Süper Üye
katılıyorum ama insanların bir şekil de o tencereyi kaynatması gerek ekonomik olarak ülke düzelir inşallah yoksa vay halimize4.5 olsa ne fayda aga isterse 8 olsun isterse 10 olsun alım gücümüz leş olduktan sonra hiçbi önemi yok asgari ücret zammının
gerçekçi olmak gerekirse zengin tam zengin fakir tam fakir oldu umarım düzelirGerçekten öyle halimize bin şükür berbat bitik durumlar var güzel bir zam gelmesi umuduyla...
Aynen öyle zengin yine zengin fakir olan daha da fakir...katılıyorum ama insanların bir şekil de o tencereyi kaynatması gerek ekonomik olarak ülke düzelir inşallah yoksa vay halimize
gerçekçi olmak gerekirse zengin tam zengin fakir tam fakir oldu umarım düzelir
Hocam yapılıyor yapılıyor da alım gücü düşüyor 1x maaşa 2x zama pardon zamcıklara geliyorArkadaşlar memurlara, doktorlara,sağlık işcilerine bu sene çok fazla zam yapılıcak (hakediyorlar).
Asgari ücretle çalışan işcilere yapılıcak zam en azın.4.000TL olması gerekiyor ama garip bi şekilde hiç ümidim yok cünkü geçen senelere bakınca ortalama zammın 3.800TL olucagını düşümüyorum
En az 5000 bin olması lazım3600 ile 3800 arasında olacagını düşünüyorum reis daha fazlasını vermez diye tahmin ediyorum
doğru dedin bunların yapacağı max benim gözümde 3750 3900 arası %30lar da kalır emekliye de sanırım %22 gelmiş4000 olursa şükredin
alım gücünün artması pek imkanlı durmuyor üreten ülke değiliz vergi ülkesiyizAsgari ücretten ziyade alım gücünün iyileştirilmesi lazım. Alım gücü olmadıktan sonra ne kadar arttırırsan arttır halk eskisinden fakir olur. Durum böyle, yapacak bir şey yok.
Dolayısıyla asgari ücret ne kadar artarsa artsın değişen bir şey olmayacak.doğru dedin bunların yapacağı max benim gözümde 3750 3900 arası %30lar da kalır emekliye de sanırım %22 gelmiş
alım gücünün artması pek imkanlı durmuyor üreten ülke değiliz vergi ülkesiyiz
katılıyorum zamlar diyarındayızDolayısıyla asgari ücret ne kadar artarsa artsın değişen bir şey olmayacak.
5k olsa herşey pahalı yine olcak ekmek bu sefer 5tl olcak bizim halkımız nankör dolar düşsede fiyatları sabit tutuyo önce esnaf halk sorun var stokculuk pahalılık adam kazancına bakıyoen az 5 6 k olması lazımda yapacakları en baba fiyat 3800
evet evet aynı düşünüyorum bende 4 k yı zorlayacaklar ancak üstü olucağını düşünmüyorum4kyı yakalayacak bir bütçe var mı sanmıyorum. 4k üstünde olmayacağı kesin gibi fakat seçim baskısı varken sınırları zorlayacaklardır.
sigaralar maşallah zaten 27 olan var 30 de sen onahiç sanmıyorum kıral 4 k vermez ama verebilir de verirse ekmek kesin 5 tl olur ozmn sigaralar 30 35 lira olur allah bu ülkeyi bu hale getiren herkezin belasını versin üzücü bi durum yapacak bişey yok bekleyip görecegiz
bir de yılbaşında gelicek olan zamları da düşününce insan işin içinden çıkamıyor açıkçasıAsgari ücrete zam gelmeden önce her şeye zam geldi bile zatenŞimdi 4 bin yapsa millet sevinecek ama boşa zaten her şeye zam geldi. Önce alım gücü lazım
evet eskiden markete 100 tl ile girdiğimde poşetleri taşıyamayacak seviyeye geliyordum şimdi o fiyatın 10/1 i ile 4 tane ekmek alabiliyorum sadece yani zam gelse de bir anlamı olmuyor 500 tl zam veriyorlar 10 tllik şeyi 80 tlye çıkartıyorlar yine zararda oluyoruz ve şöyle de bir şey var dolara baktığımız zaman dolar üzerinden karşılaştırdığımız zaman 4000 tl bile olsa kur üzerinden artmış olmayacak aldığımız paranın değeriAsgari ücretten ziyade alım gücünün iyileştirilmesi lazım. Alım gücü olmadıktan sonra ne kadar arttırırsan arttır halk eskisinden fakir olur. Durum böyle, yapacak bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?