ATATÜRKÜN Hazırlattığı Türk devriminin lise tarih kitabı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Benim daha önce okuduğum insanlarında hayatlarında 1 kez dahi olsa okumalarını tavsiye ettiğim kitap serisinin 2. sidir.
Kitap Gazi M. Kemal Reisi Cumhur tarafından hazırlatılmış ve onaylatılmıştır.
Cumhuriyetin Türk ve Türklük kavramında ki bakış açısını , din ve dinler konusunda ki bakış açısını , tarihte ki rolümüz ve başlangıç noktamızdan cumhuriyetin kurulduğu döneme ve ilerisine kadar olmuş olan ve olacak planları , görüşleri anlatmaktadır.

Kitabın PDF linki --->
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

MUKADDİME (önsöz)
Son yıllara gelinceye kadar " Türk Tarihi, memleketimizde en az tetkik edilmiş mevzulardan biri halinde idi. 1000 yıldan fazla süren islamlık - hıristiyanlık davalarının doğurduğu husumet duygusile mutaassıp müverrihler bu davalarda asırlarca islamlığın pişdarlığını yapan Türklerin tarihini kan ve ateş maceralarından ibaret göstermeğe savaştılar. Türk ve islam müverrihler de Türklüğü ve Türk medeniyetini islamlık ve islam medeniyeti ile kaynaştırdılar; islamlığa takaddüm eden binlerce yıla ait devreleri unuttur- · ma'yı ümmetçilik siyasetinin icabı ve din gayreti vecibesi bildiler. Daha yakın zamanlarda Osmanlı İmparatorluğuna dahil bütün unsurlardan tek bi r milliyet yaratmak hayalini · güden osmalılık cereyanı da, Türk adının anılmaması, milli tarihin yalnız ihmal değil, hatta yazılmış olduğu sayıfalardan kazınıp silinmesi yolunda üçüncü bir amil halinde diğerlerine eklendi. Bütün bu menfi cereyanlar, tabii olarak, mektep programları ve mektep kitapları üzerinde dahi tesir gösterdi ve Türklüğün, çadır, aşiret, at, silah ve muharebe mefhumlar ile müradif tutulması an'anesi mektep kitaplarımıza kadar girdi. Türk Tarihinin, inkar edilmiş ve unutturulmuş simasını ve mahiyetini, bütün hakikatlerile meydana çıkarabilmek için çalışmakta olan Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti bir kısım azasını tarih tedrisatındaki bu boşluğu doldurabilecek bir kitap hazırlamağa memur etti. En yeni eserlere ve Anadolu, Mısır, Mezopotamya, Ortaasya, Şimali H int, Şimali Çin ve Cenubi Sihirde hergün daha ileri götürülmekte olan arkeolojik tetkiklere istinat etmekle beraber mevzuun genişliği, zamanın darlığı yanında, önümüzdeki ders yılına yetiştirilmesi zaruretinin de hakim bulunması ilcasile, bu küçük eserin ihtiyaca tam ve mük emmel şekilde tekabül edeceği iddia olunamaz. Noksanları, iler· de, yeni basılışlarda tamamlanacaktır. Kitabın ihtiva ettiği mevzular etrafında daha fazla malumat edinmek istiyenler ayni heyetin pek yakında bastırılmak üzere hazırladığı Umumi Türk Tarihinin Ana Hatları hakkındaki esere müracaat edebilirler. Cemiyet, dö_rt kitap halinde hazırlamış olduğu bu küçük eseri, mekteplerde okutulmasını kabul eden Türkiye Cümhuriyeti Maarif Vekaletine hediye etmiştir. Cemiyet, Maarif Vekaleti Neşriyat Müdürü Faik Reşit ve Devlet Matbaası Müdürü Hamdi Emin Beylere kitapların bas ılışındaki kıymetli yardımları için teşekkürü vecibe bilir.

KİTABIN HAZIRLANMASINDA ÇALIŞANLAR

M. Tevfik Bey Riyaseticümhur Umumi Katibi ve Türk Tarihi Tetkik Cemiyeci Reisi Samih Rifat Bey Çanakkale Meb'usu ve T. T. T. C.
Reis Vekili Akçuraoğlu Yusuf Bey lstanbul Meb'usu, Ankara Hukuk Mektebi Siyasi Tarih Profesörü ve T. T. T. C.
Reis Vekili Dr. Reşit Galip Bey Aydın Meb'usu ve T. T. T. C.
Umumi Katibi Hasan Cemil Bey Balıkesir Meb'usu ve T, T. T. C.
Afet Hanımefendi Musiki Muallim Mektebi Tarih ve Medeni Bilgiler Muallimi ve T. T. T. C.
Reşit Saffet Bey Kocaeli Meb'usu ve T. T. T. C.
Sadri Maksudi Bey Şarki Karahisar Meb'usu, Ankara Hukuk Mektebi Profesörlerinden ve T. T. T. C.
Şemseddin Bey Sıvas Meb'usu ve İstanbul Darülhinunu Türk Tarihi Sabık Profesörü ve T. T. T. C.
Şemsi Bey Miralay, Harita Umum Müdürlüğü Harita Şubesi Müdürü Yusuf Ziya Bey Eskiıehir Meb'usu, İstanbul Darülfünunu Hukuk Tarihi Sabık Profesörü ve T. T. T. C.

DİPNOT : Lütfen sizde sizin en çok hoşunuza giden veyahut sizi çok şaşırtan vb heyecan ve duyguları yaşatan kısımları sayfaları bizimle paylaşır mısınız.
( Herhangi bir hakaret veyahut rencide edici söz / söylem durumunda kişi rapor edilecektir ve forum kuralları gereği cezai yaptırım uygulanacaktır )

Son düzenleme:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
çok güzel bir konu olmuş dostum ellerine sağlık

EskilerdeN
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Yararlı bilgi bunu günümüz siyasetçilerine göstermek lazım.

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
elıne saglık hocam ck guzel olmus

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Onun hazırladığı her şey çok özel, çok değerli. Teşekkürler.

sinnerman
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bilgilendirici olmuş bu tür konulara ilgim var cok düzenli yazıp paylaşmıssın eline emeğine sağlık.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ayyy çok severim o kitabı, bide eline emeğine sağlık yorumlaman için dostum
ıvıj ıvıj yuo ahgsajgsjsvsbsv

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI

Yararlı bilgi bunu günümüz siyasetçilerine göstermek lazım.

elıne saglık hocam ck guzel olmus

Onun hazırladığı her şey çok özel, çok değerli. Teşekkürler.

güzel konu olmuş dostum güzel

Bilgilendirici olmuş bu tür konulara ilgim var cok düzenli yazıp paylaşmıssın eline emeğine sağlık.

ayyy çok severim o kitabı, bide eline emeğine sağlık yorumlaman için dostum
ıvıj ıvıj yuo ahgsajgsjsvsbsv

Düşünceleriniz için ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ederim :) Keşke okuduğunuz kısmı yada sizi en çok etkileyen kısmı da yazsaydınız :) Neyse ilk ben başlayayım
Önsözünden de anlaşılacağı üzere kitap Türklerin Osmanoğulları ailesinden de önce ulu kudretli bir ırk olduğunu yaşamış oldukları coğrafyada Türklerin nereden nasıl geldiklerini ve Osmanoğulları dönemine kadar anlatmaktadır. Kitaba göre Osmanlı ve İslam ile tanışan Türkler hayatlarında bir gerilemeye maruz kalmışlardır ve bu kitaba göre her anlamdadır. Yani sağlık teknoloji bulundukları kıta vs hepsi dahil. Beni bu kısımlar çok etkiledi ve Cumhuriyetin Türkleri tanımı ve Türklerin cumhuriyetten önce ki zamanı yorumlaması beni çok şaşırttı. Aslında 1. Dünya harbi karakterlerinin hepsinin hatıratlarını okumaya başlama sebebim de bu kitap olmuştur. Ben en çok sayfa 90 ve 93 arasında durdum bu kitabı okurken.

Ayrıca başka bir husus bu kitap moğolları da Türk sayar oysaki moğolistan bir macaristan gibi bir osmanlı gibi içerisinde bir çok etnik kökeni içinde barındıran bir toplumdur.
Tabi günümüz bilgisi ile kıyas yapmıyorum ama bu kısımda çok ilginç gelmişti. Çünkü Moğollarında anadoluya bir saldırısı olmuştur ve o sıra anadoluda Türkler varken Türklerin başka bir yerden çıkagelmesi ve Türklere saldırması çok tutarsız geldi bana . Oturup tüm bu konuları daha derinlemesine okumak istediğim çok nokta mevcut ama günümüzde kitaplara ulaşmak bi hayli zor . Bu konuda yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Çok iyi konu eline sağlık duygulandım sabah sabah

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
ellerin dert görmesin

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Çok yararlı bir bilgi yayınlamış emeğinize sağlık

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bir süre önce 1. sini okumaya yeltenmiştim ama maalesef tamamlayamadım iş güç derken kaldı sanırım 2. sini de sen tavsiye ediyorkan 1 den başlamak gerekiyor. Öneri için teşekkürler hocam eline sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...