılmıyorum

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Öğrenmenin en basit yolu CPU'nu başka bir test sistemine takarak denemek, onun dışında CPU debug ışığı yanıyor ise temassızlık da olabilir CPU'yu anakarttan çıkarıp tekrar takmayı dene.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
bana da aynısı olmuştu senın durumun aynı mı bılmıyorum ama, benim anakartım işlemciyi bozmuştu ve işlemci de anakartı bozmuştu :smoke:
yeni anakart ve işlemci alarak düzeltebildim sadece senın de durumun aynı mı bılmıyorum
yapma be usta

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhaba, bilgisayar kritik bir hata oluştuğunda yeniden başlatır, sizde hatayı "olay günlüğü" ne girmeden göremezsiniz. Öncelikle yeniden başlatma sorununa ulaşmanız gerekiyor. Bunun içinde otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırakacaksınız. Böylelikle sistem hata ekranında takılı kalacak, sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal kaynaklı mı olduğu bilgisine varabilirsiniz.
Otomatik başlatmayı devre dışı bırakma;
Yönetimsel Araçlar Menüsü' nü açın ve sisteme tıklayın. Sol tarafta "Gelişmiş sistem ayarları" nı seçin. Açılan pencerede Gelişmiş/ Başlangıç ve Kurtarma Sekmesinde ayarlara tıklayın. Ekteki resim önünüze gelecek. İşaretli yerin çekini kaldırıp tamam diyerek çıkış yapın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Reset atan olayı tekrar yapın. Reset atacağı zaman ekrana hata kodu gelecektir.sadsda.jpg

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Eğer elinde termal macun varsa, işlemci statiği olabilir sorunun. İşlemciyi söküp takmak sorununu çözebilir.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Anlattığınıza göre, bilgisayarınızda aniden kapanma ve açılmama sorunu yaşıyorsunuz. İlk bakışta, bu sorunun birkaç farklı nedeni olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu belirleyebilirsiniz:

1. İlk olarak, işlemci fanının dönmediğini belirttiniz. Bu, işlemcinin aşırı ısınmasına neden olabilir ve bilgisayarınızın otomatik olarak kapanmasına neden olabilir. İşlemci fanınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer fan çalışmıyorsa, fanın kendisi veya fanın bağlantı kablosu bozuk olabilir. Fanı değiştirmeniz gerekebilir.

2. Anakartınızda bir sorun olabilir. Anakartın ışıklarının yanıyor olması, anakartın kendisinin iyi olduğu anlamına gelmez. Anakartınızda fiziksel bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, anakartınızın BIOS ayarlarını sıfırlayarak deneyebilirsiniz.

3. Güç kaynağınızda bir sorun olabilir. Güç kaynağınızın yeterli güç sağladığından ve bağlantılarının doğru olduğundan emin olun. Güç kaynağınızda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, başka bir güç kaynağı ile deneyebilirsiniz.

4. Bellek (RAM) veya sabit diskte bir sorun olabilir. RAM veya sabit diskinizde bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için, bilgisayarınızı tek tek bellek modülleriyle çalıştırın veya sabit diskten önyükleme yapın.

5. Isınma sorunlarına neden olabilecek fazla toz veya kir olabilir. Bilgisayarınızın içini temizleyin ve fanların ve soğutucuların etrafındaki tozu ve kirleri temizleyin.

Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...