Çözüldü Ara sıra bilgisayarın ekranı donuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Selam, nadiren yaşıyor olsam da sebebini bulamadığım bir sıkıntım var: Bilgisayarımın ekranı bir anda donuyor ama birtakım farklılıklar var. Örneğin ekranın donduğunu anlarsam ve Alt TAB atmazsam oynadığım oyuna devam edebiliyorum, oyun bitince de bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor düzelmesi için. Ekran donunca fareyi hareket ettirebiliyorum ama açık olan sekmeleri kapatamıyorum, arkada çalan bir müzik varsa sesi gelmeye devam ediyor, görev yöneticisini açabiliyorum ama açılınca işlemlerde hiçbir şey gözükmüyor, bilgisayarı kapat veya yeniden başlat diyebiliyorum lakin ekrana kapatılıyor yazısı geliyor, öylece kalıyor. Tuştan kapatabiliyorum, kimisi anakartla alakalı kimisi ekran kartıyla alakalı dedi. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Bilgisayara format atıp driver oyun ve uygulamalarını yükle sorun devam ederse donanımsal bir hata vardır ram bellek tedarik edip deneme yaparak hatalı parçayı bulman gerek
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
kullandığın programlar bilgisayarının kaldırabileceğini aşıyor olabilir daha düşük gereksinimli programlarda da oluyor mu belirttiğin donma olayı

Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bilgisayar Bağlantı Noktalarında Temas Problemi Olabilir Mesela SSD Disk'den Gelen Veri Kablosu Zayıf Veya Soketinde Toz Var İse Bağlantı Arada Git Gel Veyahut Donmalara Sebebiyet Verir Veya En Önemli Olasıklardan Diğeride Virüs Olabilir Crackli Oyun Oynuyor Musun.

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
yedek ekran kartin varsa onu tak dene ayni durum devam ederse sistem bilesenlerini kontrol et oncelikle ram leri sonrasinda anakarta odaklan

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum yük altına girdiğinde işlemcin aşırı cpu yiyordur oyunlarda %90 lik bir seviyeye ulaşıyorsa takilmalar yapar
Asus gpu tweak yada msi after burner indirerek ekran kartı mhz ni kontrol et dostum
Anormal mhz yükselmesi yaşamaman gerekli

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Selam, nadiren yaşıyor olsam da sebebini bulamadığım bir sıkıntım var: Bilgisayarımın ekranı bir anda donuyor ama birtakım farklılıklar var. Örneğin ekranın donduğunu anlarsam ve Alt TAB atmazsam oynadığım oyuna devam edebiliyorum, oyun bitince de bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor düzelmesi için. Ekran donunca fareyi hareket ettirebiliyorum ama açık olan sekmeleri kapatamıyorum, arkada çalan bir müzik varsa sesi gelmeye devam ediyor, görev yöneticisini açabiliyorum ama açılınca işlemlerde hiçbir şey gözükmüyor, bilgisayarı kapat veya yeniden başlat diyebiliyorum lakin ekrana kapatılıyor yazısı geliyor, öylece kalıyor. Tuştan kapatabiliyorum, kimisi anakartla alakalı kimisi ekran kartıyla alakalı dedi. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir?
Ekran Kartı driveri güncelle olmazsa etiketle beni

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
virüs taraması yap bilgisayarına ondan değilsa ekran kartını güncellemeyi deneyebilirsin veya sürüm düşürmeyi ram kontrolü de yapmalısın belki yerinden çıkmıştır

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bilgisayara format atıp driver oyun ve uygulamalarını yükle sorun devam ederse donanımsal bir hata vardır ram bellek tedarik edip deneme yaparak hatalı parçayı bulman gerek

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...