Atatürk'ün Herkes Tarafından Bilinmeyen 11 Özelliği 10.01.2018

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Atatürkün bilinmeyenleri , Atatürkün özellikleri , Atatürk hayati , Atatürk En özel bilgiler , Atatürkün 30 özelliği , Atatürk ve Gençliği

:resim:
ataturk-posteri.jpg

s-c0eae88ec4cfa3690093c5652301c537e9b2ae09.jpg

:yazı:
1. "Ata" lafını sevmezdi
"Atatürk" lafını ilk kez dönemin Türk Dil Kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış, Mustafa Kemal'de çok beğenerek soyadı olarak almıştı. Kendisine "Ata" diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı.

2. En sevdiği yemek kuru fasulye ve pilavdır.
Manastır Askeri Lisesi yıllarından kalan bir alışkanlıkla hayatı boyunca en sevdiği yemek kuru fasulye ve pilav olarak kaldı. Tatlıya düşkün değildi

3. En büyük hayali dünya turuna çıkmaktı

Ömrü yetseydi bir dünya turuna çıkıp Türk dili ve tarihi üzerindeki çalışmalarını genişletmek en büyük hayaliydi.

4. Başucu kitabı Çalıkuşu'ydu
Binlerce kitabı vardı. Ama bunların arasında bir tanesini hayatı boyunca hatta cephede bile başucundan ayırmadı. Reşat Nuri Güntekin´in ünlü "Çalıkuşu" romanını hep yanında taşır, her gün rast gele bir yerinden acar, birkaç sayfa okurdu.

5. Kabul salonundaki at yavrusu
Atlardan sonra en sevdiği hayvan köpekti. "Fox" adını verdiği köpeği, Gazi`nin yatağının ayak ucunda uyurdu. Hayvanlara düşkünlüğü o dereceydi ki bir gün misafirlerinin de görebilmesi için yeni doğmuş bir tayla annesinin Çankaya Köşkü kabul salonuna getirilmesini bile emretmişti.

6. Tam bir salon adamıydı
En sevdiği dans valsti. Muzik zevki çeşitlilik gösteriyordu. Klasik Batı müziği dışında Anadolu ezgilerini de severek dinlerdi.

7. Gömleklerinin tümü beyazdı
Gömleklerinin hepsi beyazdı. Bu gömlekler ilk yıllarda İsviçrede özel olarak dikilirken sonra yerli malı kullanma kampanyasına öncülük edebilmek için Beyoğlunda bir terziye diktirilmeye başlanmıştı.

8. Lacivert takım elbise giymezdi
Takım elbiselerinin tasarımlarını hep kendisi çizerdi. Lacivert takım giymeyi sevmezdi.

9. Beden ölçüleri

Boyu 1.74 idi. Hayatinin son dönemlerine kadar 76 olan kilosu hastalığının ilerlemeye başlamasıyla 46´ya kadar düşmüştü. 43 numara siyah rugan ayakkabı giyerdi.

10. Rumeli şivesi

Özenli ve temiz bir Türkçe konuşurdu. Ancak bazı kelimeleri Rumeli şivesiyle telaffuz ederdi.

11. Hazin bir hikaye

Hayatında bir dönem çok önemli yer tutan Mustafa Kemalin evlenmesinden sonra hayatına trajik bir şekilde son veren Fikriye Hanımın mezarının nerede olduğu bilinmiyor

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
ben bazılarını biliyodum sadece bilgilendirme için saol

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Yararlı konu dostum ATAM ile ilgili yeni şeyleri öğrenmek beni mutlu ediyor eyvallah :)

Üye
8 HİZMET YILI
yararlı konu kardeşim şuana kadar gördüğüm en güzel konuydu

Bir kere güldü, konu nerelere geldi.
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
vay bee bilmezdik bu yönlerini atam benim

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bilinmeyen yönlerini bilmiyorduk yeni nesillerde öğrendi

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
arferdem aynn en güzel konu biri bile değil direk 1 sırada

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Bilgi İçin Teşeke

#M.Kemal Atatürk
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Teşekkürler Kardeş Bilgi İçin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...