Android uygulama yapmak için bilinmesi gerekenler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Web işleri falan filan
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Şu anda Kotlin öğreniyorum arkadaşlar. Android Studio için Udemy'den kurs satın aldım ama kursun daha başındayım. Aklımdaki uygulama Quiz tarzı soru çözebilecek bir uygulama. Bunu Kotlin bilerek yapabilir miyim? Hangi dile ağırlık vermem gerekiyor bunun için? Tavsiye ve önerilerinizi alabilir miyim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Merhaba,
Hangi dile gerek vermen gerekiyor kısmında şu dile ağırlık vermen gerekiyor demek yanlış olur. Dünyada kullanılan popüler diller var onlara bakabilirsin ancak bir dile yoğunlaşmak bence yanlış olur. Kendimden örnek vermek gerekirse. Android ve iOS yazılıma şu anda ağırlık vermekteyim. Ancak HTML, CSS, JavaScript ve veri tabanı dillerini de orta düzeyde biliyor. Birkaç dile ağırlık vermekte yarar var ancak diğer dillerede bakmak lazım. Yazılım işinde kendini güncel tutmak önemli. Ben ilk iOS yazılıma başladığımda objective-C vardı bir sene sonra switf çıktı ve objective-C kullanımı azaldı Swift'e geçildi. Bu yüzden bir dile bağlı kalmak yetmiyor. Kotlin dilini hiç kullanmadım onun için bir şey diyemeyeceğim.

Web işleri falan filan
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Hala daha androidle ilgileniyormusun kendini nasıl geliştiriyorsun? Açık kaynaklı programları nerden buluyorsun inceliyor musun benimlede paylaşabilir misin?

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Hala daha androidle ilgileniyormusun kendini nasıl geliştiriyorsun? Açık kaynaklı programları nerden buluyorsun inceliyor musun benimlede paylaşabilir misin?
Daha çok ios ile ilgileniyor iosda geliştirdiğim uygulamayı daha sonrasında android için uğraşıyorum. Udemy dersleri alıyorum. Google'da araştırma yapıyorum. Android için türkçe kaynaklar var ancak iosda malesef ingilizce kaynaklar var oralara bakıyorum. Açık kaynaklı kod pek bakmıyorum ilk başlarda clone uygulamalar yaparak başlamıştım instagram, facebook vs. Daha sonrasında kendim fikir geliştirerek tabi diğer uygulamalardan örnek alarak. Bunu nasıl yapabilirim sorman lazım kendine o şekilde daha rahat ilerleye biliceğini düşünüyorum.

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Böyle bir uygulama için kotlin öğrenmek bana abartı geldi ben herkese flutter tavsiye ediyorum flutter kotline göre daha sade ve daha kullanışlı üstelik tek code base ile ios android web windows linuxa app çıkarabiliyorsun

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
Şu anda Kotlin öğreniyorum arkadaşlar. Android Studio için Udemy'den kurs satın aldım ama kursun daha başındayım. Aklımdaki uygulama Quiz tarzı soru çözebilecek bir uygulama. Bunu Kotlin bilerek yapabilir miyim? Hangi dile ağırlık vermem gerekiyor bunun için? Tavsiye ve önerilerinizi alabilir miyim?
yapabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...