Atamızdan Bir Sual var ; Kadın mı Önemlidir, Erkek mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tükeniyorum zamanla
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Evet Arkadaşlar Atamızdan Bir Sual var ; Kadın mı Önemlidir, yoksa Erkek mi?

Ekli dosyayı görüntüle 40706

Bir gün Atatürk sofrada, “Kadın mı Önemlidir, Erkek mi?” Sorusunu sordu. Kimi erkeğin önemli olduğunu kanıtlamaya çalıştı, kimi kadınların lehine konuştu. Fakat en ciddi deliller erkeğin lehine ortaya atılmıştı. Erkek her şey olabiliyordu.

Atatürk düşündü, kendi sorusuna şöyle cevap verdi:

-“Doğrudur, erkek her şey olabilir. Fakat onun olamadığı bir şey vardır ki; dünyada erişilebilecek en büyük kuvvet ve şeref onda vardır. Efendiler, erkek her şey olabilir, yalnız Ana olamaz. Onun için kadın daima önce gelir. Bu nedenle, uygar topluluklarda erkek daima kadına saygıda kalmıştır.”

Tahsin Öztin, Mustafa Kemal’den Atatürk’e, Hür Yayınları, İstanbul 1981. s. 150

Kaynak: Atatürk ve Unutulmaz Anıları, Ahmet Gürel, Bülent Türker, Nisan 2009

Bu Anıda Atamızın Kadınlara verdiği önemi bir kez daha vurguladığını görmekteyiz.​
Evet Arkadaşlar Atamızdan Bir Sual var ; Kadın mı Önemlidir, yoksa Erkek mi?

Ekli dosyayı görüntüle 40706

Bir gün Atatürk sofrada, “Kadın mı Önemlidir, Erkek mi?” Sorusunu sordu. Kimi erkeğin önemli olduğunu kanıtlamaya çalıştı, kimi kadınların lehine konuştu. Fakat en ciddi deliller erkeğin lehine ortaya atılmıştı. Erkek her şey olabiliyordu.

Atatürk düşündü, kendi sorusuna şöyle cevap verdi:

-“Doğrudur, erkek her şey olabilir. Fakat onun olamadığı bir şey vardır ki; dünyada erişilebilecek en büyük kuvvet ve şeref onda vardır. Efendiler, erkek her şey olabilir, yalnız Ana olamaz. Onun için kadın daima önce gelir. Bu nedenle, uygar topluluklarda erkek daima kadına saygıda kalmıştır.”

Tahsin Öztin, Mustafa Kemal’den Atatürk’e, Hür Yayınları, İstanbul 1981. s. 150

Kaynak: Atatürk ve Unutulmaz Anıları, Ahmet Gürel, Bülent Türker, Nisan 2009

Bu Anıda Atamızın Kadınlara verdiği önemi bir kez daha vurguladığını görmekteyiz.​
Emeğine sağlık

⭐▂▃▅▆█⭐█▆▅▃▂⭐
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
"Kadınların can güvenliğini sağlayamayan adalet" anlıyorum ki cümleye yüklediğim anlam, senin çıkarımın için çok yüzeysel kalıyor. Burada en detayına kadar girip gereksiz bir tartışmayı sürdürecek değilim seninle, çokta istiyorsan buyurun özelde devam edelim konu kirlenmesin.

Neden lafını değiştiriyorsun ?
Bak yazdığın bu...
Kadınların can güvenliğini sağlayamayan... Neyse.
Nerede adalet kelimesi ?
Tabi sonuna ne eklesen uyuyor değil mi ?

Kadınların can güvenliğini sağlayamayan her ne ise ondan bir tek sen değil, herkes şikayetçi!
Fakat bunun yeri burası değil. Bunun siyaseti yapılacak yeri burası değil!

Evet konuyu konu dışı şeylerle boş yere kirletmezsen, kimseye yanıt hakkı doğmaz ve konu kirlenmez.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Neden lafını değiştiriyorsun ?
Bak yazdığın bu...
Kadınların can güvenliğini sağlayamayan... Neyse.
Nerede adalet kelimesi ?
Tabi sonuna ne eklesen uyuyor değil mi ?

Kadınların can güvenliğini sağlayamayan her ne ise ondan bir tek sen değil, herkes şikayetçi!
Fakat bunun yeri burası değil. Bunun siyaseti yapılacak yeri burası değil!

Evet konuyu konu dışı şeylerle boş yere kirletmezsen, kimseye yanıt hakkı doğmaz ve konu kirlenmez.
Üç noktanın kullanımına dilerseniz bakın, ben adaleti vurguladım bir başkası nasıl vurgular o da onun inisiyatifine kalmış. Kimseden çekinip kaçacak değilim. Konu dışı diyorsun hala ama konu olan cümlemden herkes her türlü çıkarımı yapar, ben ne amaçla yazdığımı gayet iyi bilmekle beraber sitenin kurallarını da biliyorum. Çevremde olan bir olayın nedenliğinden ve konun kadın ve Atatürk'ün kadına verdiği değer olunca buraya yakınmak istedim, nereye nasıl yorum yapacağımı da sana soracak değilim.

⭐▂▃▅▆█⭐█▆▅▃▂⭐
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Üç noktanın kullanımına dilerseniz bakın, ben adaleti vurguladım bir başkası nasıl vurgular o da onun inisiyatifine kalmış. Kimseden çekinip kaçacak değilim. Konu dışı diyorsun hala ama konu olan cümlemden herkes her türlü çıkarımı yapar, ben ne amaçla yazdığımı gayet iyi bilmekle beraber sitenin kurallarını da biliyorum. Çevremde olan bir olayın nedenliğinden ve konun kadın ve Atatürk'ün kadına verdiği değer olunca buraya yakınmak istedim, nereye nasıl yorum yapacağımı da sana soracak değilim.
Konu; Atatürk' ün kadına verdiği değer. Bunu şimdiyle kıyaslayıp yakınmak istiyorsan birilerine saldırarak yapma o zaman!
Senin hedef aldığın yer, makam gayet belli. Sanki sadece bu zamanda oluyormuş, daha önceleri hiç olmuyormuş gibi yazman da ayrı bir tuhaf.
Bak insan gibi yazanlar da olmuş. Günümüzle kıyaslanamaz gibi. Birilerini hedef almadan, insan gibi...

Senin yazdığın çocuk istismarı, tecavüz, yok adaleti sağlayamayan..... gibi şeyler.
Bunlardan herkes şikayetçi ama bunun yazılacağı yer burası değil dediğim halde hala aynı şeyleri zırvalıyorsun...

Bir de1,5 ayda 500 mesaj yapmışsın gelmişsin burada forum kurallarından bahsediyorsun.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Konu; Atatürk' ün kadına verdiği değer. Bunu şimdiyle kıyaslayıp yakınmak istiyorsan birilerine saldırarak yapma o zaman!
Senin hedef aldığın yer, makam gayet belli. Sanki sadece bu zamanda oluyormuş, daha önceleri hiç olmuyormuş gibi yazman da ayrı bir tuhaf.
Bak insan gibi yazanlar da olmuş. Günümüzle kıyaslanamaz gibi. Birilerini hedef almadan, insan gibi...
Dilediğim şeye saldırır, dilediğim şekilde düşüncemi belirtir, ille konu ile tam bağımlı olacak değil yazdığım, kendi his ve düşüncelerim doğrultusunda adaletin kadını savunamadığını belirttim, bunda bir saldırganlık yok. O zamanlar hiç suç olmuyor, bembeyaz kağıt misali bir hayat demedim ben, suç oranlarının karşılaştırısak şu zamanda işlenen suçların fazlasıyla arttığını görürüz, senin tuhaflığın o.
Senin yazdığın çocuk istismarı, tecavüz, yok adaleti sağlayamayan..... gibi şeyler.
Bunlardan herkes şikayetçi ama bunun yazılacağı yer burası değil dediğim halde hala aynı şeyleri zırvalıyorsun...
Sana göre yazılmaz, bana göre yazılır, ona göre yazılmaz, bir başkasına göre yazılır, kişiye izafi olan durumlar konusunda hüküm vermeniz tuhaf.
Bir de1,5 ayda 500 mesaj yapmışsın gelmişsin burada forum kurallarından bahsediyorsun
Karantina sağ olsun.

⭐▂▃▅▆█⭐█▆▅▃▂⭐
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dilediğim şeye saldırır, dilediğim şekilde düşüncemi belirtir, ille konu ile tam bağımlı olacak değil yazdığım, kendi his ve düşüncelerim doğrultusunda adaletin kadını savunamadığını belirttim, bunda bir saldırganlık yok. O zamanlar hiç suç olmuyor, bembeyaz kağıt misali bir hayat demedim ben, suç oranlarının karşılaştırısak şu zamanda işlenen suçların fazlasıyla arttığını görürüz, senin tuhaflığın o.

Sana göre yazılmaz, bana göre yazılır, ona göre yazılmaz, bir başkasına göre yazılır, kişiye izafi olan durumlar konusunda hüküm vermeniz tuhaf.

Karantina sağ olsun.
Hacı sen çok değişik bir adamssın.
Senin durumunun karantina ile alakası yok. İnan senin durumunuı yazım tarzından bile az çok anlayabiliyorum. :)

Sana ne soru sorulur, ne tartışmaya girilir. Zira haklı olsam dahi haklı çıkmam imkansızdır...
Devam et kardeşim, dök içini, kendini tatmin et... :)

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Hacı sen çok değişik bir adamssın.
Senin durumunun karantina ile alakası yok. İnan senin durumunuı yazım tarzından bile az çok anlayabiliyorum. :)

Sana ne soru sorulur, ne tartışmaya girilir. Zira haklı olsam dahi haklı çıkmam imkansızdır...
Devam et kardeşim, dök içini, kendini tatmin et... :)
Ortada yanlışım varsa kabul ederim, konuyla TAMAMEN alakasız yorum yapsaydım kabul ederdim ki sen göreceli şeyler üzerine hükümler verip duruyorsun, göreceli konular üzerinden haksız çıkmaz kimse, kendince haklı çıkar herkes, bu da görecelidir işte. İnsanlara görebildiğimiz kadarıyla anlamlar yükler dururuz, zerre kadar edindiğin bilgi ile nasıl biri olduğumu kestirmişsin, bravo ne diyeyim. Durduk yere konuyu uzatan, hükümler veren sendin, iç dökmeye ikimizin de ihtiyacı var galiba yoksa uğraşmaz rapor eder geçerdin.

⭐▂▃▅▆█⭐█▆▅▃▂⭐
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ortada yanlışım varsa kabul ederim, konuyla TAMAMEN alakasız yorum yapsaydım kabul ederdim ki sen göreceli şeyler üzerine hükümler verip duruyorsun, göreceli konular üzerinden haksız çıkmaz kimse, kendince haklı çıkar herkes, bu da görecelidir işte. İnsanlara görebildiğimiz kadarıyla anlamlar yükler dururuz, zerre kadar edindiğin bilgi ile nasıl biri olduğumu kestirmişsin, bravo ne diyeyim. Durduk yere konuyu uzatan, hükümler veren sendin, iç dökmeye ikimizin de ihtiyacı var galiba yoksa uğraşmaz rapor eder geçerdin.

Sana tek tavsiyem. Atatürk postu altında devleti karalayacak kadar küçülme.
Daha da sana yanıt vermem. Selametle!

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Sana tek tavsiyem. Atatürk postu altında devleti karalayacak kadar küçülme.
Daha da sana yanıt vermem. Selametle!
Devleti neden karalayayım, tek bir konu üzerinden devlet karalamak hangi aklın mantığı acaba sana soruyorum cidden. Bir şeyin yanlış olduğunu söylemek ne zamandan beri kötüleme ve karalamaya girmiş, merak ediyorum ben. Ve şunu da söylüyorum, evet, Atatürk GİBİ bir adam var olsaydı o avukat hakim koltuklarında, kadına el kaldırmanın hükmünü bile çok ağır şekilde ödetirdi ancak bunu avukatlar ya da hakimler yapmıyor, bazılarına ağır cezalar verse de hepsine vermiyorlar ve ben buna yanlış diyorum, bu yorumumun neresinde saldırganlık, neresinde tartışma çıkartacak, neresinde insanları rahatsız edecek detay merak ediyorum. Cümle sonuna "..." koydum çünkü okuyan kişinin orayı kendine uygun bulduğu kavramlar ile doldurmasını istedim, ancak sen gelip hakaret etmişim gibi, saldırmışım gibi ithamlarda bulunup hükümler verip duruyorsun Kİ her şeyden önce bir yanlışı dile getirmemi kaçırıyorsun. Kendi çapında doğru bulup hükümler verdiğin mesajlarıma bırak moderatörler uygun mu değil mi diye karar versinler. Kal kendi doğrun ile, selametle.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
kadınların daha önemli oldugu görüsündeyim atamızla bir kere daha gurur duydum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...