Çözüldü ASUS TUF Gaming 144 Hz monitör 60 Hz görüntü sağlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bilgisayarımın ekranı bozuldu. Tamir için de epey ücret istediler. Ben de onun yerine üstüne para ekleyip monitör aldım. ASUS TUF Gaming 144 Hz olması lazım. Bağlıyorum, maksimum 60 Hz alabiliyorum. Beklediğim bu değildi. Acaba neden böyle? Laptopa bağladığım için mi ve de bunun bir çözümü var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
wv8snNFR.png

Hocam şuanda. Ekran 2 Masaüstüm ve gösterdiği ayarlar bunlar.
Kullandığınız kablo ile alakalı sorun 144 hz desteği yok kabloda daha iyi ve kaliteli bir kablo alın muhtemelen sorun çözülecektir ve mümkünse hdmi değil display port ile bağlayın.
Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
Tahminen elindeki kablo 60 Hz'nin üzerinde hız desteklemiyor. Görüntü Ayarları kısmında 144 hiç mi görünmüyor? yoksa görünüyor fakat açamıyor musun?

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
wv8snNFR.png

Hocam şuanda. Ekran 2 Masaüstüm ve gösterdiği ayarlar bunlar.
Kullandığınız kablo ile alakalı sorun 144 hz desteği yok kabloda daha iyi ve kaliteli bir kablo alın muhtemelen sorun çözülecektir ve mümkünse hdmi değil display port ile bağlayın.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Haklısınız hocam fark ettim de yıllardır TV için kullandığım HDMİ olduğu için sanırım, display port kablom var ama bilgisayarımda giriş yeri yok teknosa ve media markttan bakıp HDMİ alacağım teşekkür ederim.

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Haklısınız hocam fark ettim de yıllardır TV için kullandığım HDMİ olduğu için sanırım, display port kablom var ama bilgisayarımda giriş yeri yok teknosa ve media markttan bakıp HDMİ alacağım teşekkür ederim.
Rica ederim, yeni kablo aldığınızda denersiniz geri dönüş yaparsınız.İyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Rica ederim, yeni kablo aldığınızda denersiniz geri dönüş yaparsınız.İyi forumlar.
Yeni kabloyu denedim sadece görüntü olarak değişim yaşadım kalitesi değişti teşekkür ederim cihaz değiştirip disply port girişi olana geçene kadar mecburi max bu hertzi alabiliyormuşum. Eskiyen kablomu yenilemiş oldum en azından gözümü almıyor artık netleşti tekrardan teşekkür ederim. İyi forumlar.

kart yanmış olabilir kanka
Alabileceğim max hz 60 laptaptan dolayıymış knk teşekkür ederim. Display port girişimin olmaması yanı sıkıntı :( .

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Yeni kabloyu denedim sadece görüntü olarak değişim yaşadım kalitesi değişti teşekkür ederim cihaz değiştirip disply port girişi olana geçene kadar mecburi max bu hertzi alabiliyormuşum. Eskiyen kablomu yenilemiş oldum en azından gözümü almıyor artık netleşti tekrardan teşekkür ederim. İyi forumlar.

Alabileceğim max hz 60 laptaptan dolayıymış knk teşekkür ederim. Display port girişimin olmaması yanı sıkıntı :( .
İşe yarar mı bilmiyorum ama dönüştürücüler var hdmi to display port tarzında deneyebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...