Arsa hak devretme veya satma hakkında?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Selamlar arkadaşlar sizlere bir şey danışmak fikir almak istiyorum şimdi Annemin ve 3 kardeşinin üstüne 2 adet arsa (tarla) var senelerdir annem bu arsaları sattırmaya çalışmış fakat kardeşleri yanaşmıyor hiç birinin umrunda değil ikna da edilmiyorlar ee imzaları olmadan da arsalar satılamaz çünkü pay 4 kişiye bölünüyor fakat önceden kendi hakkını devretme gibi bir şey varmış yani annem üstünde ki arsaların haklarını başka birisine satarak devredebiliyormuş tapuya gittiğinde kimse ilgilenmemiş adam akıllı cevap vermemiş size sorum şu biz bu arsaları nasıl satabiliriz veya hak devredebiliriz acil bu konuda yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
imzaları olmadan satamazsınız kankam hala yasalar böyle

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
illegal şeylere kalkışma derim :) pişman olursun ileride

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Hak yani hissenizi satabiliyorsunuz diye biliyorum sıkıntı çıkmadan.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Hisseni satarsın fakat kimse hisseli tarla almaya yanaşmıyor. Ha ismini tam hatırlamıyorum ama izalei şur tarzı bişey vardı hisseni sattıktan sonra alan kişi ya al ya sat mantığı ile mahkeme yoluyla satın alabiliyor belediyeye gidip bir görüşün

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Dostum imza olmadan olmaz.Ama kendi hissenizi hakkınızı satabilirsiniz.Ama bu devirde hisseyle tarla alan yok.

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hissenizi satabilirsiniz fakat hisse onayı için yine oraya ortaklıgı olanların da onaylaması gerekecektır eger yuksek oranda pay sızınse devredebilirsiniz yasalar hala aynı

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Kendi hissen %25 lik kısmını devredersin. Kimseye danışmana gerek yok webtapudan randevu al git alıcı bulup devret. Ama üzerinde hak mahrumiyeti oluyor %75 oranında o kişiye ait olmuyor ve bu durumda konut arsası olsa alan illaki çıkar da Tarla arsası hisseli alan çıkar mı bilemedim :D

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yok mu bizi aydınlatıcak biri ya tamamen açıklasa biri şu muyhabbeti

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kardeşlerin imzası olmadan işlem yapılamaz eğer ki bir arasa,tarala,ev neyse onun üzerinde kişiler üstünde bulunan hisse varsa imza beyannamesi gereklidir dostum sen legal olanı yap dostum illegaline girme başın yanar.
illegali herkes yapar ama sen yaparsan döner dolaşır seni bulur.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Burada arsa payının "elbirliği mülkiyet" mi yoksa " paylı mülkiyet" mi olduğu hususu önem taşıyor. Eğer paylı mülkiyet söz konusuysa YALNIZ KENDİ PAYINIZI satabilirsiniz bir sıkıntı yok. Kaynak: Türk Medeni Kanunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...