Arıza tespiti için yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
550w+80plus guc kaynagı
xfx rx 6700 xt
ryzen 5 3500x stok fan
toshıba 1tb hdd
samsung 1tb 980 pro gb m2
xpg 256 gb m2
corsair 3600 mhz 16+16 ram
asus tuf b450 gamıng anakart

son ekledıklerım samsung m2 ve corsaırın 16gb lık 1 ramı vardı 1 tane daha ekledım 2 slot yapmak ıcın fakat bundan sonra kasa power tusuna bastıktan sonra ısıklar yanıyor acılıyor ekran gelmeden kendını resetleyıp tekrardan sorunsuz bır sekılde acılıyor bunları eklemeden once boyle bır sorun yoktu acaba guc kaynagımı yetersız kalıyor mantıksız geldı buda bana nekdr guc emebılırkı ram ve ssd fakat bundan baskada bırsey aklıma gelmıyor önerisi olan varmı nasıl çözebılırım nasıl emın olabılırım ???

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kral bu sisteme 550w az kalıyor diye düşünüyorum ben ama yinede diğer arkadaşların da fikirlerini de al ona göre hareket et

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
ramlari doğru taktığına emin misin ?

çözüm;

ramları çıkar tek 1 tanesini tak aç açıldıysa kapat gücü kes diğerini de aynı şekilde tak.

olmaz ise silgi yardımı ile ramların yan köşelerini yavaşca sil.

normalde yanlış takıldığı için bu tür hatalar verebilir.

ramlar kaç hrz ve ddr3 mü ?

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ramlari doğru taktığına emin misin ?

çözüm;

ramları çıkar tek 1 tanesini tak aç açıldıysa kapat gücü kes diğerini de aynı şekilde tak.

olmaz ise silgi yardımı ile ramların yan köşelerini yavaşca sil.

normalde yanlış takıldığı için bu tür hatalar verebilir.

ramlar kaç hrz ve ddr3 mü ?
MarkaCorsair
RAM Boyutu16 GB
RAM Belleği TeknolojisiDDR4
Bellek Hızı3600 MHz

denedım hocam yıne aynı seyı yaptı sorun devam edıyor
Post automatically merged:

tüketilen enerjilerini hesapladın mı hiç
hayır hesaplamadım
nasıl hesaplayabılırım nasıl bakabılırım ona hocam ?

Kral bu sisteme 550w az kalıyor diye düşünüyorum ben ama yinede diğer arkadaşların da fikirlerini de al ona göre hareket et
tesekkurler hocam test edıcez sanırım

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
MarkaCorsair
RAM Boyutu16 GB
RAM Belleği TeknolojisiDDR4
Bellek Hızı3600 MHz

denedım hocam yıne aynı seyı yaptı sorun devam edıyor

hayır hesaplamadım
nasıl hesaplayabılırım nasıl bakabılırım ona hocam ?

tesekkurler hocam test edıcez sanırım
ramları yanlış takıyorsun tık sesi gelmesi lazım aynı sorun bende de oldu farklı şekilde tak ramları

Onaylı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
550w+80plus guc kaynagı
xfx rx 6700 xt
ryzen 5 3500x stok fan
toshıba 1tb hdd
xpg 256 gb m2

son ekledıklerım samsung m2 ve corsaırın 16gb lık 1 ramı vardı 1 tane daha ekledım 2 slot yapmak ıcın fakat bundan sonra kasa power tusuna bastıktan sonra ısıklar yanıyor acılıyor ekran gelmeden kendını resetleyıp tekrardan sorunsuz bır sekılde acılıyor bunları eklemeden once boyle bır sorun yoktu acaba guc kaynagımı yetersız kalıyor mantıksız geldı buda bana nekdr guc emebılırkı ram ve ssd fakat bundan baskada bırsey aklıma gelmıyor önerisi olan varmı nasıl çözebılırım nasıl emın olabılırım ???
hocam bence bır bılen bırısıne gotur kendıne denerken daha cok zarar verebılırsın

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Merhaba. Anakartında kaç adet ram girişi var? Eğer 4 tane ram girişi var ise ram takarken sıralamaya göre takman gerekli. 4 Ram girişi var ise yazarsan yardımcı olmaya çakışayım.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Eklediğin ram ve ssd'lerin güç tüketimi çok düşük olduğundan bu sorunun güç kaynağı yetersizliğiyle ilgili olması muhtemel değil muhtemelen sistemdeki ram veya depolama sürücüleriyle ilgili bir uyumsuzluk ya da anakartta bir sorun var

İlk önce eklediğin ram'in doğru yuvalara takıldığından ve anakartın desteklediği ram kapasitesini ve hızını aştığından emin ol ayrıca ram'in hızını bıos'ta doğru şekilde ayarladığından da emin ol

Daha sonra herhangi bir sürücü uyumsuzluğu olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayarını sadece bir sürücüyle başlat ve sorunun devam edip etmediğine bak

Son olarak anakartının bıos'unu güncelle ve bıos ayarlarını varsayılan ayarlara sıfırla bu işlemler uyumluluk sorunlarını çözebilir ve sisteminin daha kararlı çalışmasını sağlayabilir

Eğer sorun hala devam ederse sistemdeki diğer bileşenlerin sağlıklı çalıştığından emin olmak için bir uzmana danışmanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bu sorunun rasgele erişim belleğinden olduğunu düşünüyorum. İyi yüklediğinizden emin olun

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
550w+80plus guc kaynagı
xfx rx 6700 xt
ryzen 5 3500x stok fan
toshıba 1tb hdd
xpg 256 gb m2

Eski rami çıkartıp yeni ramı takın açılıyor mu o şekilde?
Ramleri takdıkdan sonra bios pili çıkartıp çalıştırın çalışırsa windows üzerinden bilgisayarı kapatıp bios pilini geri takın.
Anakartında 4 ram slotu varsa resimdeki şekilde takmanız lazım ;

1678900676762.png

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Rami çıkartip tekrar tak olmadiysa bu işlemi tekrar gerçekleştir, ekran kartini sök tak dikkat et söküp takarken

Ben Yenilmemeyi Temsil Ederim
Seçkin Üye
Ödüller
6
4 HİZMET YILI
550w+80plus guc kaynagı
xfx rx 6700 xt
ryzen 5 3500x stok fan
toshıba 1tb hdd
xpg 256 gb m2

Hocam Sorun Dışında 550w az değilmi?

Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
kendi kurcalayarak hasar açabilirsin tırnakları kırarsan yeni kasa almak zorunda kalırsın en iyisi teknik servisten yardım almandır

Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
550w+80plus guc kaynagı
xfx rx 6700 xt
ryzen 5 3500x stok fan
toshıba 1tb hdd
xpg 256 gb m2

ben 2.el 500 w+80 bronz sertifikalı psu almıstım frisby marka 500w vermiyordu psu kontrol ettir bazı markaların ömrü kısa oluyor önerim bir bilgisayar servisine göster kasayı

1905
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam bu benim arkadasımın basına gelmisti 500 w vardı onda beraber irtenet cafeye götürdük baska bi yükse v psu ile denedik isimiz halolmustu sen bi teknik bilgisi olan birine göster pcyi zarar verebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...