Çözüldü Asp.Net Mvc Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Merhaba ,

asp.net mvc ile bir site yaptım localimde çalıştırdığımda hiçbir problem yok. Fakat kiraladığım bir hosting firmasındaki destek arkadaşımız şunları yazdı;

Şuan ilgili dosya kaynaklı bir 404 durumu görüntülenmiyor, kod tarafında dizin yolunu kontrol etmenizi öneririz, ilgili js dosyasını localde çektirdiğiniz dizin ile hosting üzerinde çektirdiğiniz dizin yolu bir olmayacaktır, eğer hatalı bir dizin yol var ise hosting içerisinde ilgili dizin altında o .js dosyası olsa dahi kod tarafında o dizin yoluna bakmadığından 404 döndürür.

Konuyu bilen arkadaşlarım varsa bana destek olabilirler mi ?

Çözüm
Öncelikle projeyi bir klasöre publish edip mi paylaştın? Eğer publish etmeden paylaştıysan çalışmaması normal.
Yok ben web publish çıktısı alıp onları attım buna ramen çalışmıyor diyorsan;

Aldığın hata normal ve hosting sağlayan firmada gerekli açıklamayı yapmış.
Durumu sana şöyle özetliyim. Senin projenin bilgisayarındaki yeri ve adı şöyle olsun;
"C:\Users\Kullaniciadı\VisualStudio\Proje"

Şimdi server tarafında şöyle bir durum var sen localde çalıştırdığında proje zaten içerisindeki herşeyin yerini bildiği ve ona göre düzenli olduğu için çalışıyor. Fakat bulut tarafında işler pek böyle olmuyor. Örneğin bir css dosyan senin klasöründe "C:\Users\Kullaniciadı\VisualStudio\Proje\Styles\stil.css" adresindeyken webe attığında...
Adaletin Bumu Dünya
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Merhaba ,

asp.net mvc ile bir site yaptım localimde çalıştırdığımda hiçbir problem yok. Fakat kiraladığım bir hosting firmasındaki destek arkadaşımız şunları yazdı;

Şuan ilgili dosya kaynaklı bir 404 durumu görüntülenmiyor, kod tarafında dizin yolunu kontrol etmenizi öneririz, ilgili js dosyasını localde çektirdiğiniz dizin ile hosting üzerinde çektirdiğiniz dizin yolu bir olmayacaktır, eğer hatalı bir dizin yol var ise hosting içerisinde ilgili dizin altında o .js dosyası olsa dahi kod tarafında o dizin yoluna bakmadığından 404 döndürür.

istersen youTube bi araştır bişeyler bulabilirsin

Donator
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Merhaba ,

Çok açıklayıcı değil yorumum sen YouTube dersLeri var
Bir hedef yolu göstergesi hatası alıyor olabilirsin ekranını görmediğim için daha fazla cevap üretmek yanlış olur

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Öncelikle projeyi bir klasöre publish edip mi paylaştın? Eğer publish etmeden paylaştıysan çalışmaması normal.
Yok ben web publish çıktısı alıp onları attım buna ramen çalışmıyor diyorsan;

Aldığın hata normal ve hosting sağlayan firmada gerekli açıklamayı yapmış.
Durumu sana şöyle özetliyim. Senin projenin bilgisayarındaki yeri ve adı şöyle olsun;
"C:\Users\Kullaniciadı\VisualStudio\Proje"

Şimdi server tarafında şöyle bir durum var sen localde çalıştırdığında proje zaten içerisindeki herşeyin yerini bildiği ve ona göre düzenli olduğu için çalışıyor. Fakat bulut tarafında işler pek böyle olmuyor. Örneğin bir css dosyan senin klasöründe "C:\Users\Kullaniciadı\VisualStudio\Proje\Styles\stil.css" adresindeyken webe attığında "C:\Users\Kullaniciadı\VisualStudio\" kısmı boşluğa gitmiş oluyor. Fakat senin kodlarının arasında kendi localindeki adresi verdiğin için proje orayı bulmaya çalışıyor. Aslında eksik dosya yok sadece adresi yanlış.

Problemi açıkladık şimdi gelelim çözümüne. Hangi şirketten aldığını bilmiyorum ama bilinen ve kaliteli bir firma ise sana panel dizinine erişimin için gerekli bilgileri vermişlerdir. Ftp klasörü olarakta panel olarakta erişebilirsin. Oradan bulmak istediğin js,css,html,controler vb. bulup adresleri oraya göre güncellemen gerekiyor. Bu güncellemeyi yaptıktan sonra sorunun büyük ihtimalle çözülecektir. Servis sağlayıcına proje içerisindeki linklemeyi nasıl yapman gerektiğini sorarakta ek bilgi almayı deneyebilirsin.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...