Who you gonna call
Emektar Üye
Google şirketi Android 12 işletim sistemi için çalışmalarına devam ediyor. Android 12 işletim sisteminin arayüzü ve bir kaç özelliği göründü. Yeni sürüm Android 12'nin sonbaharda tanıtılması bekleniyor. Neticesinde şirket, her yıl sonbaharda tanıtıyor. Akıllı telefonların bir çoğunda kullanılan Android işletim sistemi, yeni sürüm Android 12 işletim sistemi ile gizliliğe önem verilecek. Tüketiciler, kamera-mikrofon'un açık olup olmadığını görebilecekler. Bu bilgilendirme, arayüzün en sağ üst köşesinde yerini alacak. Mikrofonun veya kameranın açık olup olmadığı arayüzden anlaşılacak. Bunun yanı sıra o simgelere kullanıcılar tıklarsa örnek kameraya tıkladı, kameraya hangi uygulamalar erişebilir onu görebilecek ve kapatıp açabilecek.Özellikler hakkında da değişikliğe gidileceğini söylemiştim. O değişiklik, arayüzdeki simgeleri tüketiciler daha sade bir biçimde görecek. Bunun yanı sıra, hızlı erişim kısmında bulunan simgelerin sayısı da yeni sürüm ile azaltılacak. Bu güncelleme ile Widget'lar konusunda da yenilenme olacak. Son iletiler, cevapsız arama, etkinlik durumlarını kullanıcılar görebilecek. Bu bilgiler henüz gerçek mi değil mi bilinmiyor. Bundan bir kaç hafta sonra çıkacak olan beta sürümü ile doğruları öğreneceğiz.