İnceleme Assassin's Creed Odyssey İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
ACD_EMEA_KEYART_WIDE_UCS_RGB_NoLogo.jpg

:yazı:
Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft tarafından geliştirilen ve 2018 yılında piyasaya sürülen aksiyon-macera rol yapma oyunudur. Antik Yunanistan'ı konu alan oyun, tamamen açık dünya ve RPG öğeleriyle doludur. Oyunun detaylarına geçmeden önce, özellikle de serinin önceki oyunlarını oynamamış olanlar için kısaca oyunun hikayesinden bahsetmek istiyorum.

Oyundaki ana karakterimiz, sizin seçeceğiniz özelliklere sahip bir Sözleşmeli Askerdir. Hikaye, M.Ö. 431 yılında başlar ve siz, Sparta kraliçesi Myrrine ve babanızın birçok farklı yoluyla dolu olan hayatınızı keşfederken, siz ve kardeşiniz Alexios ya da Kassandra'nın bu yolları nasıl etkilediğini öğrenirsiniz. Ana hikaye boyunca, oyunun seçim tabanlı diyalog sistemi ve etkileşimli olayları aracılığıyla, karakterinize özgü bir hikaye yaratabilirsiniz.

Assassin's Creed Odyssey, serinin önceki oyunlarından biraz farklıdır. Artık açık dünyada serbestçe gezinmek, yan görevler yapmak, keşfetmek ve yeni ekipmanlar, silahlar ve özellikler toplamak mümkündür. Oyunun iki farklı oynanış modu vardır: Exploration ve Guided. Exploration modunda, oyunda yer alan tüm yardımcı simgeler kapalıdır ve gideceğiniz yeri keşfetmek için işaretler ve yönlendirmeler kullanmanız gerekir. Guided modunda ise, tüm simgeler açıktır ve daha doğrudan bir şekilde oynamanızı sağlar. Bu mod, daha fazla eylem merkezli oyuncular için idealdir.

Oyunda birçok farklı yetenek ağacı vardır ve bunları istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Yeni özellikler ve yetenekler, ana hikaye ilerledikçe ve yan görevler tamamlandıkça açılır. Ana hikaye, Antik Yunanistan'da yer alan farklı yerleri ziyaret eder ve tarihi figürlerle etkileşime girerken, yan görevler size dünya üzerindeki diğer yerlerin yanı sıra kahramanların ve kötülerin hikayelerini anlatır.

Savaş Sistemi

Assassin's Creed Odyssey, önceki oyunların aksine RPG unsurlarını daha yoğun bir şekilde kullanıyor. Bu nedenle, savaş sistemi de daha ayrıntılı bir şekilde tasarlanmıştır. Savaş sırasında, oyuncular hasar vermek ve savunmak için birçok farklı seçeneğe sahiptirler.

Oyun, ağır ve hafif silahlar, yaylar ve kalkanlar gibi birçok farklı silah türü sunar. Ayrıca, özel becerileri kullanarak düşmanlara zarar vermek veya onları bozguna uğratmak mümkündür. Oyuncuların düşmanlarını yenmek için özel taktikler geliştirmeleri gerekiyor. Düşmanların zayıf noktalarını tespit etmek, onların saldırılarını bloke etmek ve kaçmak gibi unsurlar da savaş sırasında önemlidir.

Görevler ve Yan Görevler

Assassin's Creed Odyssey, ana hikaye görevleri ve yan görevlerle doludur. Ana hikaye görevleri, oyuncuların oyuna devam etmesi için gerekli olan ana öyküyü takip eder. Yan görevler ise oyun dünyasını keşfetmek ve karakterlerin hikayelerini daha ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için oynanır. Yan görevlerin bazıları, oyuncuların oyun dünyasında keşif yaparken rastgele buldukları görevlerdir.

Her görev, oyuncuların kararlarını etkileyebilecek farklı sonuçlara sahiptir. Oyuncuların verdiği kararlar, oyuncunun karakteri ve diğer karakterler üzerinde önemli etkiler yaratabilir. Karakterlerle olan diyaloglar da oyunun hikayesine ve sonuçlarına etki edebilir.

Keşif ve Oyun Dünyası

Assassin's Creed Odyssey, muhteşem bir oyun dünyası sunuyor. Oyun, Antik Yunanistan'ın zengin ve detaylı bir rekonstrüksiyonunu sunuyor. Oyun dünyasındaki her yer, oyuncuların keşfetmek ve keşfetmeye devam etmek isteyeceği benzersiz bir öğe veya bölgeye sahiptir.

Oyun dünyası, oyuncuların gemileriyle seyahat etmelerine de olanak tanır. Bu gemiler, oyuncuların savaşmak veya keşfetmek için farklı limanlara ve adalara seyahat etmelerine izin verir.

Karakter Geliştirme

Assassin's Creed Odyssey, RPG unsurları içerdiği için, karakter geliştirme de önemli bir unsurdur. Oyuncular, görevleri tamamladıkça XP kazanırlar ve seviyeleri yükselir.
Her seviyede, oyunculara bir beceri puanı verilir ve bu puanlar, üç farklı beceri ağacından birine harcanabilir. Warrior, Assassin ve Hunter olarak adlandırılan bu ağaçlar, oyuncuların oyun tarzına uygun becerileri seçmelerine olanak tanır. Örneğin, savaşçı oyuncular, daha fazla sağlık ve zırh kazanmak için Warrior ağacına yatırım yapabilirler, suikastçı oyuncular daha sessiz ve öldürücü olmak için Assassin ağacına yatırım yapabilirler ve avcı oyuncular daha güçlü ok atmak için Hunter ağacına yatırım yapabilirler.

Ayrıca, oyuncuların karakterleri için farklı ekipmanları ve silahları toplaması ve kullanması da mümkündür. Farklı ekipmanlar, farklı bonuslar ve özellikler sağlar ve oyuncuların oyun tarzına ve tercihlerine uygun olarak seçim yapmalarına olanak tanır. Aynı zamanda, oyuncuların ekipmanlarını yükseltmek için de malzemeler ve para kazanmaları gerekebilir.

Karakter geliştirme sistemi, oyuncuların oyun tarzını daha da özelleştirmesine olanak tanır ve uzun süreli bir oyun deneyimi sunar.

:calis:
  • MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
    • İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.8 GHz, Ryzen 3 - 1200, Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz (MORE DETAILS
      Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
      )
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285, NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB VRAM with Shader Model 5.0) (MORE DETAILS
      )
    • DirectX: Sürüm 11
    • Depolama: 46+ GB kullanılabilir alan
    • İlave Notlar: Video Preset: Lowest (720p)
  • ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
    • İşlemci: AMD FX-8350 @ 4.0 GHz, Ryzen 5 - 1400, Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz or better (MORE DETAILS
      )
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290, NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB VRAM with Shader Model 5.0) or better (MORE DETAILS
      )
    • Depolama: 46+ GB kullanılabilir alan
    • İlave Notlar: Video Preset: High (1080p)

:resim:

LEeckTvGdeQ867zt6Gb3zR.jpg

ac-odyssey9.jpg

Assassins-Creed-Odyssey-Fire-sword_trans_NvBQzQNjv4BqNJjoeBT78QIaYdkJdEY4CnGTJFJS74MYhNY6w3GNbO8.jpg

:video:

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ben oyunu bitirdim fakat hikayesi gereksiz uzatılmış gibi ve aşırı yorucu bir seviye sistemi var, bu insanı oyundan soğutur belli bir süre sonra.

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
reis ben bayabi oynadımda sanki bir yerden sonra sıkıyor 22 saatte bitmedi bende saldım

Azra Polat
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
seviye sistemi kötü yoksa atmosferi falan baya güzel

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
bi süre sonra acayip sıkıcı geliyor hikayeden dolayı

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Gayet güzel inceleme olumuş eline sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Güzel oyun olmuş
Post automatically merged:

Elinize sağlık

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
odyssey mitolojisi hikayesi güzel olabilir ama şöyle birşey var level sistemi o kadar bozuk ki 1 2 level düşük olsan karşı bossa veya düşmana misal 150 vuracağına 4 5 vuruyorsun Malaka!

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
the best assasin game i ever played its super long and have good stories

Üye
3 HİZMET YILI
eskiden ps4 üm varken oynardım kaliteli oyun arkaya da karayıp korsaqnları şarkısı açın eğlenceli oluyor

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Yunan mitine çok güzel değinilmişti Şahsen Unity BlackFlag ve 2. oyundan sonra en harika olanıdır

Gladius de Deus
Donator
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Konu içeriği çok iyi görünüyor, bundan sonraki incelemelerin de bu şekilde detaylı ve özenli olmasını dilerim, emeğinize sağlık.
Oyuna gelirsek; işim gereği sadece oyun içerisinde bulunan bina ve ufak tefek prop'lar için patronum özellikle tüm ekibe bu oyunu oynamamızı söylemişti. Şunu söyleyebilirim ki adamlar ciddi anlamda işlerinde iyiler. Oyunu bilmeden oynayanlar fazla anlamaz ama ubisoft'un oyunda bulunan her binaya veya bahsettiğim ufak tefek prop'ların detaylarına o kadar ince inmişler ki. Biz bazen kazılardan çıkan kil veya stun parçalarına bakıp, kitaplardan orjinal halini bulmaya çalışırdık, fakat adamlar o kadar ince detayla çizip koymuşlar ki. Bu yüzden de oyunları, yaptığımız ve yapacağımız çoğu şeye referans oldu. Ciddi anlamda yaptıkları çoğu şey gerçeği yansıtıyor, öyle uyduruk değiller anlayacağınız.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Epic games bedava vermişti o zaman almıştım ama hiç indirme fırsatım olmadı.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Oynamak isteyen oynasın zaman öldürücü bir oyun fakat bazen aşırı yoruyor hikaye anlamında boş uzaltılmış bir hikayesi var diye yorumladım

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
aga oyun grafik filan iyide 3-4 saat sonra sıkmaya başlıyo oyun

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
oyun güzel ama aşırı büyük yapmıslar oraya git buraya gel oynadıkca canın sıkılıyo ben o yuzden bıraktım

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hocam her hikayeli oyun gibi bi süre sonra bunalıma sokuyor ama grafik ve hikaye açısından güzel oyun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...