Arora 50 cc scoter ehlıyet ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Beyler sa 50 cc scotera ehıley ıhtıyac diye bir söylenti dolasıyo bazı tanıdıklarım bu konuda fikir ayrılığı yasıyor gecen aldım güzel konforlu ama polisin dikkatını çekermi bişi yoktu deyıp ehlıyet sorarlarmı ?

( işe gidip gelıyorum sadece )

Üye
6 HİZMET YILI
B sınıfı ehliyet sahibiysen M sınıfı araçları kullanabilirsin bir problem yok onun haricinde M sınıfı ehliyet alman gerekiyor. Mesela B sınıfı ehliyet sahibi ben M sınıfı gruplardan araçları kullanabilirim buna ATV de dahil.

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde 17 Nisan 2015'te yapılan değişiklikle (Değişik:RG-17/4/2015-29329)
1-85. madde uyarınca B sınıfı sürücü belgesi sahipleri M, B1 ve F sınıfı sürücü belgeleri ile sürülebilecek araçları da kullanabilmektedir.
2- Geçici 10. madde uyarınca B sınıfı sürücü belgesi, M, B1, B, D1 ve F olarak değiştirilecektir.
3- 75. maddeye göre M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.
4- Yönetmeliğin tanımlar başlıklı 3. maddesi c bendinde motorlu bisiklet, "Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır." şeklinde tanımlanmıştır.

Görüldüğü üzere, B sınıfı sürücü belgesi, M sınıfı sürücü belgesini kapsamakta, M sınıfı ehliyet ile L1, L2 ve L6 araç sınıfları sürülebilmekte, sonuç olarak B sınıfı sürücü belgesi ile L1, L2 ve L6 araç sınıfına mensup araçlar kullanılabilmektedir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...