Askeri liseler neden açılmamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
dış kaynaklardan subay alacaklarına askeri liselerden yetiştirilmesi daha mnatıklı malum askeri lisenin vermiş oldugu eğitmiş oldugu asker ile dış kaynaktan giren asker bir değil malesef

Sıradan Bir Lol Oynayıcısı
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Çok iyi ve yararlı olmuş dostum

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Eline koluna sağlık kardesım guzel yazı dusundurur

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
özellikle eski sisteme dönülmesi lazım tarzı bir şey dedim dostum yeteneğe göre alınacak okulu geçenlere değil

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dediklerinin birisi harici hiçbirine katılmamam harici sıkıntı yok be canım.
1.de askeri eğitim istihdamı düşürür demişsin. Hiç öyle düşünmüyorum. Bu yapılan aksine gerçekten eğitim görmek isteyene eğitim vereceği için başarı oranı artar.

Ayriyeten her askeri liseye giden asker olamayacak ki...
Askeri lise açılırsa belirli bir çıta ayarlanır altında kalan alınmaz böylece hem ordunun liyakat oranı artar hemde asker olamayacak olanlar senin tabirinde "diğer" işlere yönelir.

Tek sıkıntı ekonomik olabilir ama bunun önünede sözleşmeli askerlerin yerini devletin kendi askerlerini getirmesi çözebilir.

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bence bu konuda yanlış düşünüyorsun.Askeri liseler açılmalı ve puanları yüksek tutulmalı kaliteli askeri personeller yetiştirilmeli ve ordu malları doğru şekilde kullanılabilmeli.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Tarım/Sanayi/Hizmet sektörlerinin dengesi sabit kalır o yüzden ilk sebep yanlış gerisine katılıyorum

Walker
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eline sağlık düşünmemek elde değil bu konu hakkında <3

Üye
3 HİZMET YILI
askeri liseler iyi bir eğitimle açılırsa çok iyi şeyler olur ama günümüzde torpil sayesinde eğitimli öğreticiler kalmadı

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ortadoğu coğrafyasında ordunun kalitesi ve militarist toplum önemlidir. askeri liseler daha nitelikli subaylar yetişmesine imkan sağlar. özel sektörün borçlanma miktarına bakıp vergi affı yaratılmazsa pek ala askeri lise de açılır geliştirilir de. bu tarz tutumların kötü sonuçları vardır. bkz arap baharında halk reaksiyonları.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bana kalırsa kapatılması hata şuan açılsa anında giderim vallaha

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
müthiş anlatmışsın kanka eline sağlık ama bence açılması çok daha iyi olur isteyen gitsin.

Üye
2 HİZMET YILI
Bence eski sistem de ki gibi askeriye farklı bir yönetim olması lazım devlet yönlendirmeden eski sistemde cumhurbaşkanlıgına uymadan bir yönetim vardı geçmişteki gibi olması güzel olur gibi geliyor bana

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kendi çapında güzel bir açıklama olmuş ancak bence düzgün bir yönetimle açılması gerekir.

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Askeri liseler kesinlikle açılmalı söylediklerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum ve bir parti ile bağdaştırsam herkes tahmin eder.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...