Askerlik için gerekenler nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Hocam 20 yaşındayım. Üniversite 2. öğrencisiyim. Benzer bi soru soracaktım ancak konusunu görünce forumda gereksiz konu kalabalığı yapmak istemedim. bende sormak istiyorum. Şimdi Üniversiteyi bitirdim diyelim ( 4 yıllık okuyorum kaldı 2 yıl ) , Sonrasında diploma o bu şu derken işlemler nasıl olacak ? Beni nasıl çağıracaklar ve ne yapmam gerekecek. Beni de bilgilendirebilir misiniz detaylı bilen arkadaşlar
Üniversiten bittiğinde aynı senenin ocağında gideceğin yer belli oluyor. Gün değilde ay olarak yazıyor yoklamandan sonra belgelerini hazırlıyorsun tam gün çıkıyor dostum.

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Üniversiten bittiğinde aynı senenin ocağında gideceğin yer belli oluyor. Gün değilde ay olarak yazıyor yoklamandan sonra belgelerini hazırlıyorsun tam gün çıkıyor dostum.
hocam belgeleri nerden alacağım ve bana haber nasıl gelecek ? Posta yoluyla mı yoksa sanal ortamdan gmail vs. geçtiler mi dicem saçma olur :D Posta geliyordur heralde ?

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
hocam belgeleri nerden alacağım ve bana haber nasıl gelecek ? Posta yoluyla mı yoksa sanal ortamdan gmail vs. geçtiler mi dicem saçma olur :D Posta geliyordur heralde ?
E devletten askerlik durum belgesi sorgulatabiliyorsun. O yıl içerisinde askerlikle herhangi bir alakan olursa orada gözüküyor zaten. Birde kapına senden habersiz PTT kart geliyor o neden geliyor bilmiyorum.

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
E devletten askerlik durum belgesi sorgulatabiliyorsun. O yıl içerisinde askerlikle herhangi bir alakan olursa orada gözüküyor zaten. Birde kapına senden habersiz PTT kart geliyor o neden geliyor bilmiyorum.
Anladım Hocam , Teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hocam ilk önce e devlet üzerinden başvuru formunu dolduracaksın soracaklar sana komando olmak istiormusun dye sende evet diceksin seni doğuya atarlar rahat olursun naçizane tavsiyem :)

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sevk evrakın ve paranla git sonrasını akışına bırak

Never look back
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
knkam bi test olcan o kadar gerısı yok

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Ben askeligi tecil etmiştim şimdi günü bitti askeriyeye gittim yapılması gerekenleriin yazılı olduğu kağıt verildi e devletten yaptım sonra aile hekimine gitim orada sadece ameliyat oldunuz mu falan sorular sordu hiç bir şey kontrol etmediler daha sonra tekrar yoklamayi yaptım 26.subatta belli oldu sevk tarihi Nisan yazıyor gün ay yok şimdi benden ne istiyecekler neler gerekli hiçbir bilgi yok yüzyüze gorusmede olmuyor
covid aşısı ve testi olman gerekiyor kıyafetlerin, hazırlaman ve sağlık raporu sanırım iyi günler saygılar

Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
nisanda demişsinya ortak mart gibi felan günü belli olur onu merat etme o personel teminden bakarsın kendini ona gore hazırlarsın

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
covid testi oldunmu onu olman ve aşı olman lazım

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
askerlik sevk belgesine 26 şubatta 3 kere hızlı bazıp covid forumunu doldurup seçtiğin hastene veya toplanma merkezine gidip test olacakssın testini takip et sürekli negatif olursa askerlik sevk belgesini çıkar hemen e devletten

spiexkia
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ben askeligi tecil etmiştim şimdi günü bitti askeriyeye gittim yapılması gerekenleriin yazılı olduğu kağıt verildi e devletten yaptım sonra aile hekimine gitim orada sadece ameliyat oldunuz mu falan sorular sordu hiç bir şey kontrol etmediler daha sonra tekrar yoklamayi yaptım 26.subatta belli oldu sevk tarihi Nisan yazıyor gün ay yok şimdi benden ne istiyecekler neler gerekli hiçbir bilgi yok yüzyüze gorusmede olmuyor
Reis mart ayı gibi tarihi belli oluyor sen şimdiden asker çantanı hazırla yaza doğru pahalılaşıyor

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Kanka samimiyetimle söliyim verdikleri 1 beyaz çorap 1 yeşil çorap atlet 1 tane uniforma alt üst 1 tane kilot 1 tane düdük veriyolar birde valiz spor ayakkabı bot yallah şütingen sen yanına bulabilirsen pamuk olmak şartıyla yeşil çorap uzun al alabildiğin kadar atlet iç çamaşırıda buna keza çok ğişman olursun 3 4 çift al iç çamaşırının rengi önemli değil çorabın rengi mümkünse yeşil olsun

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
ah be abii ama yapacak birşey yok vatanın uğruna çalışacaksın

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
haki fanile ve siyah desensiz çorap çok önemli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...