Anti-Cheat Mantığı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Vanguard örneği veriyorum. Adamlar bizim kodladığımız hileyi nereden anlıyor ve buna yönelik önlem alıyorlar? Bizi ele veren kısım neresi?

Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
oyunun çalışma mantığı değişmez bir sunucuya bağlıdır ona göre kodlanmıştır sen bunu değiştirince hoop kardeşim hayırdır olur ve ban yersin. Tabi gizleyenler gizliyor orası ayrı sağlam bypass hayat kurtarır😎

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
tahminimce oyunlarda imkansız hareketler yapanlar hile yani normal insanların aksine.

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
belirli bir oyun dosyaları vardır ve anticheat bu oyun dosyalarını tarar bir değişiklik algıladığında banı yersin

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
mantığı şöyle bir mesela EAC' ile korunan bir oyun oynayacaksınız oyunu açtığınız zaman oyun ile birlikte açılıp oyunda etkileşime giren diğer dosyaları denetler. sıra dışı bi durum ve hileye neden olabilecek çakışan dosyalar çalıştığı zaman oyunu durdurur. ve oyun dosyaları üzerinden hileye neden olabilecek herhangi bir yapılandırma gerçekleştirilmesini önler .

Banlı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bir dosya değiştiğinde onu tarar ve bypasslı fln değilse ban atar yada oyuna sokmaz bazen direkt olarak belli oluyorsa mesela craftriseda eskiden kendim dosya koymayı denemiştim mod eklemeyiniz demişti vb.

Üye
Ödüller
5
Sosyal
7 HİZMET YILI
Benim bildiğim kadarıyla arkada çalışan sürücüleri eğer DT ise yani koruma tarafından algılanmış ise hop otomatik yasaklanıyorsun

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Vanguard örneği veriyorum. Adamlar bizim kodladığımız hileyi nereden anlıyor ve buna yönelik önlem alıyorlar? Bizi ele veren kısım neresi?
client ve oyun ici bazı durumlar icin alınan önlemler mesela girerken bi clientden süpelenirse ban atabilir veyahut oyundaki bazi durumlar icin otomatik ban yazabilirler

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
hile oyun dosyalarında olan bazı dosyaları kaldırıyor mesala duvarşarı fln kaldırıyor bu şekilde wall hack gibi bişey oluyor anti cheat de bunu anlarsa ban atıyor

Üye
3 HİZMET YILI
anti virüs mantığıyla kodlanmış şey kanka onların da içinde dosyalarını daha açılırken kontrol etmesi için de var bir şeyler

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
valo gibi oyunları bilmem de robloxtaki anti cheatlerin bazıları memory check yapıyorlar. robloxtaki her şey memoryde değişikliğe sebep olur. executor ile injectlediğiniz zaman dll memoryde değişiklik yapar. çoğu anti cheat oyunlarının ortalama memorylerini alır ve ona göre checkler yapar. bazıları ise garbage collectordan bir şeyler yapıyorlar orayı çok bilmiyorum araştırmadım. robloxta aslında injectledikten sonra hileyi tespit etmek çok zordur çünkü exploit client tarafında değişiklik yapıyor, server cliente erişemiyor ve clientte exploit ile yapılan değişiklikler servere replicate edilmez. replicate edilmesi için değiştirilen şeyin servere bildirilmesi gerek, bunu da remote event gibi şeylerle yapabilirsin fakat bu oyundaki açıklara bağlı çok derine inmeyeceğim. hız, zıplama gibi şeyleri checklemek için en basit StarterCharacterPlayer'a bir local script koyup tick alıp karakterin mesela 0.2 saniyede yer değiştirmesini checklersin. tabii exploiter scripti silerek ya da getgc(true)'den fonksiyonu return 0'a çevirebilir o yüzden local scriptlere güvenemezsin. arkadaşımın yaptığı sistem tek tek her exploit için özel checkler yapıyor, benimle paylaşmadı fakat çalıştığını biliyorum. bazı exploiter arkadaşlar bilir dex'i, onu da checkleyebiliyorlar. newproxyden getfocusedtextboxu checkleyebilirsiniz, serverdeki yazı yazma boxları hariç her türlü istenmeyen text boxları detectleyip patlatabiliyor. biraz uzun yazıp gereksiz detaya girmiş olabilirim ama robloxta böyle.

ValoSoftware
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Valorant mantığı şöyle örnek olarak dll injekt edeceksin eğer vanguardın kara listesinde yoksa bu durum yakalanmaz. Ama valorant oynaşını takip ettiği için anormal bir durum olduğu anda seni takibe alır ve dosyaları inceler değişiklik görürse ban yersin

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dosya taraması ile değiştirilmiş bir kodlama yada sonradan eklenmiş bir dosya var mi onu kontrol eder

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
kendi oyun dosyalarına yönelik bir uygulama geliştirip içinde zararlı yazılım olan şeyleri algıladığı an çalışıyor diye düşünüyorum?

Ne Mutlu Türküm Diyene
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
knk nası antivirüs gibi
birisi bilgisayara gelen virüsler için yaspılmış
diğeri oyunlarda hile yapanı tespit etmek için.
işte mantık aynı onu belirtmiş birisi bilgisayarda olağan kötü durumları engelliyo biriside oyunda olağan kötü durumları engelliyo mantık aynı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...