ASML, İlk Çeyrek Satış ve Kar Rakamlarında Beklentilerin Üzerinde Performans Gösterdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
2560px-ASML_Holding_N.V._logo.svg.png

ASML Holding NV, yarı iletken üretim ekipmanları sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren Hollanda merkezli bir şirket, ilk çeyrek satış ve kar rakamlarında beklentilerin üzerinde performans gösterdiğini bildirdi.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, ilk çeyrek satışları 5,2 milyar euro'ya ulaştı ve karı da 1,9 milyar euro oldu. Hem satış hem de kar rakamları, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ASML CEO'su Peter Wennink, açıklamasında, şirketin pandemi sürecinde bile güçlü bir performans göstermeye devam ettiğini ve yarı iletken endüstrisinin büyümesine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

ASML, yarı iletken endüstrisinde önde gelen bir şirket ve müşterilerine yüksek teknolojili ekipmanlar sağlıyor. Şirket, son yıllarda geliştirdiği "extreme ultraviolet" (EUV) teknolojisi sayesinde yarı iletken üretiminde büyük bir adım atmıştı. EUV teknolojisi, daha önce mümkün olmayan ölçüde ince ve karmaşık devrelerin üretilmesine imkan veriyor.

ASML'nin yarı iletken üreticileri için sağladığı bu teknolojik yenilikler, dünya genelinde yarı iletken endüstrisinin büyümesine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Asml gibi teknoloji şirketlerinin başarısını yarı iletken endüstrisinin geleceği açısından büyük bir önemi var bence yarı iletken endüstrisi günümüzde teknolojik gelişmelerin çoğunu mümkün kılıyor ve sürekli olarak büyüyorlar bu şekilde düşünüyorum şahsen

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Teknoloji şirketlerinin yükselmesi kaçınılmaz durumda bu zamanlarda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...