Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
:resim:

Ancestors - memoryhackers.jpg

:yazı:

İnsan evrimi hakkında merak uyandırıcı yeni bir video oyunu bulmaya çalışırken, geçen hafta bir meslektaşımla bazı tuhaf DM'ler alışverişinde bulundum. Bana sarılmayla ilgili ipuçları veriyor. Ona keskin çubuklar yapma konusunda ipuçları verdim. Bir noktada ona “Nasıl çiftleşeceğimi bulmam lazım” dedim. Türleri nasıl ilerleteceğimizi bulmaya çalışıyoruz.

Oynadığımız oyunun adı Atalar: Humankind Odyssey. Patrice Désilets'in (Assassin Creed, Pers Prensi: Zamanın Kumları) beyni ve Panache Digital'de birkaç düzine geliştiriciden oluşan ekibi.

Atalar, bir denetleyici ile oynanabilecek şekilde tasarlanan üçüncü şahıs hayatta kalma oyunudur. 10 milyon yıl önce Afrika ormanlarında bir bebek primatının kontrolünü ele geçirmeye başlıyor. Yakında küçük bir klanın üyelerini kontrol ediyorsun. Daha sonra oyun sizi nesiller boyunca ve nihayetinde milyonlarca yıl hayatta kalma, üretme ve evrimleşme konusunda zorlar.

Ormanda koşarak, görme, düşünme, duyma ve koklama gibi işlemleri taklit etmek için düğmeler kullanarak çok zaman harcıyorsunuz. Ortamı taramak için bir düğmeye basın. Ağacın tepesine yakın bir simgeye odaklan ve düğmeyi basılı tut. Şimdi bunu düşünüyorsun. Ağaca tırman ve bir nesneyi al. Eşlemek için başka bir düğmeyi basılı tutun ve ardından bir flaşla karakteriniz onu oyun içi gün ilerledikçe karnını dolu tutabilecek özel bir meyve olarak algılar. Bu işlemi tekrarlayın ve ne olduğunu bulabilirseniz her türlü bitki ve kayayı ve sadece kullanabileceği diğer şeyleri keşfedersiniz. Bu süre zarfında uykunuz, susuzluğunuz ve açlığınız eğilimli olmalı.

Atalar zor ama büyüleyici, ve ilk başta hoşuma gittiğinden emin değildim. İşim bittiğinde kendimi olumlu hissedeceğimi veya oyunun opaklığı tarafından giyilip giyilmeyeceğimi hala söyleyemem. Şu anda, bunu düşünmeden edemiyorum. Sırlarını çözmek için her gece geri dönmeye istekli oldum.

Oyunun başında, geliştiriciler elinizi tutmamaya söz veriyor ve kesinlikle sözlerini tutuyorlar.​

:resim:

Good Luck, we won't help you much. - memoryhackers.png

:yazı:

Ataların içine girmek zor, sanırım bazı oyunculara zarar verecek ve diğerleri için tematik olarak mükemmel olacak. Sonuçta, Désilets ve ekibinin canlandırmaya çalıştığı şey, söyleyebileceğim en iyi şey, insan evrimini şaşkın maymundan akıllı homo sapien'e bulanık bir tırmanış olarak göstermektedir. Aklımız karıştı, aletlerimizi zar zor kavradık, çevremizi zar zor kavrayabildik, iletişim kurmaya çalıştık, ama yavaş yavaş gelişiyoruz.

İnsanlığın şafağında tamamen çaresiz değilsiniz. Baştan beri ağaçlardan sallanıyorsunuz (Désilets’in özgeçmişindeki oyunları daha az beklemeyin).

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...