Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Sizce dostlarım Andorid SDK nedir? Ne için kullanılır? Ne işe yarar? Haydi gelin hep beraber bunu öğrenelim!

:resim:

icon-android-sdk.png

:yazı:

Andorid SDK Nedir?

Android açık kaynaklı bir işletim sistem olduğu için ve program geliştirmek için çok kapsamlı öğrenince istediğinizi yapabildiğiniz bir program olarak üretildi Android SDK. Aslında program denemez bir kütüphane gibi, Fakat bu kütüphane / program ile uygulamalar daha rahat ve daha güzel bir şekilde tasarlanabiliyor hatta hatalı bir kod yazdığınız da size hatanızı bile gösterip öğrenmenize fayda sağlıyor. Bu yüzden Android işletim sistemi bir bakıma İOS işletim sistemine göre daha çok kullanılıyor. İOS maalesef açık kaynaklı bir işletim sistemi değildir, üstüne kat ve kat korumalıdır 3.parti programların yüklenmesi uygulamalar aracı ile oluyor. Güvenlik, Şıklık ve Sadeliği sevenler İOS kullanılıyor.Açık kaynak kodlarına sahip olan can dostumuz Android işletim sistemi bu bakımdan programcıların yazılım üreticilerinin işini kolaylaştırarak özgür bir şekilde yeni programların üretilmesine ve geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Peki ya Andorid SDK Ne İşe Yarar?

Andorid'in anlamını artık hepimiz biliyoruz bilmeyenler için tekrar etmek gerekirse "Açık Kaynaklı Kod" dizini olarak tabir ediliyor. O zaman SDK açılımı nedir? SDK açılımı İnglizce olarak "Software Development Kit" Türkçe olarak ise "Yazılım Geliştirme Kiti" manasına gelir. Ne işe yaradığına gelirsek kısaca bahsedeyim sizlere Andorid SDK aslında hem üretme hem geliştirme kitidir. Var olan bir uygulamayı gerekli kütüphaneler ile geliştirebilirsiniz bilginiz var ise veyahutta temel başlangıç oyunları - müzik programları - wallpaper uygulamları vs. gibi uygulamalar yazabilirsiniz. Günümüz de artık her şey akıllı olduğu için saatler televizyonlar bunların da hepsinin altında Andorid SDK yatıyor. Nasıl mı? Andorid uyumlu akıllı saatleri düşünün sizlere kalp atışlarınızı, kaç adım yürüdüğünüzü, kaç km koştuğunu vb durumları gösterebiliyor bunu bir İOS cihazda çalıştıramazsınız uyumluluk sorunu olur, İşte bu akıllı saatlerin altında aslında Andorid SDK yatıyor tamamen belki çalıntı belki orjinal kodlar ile yazılmış ufak bir kit var. Andoid SDK çok kapsamlı kapsamlı bir sistem bunu "Uzman" derece de öğrediğiniz vakit Arduino ile birleştirip robotlar, işe yarar aletler yapma imkanınız çok yüksek. Belki bazılarınız diyecektir "Ardunio kendi sistemi var oradan kod yazıp yapılıyor." Bu dediğiniz doğru ama Andorid ile de birleştiriliyor biraz araştırıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizlere örnekler göstermek isterdim fakat google da iyi görseller bulamadım bende örnek olarak şunları demek isterim sizlere telefonunuz da kullandığınız her uygulama birer Andorid SDK örnektir dostlarım. Kendinize iyi bakın, Esenle Kalın!​

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Vay be ne güzel şeyler varmış la bu androidlerde,gidip s10 alıp geliyorum

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Yazılım işinde işime yarayabilir. Teşekkürler.

ŞEVVAL
Uzman Üye
9 HİZMET YILI
jagrenti eline emeğine sağlık sende ders serisi çıkarırmısın kırbeni gibi

ŞEVVAL
Uzman Üye
9 HİZMET YILI
Kır beni bana ait proje dostum, başka ne dersi istiyorsun?
sana ait oldunu biliyorumda sen konu paylaştınmı bazılarını kaldırıyorlar diye biliyorum
brute force ile instagram şifresi ve eposta hackleme dersleri kabakuvvet saldırısı yani bu dersleri verebilirsen sevinirim

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Bilmeyenler İçin Bilgili Konu Olduğu Aşikar Eline Sağlık Jagrenti, Biraz Daha Seri Konu Paylaş Yararlı Oluyor.

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
sana ait oldunu biliyorumda sen konu paylaştınmı bazılarını kaldırıyorlar diye biliyorum
brute force ile instagram şifresi ve eposta hackleme dersleri kabakuvvet saldırısı yani bu dersleri verebilirsen sevinirim
Zamanla her şey olur :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...