Antalya'da Gezilmesi Gereken Yerler

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Antalya fonuşu alanyaya da gidin derim ben e

Antalya fonuşu alanyaya da gidin derim ben e

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
antalyanın sahil kesimi çok büyük alanyadan kaş a kadar uzanıyor. Alanyaya gitme fırsatım olmadı bellekten kaş a kadar çoğu sahili gezdim. Benim favarim kaş.

𝗗𝗶𝘀𝗰𝗼𝗿𝗱 : 𝘄𝗲𝗻𝘇𝘆𝗶𝘇𝗺
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
1 HİZMET YILI
Düden şelalesi olabilir dost

Uzman Üye
Ödüller
10
Sosyal
10 HİZMET YILI
Piyazcı Ahmete Gidip Piyaz yemeyi Unutmayın Öneriyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
hayırlısıyla 2 haftaya geçicem antalyaya müzelere olmasada bi konyaaltı plajına giderim herhalde bu listeden ve düden şelalasine

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kesinlikle kaş ilçesi süper çok anılarım var

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Konyaaltı güzel, tarihi yer olarak bence side

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
  • Kaleiçi: Antalya'nın tarihi kalbinde, yorgunlukla yürüyüş yapabileceğiniz, tarihi evlerle dolu sokaklar bulunur.
  • Konyaaltı Plajı: Modern altyapılarıyla bilinen bu plaj, güzel manzaraları ve çeşitli sosyal aktiviteleri ile ziyaretçileri çekmektedir.
  • Aspendos Antik Kenti: Mısır Kralı İsmetliye ait antik tiyatro ve diğer kalıntıları ile ziyaretçileri büyüleyen bu yer, tarihi turizmi severler için harika bir seçenek.
  • Termessos Antik Kenti: Yüksek rakımlarda yer alan bu antik kent, doğa yürüyüşleri ve tarihi keşifler için idealdir.
  • Antalya Müzesi: Türkiye'nin en zengin müze koleksiyonlarından birine sahip olan bu müze, Antalya ve çevresinin tarihini anlatır.
  • Yivli Minare: Antalya'nın simgesi olan bu minare, Osmanlı mimarisinin güzelliğini yansıtır.
  • Hadrianus Kapısı: Roma İmparatoru Hadrianus tarafından inşa edilen bu kapı, tarihi dokusunu koruyor.
  • Köprülü Kanyon Milli Parkı: Rafting ve doğa yürüyüşleri için ideal olan bu kanyon, doğanın güzelliklerini keşfetmek isteyenler için mükemmel bir yerdir.
  • Perge Antik Kenti: Roma dönemine ait kalıntılarla dolu bu antik kent, tarihi turizmi severler için ziyaretçi çekici bir yerdir.
  • Olympos ve Chimera: Tarihi kalıntılar ve doğa güzellikleri ile ziyaretçileri büyüleyen bu yer, Olympos Teleferiği ile ulaşılabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Olimpos Plajı ve oraya çok yakın da bulunan antik kentleri ziyaret edebilirsin

Üye
1 HİZMET YILI
antalya ölmeden önce gidelmesi yerlerden gerçekten kalaiçi antik kenti olsun alanya falan gezilmesi gerek cidden