Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
:yazı:

Bu konumda sizlere 24.095,27 TL Değerinde hazır sistem tanıtacağım. (fiyat değişkenlik gösterebilir)
Hazır sistemimizin ekran kartı kısmında ASUS TUF GeForce RTX 3070 bulunuyor.
Ekran kartının belleğine bakacak olursak 8GB Ekran kartı belleği olduğunu görüyoruz.
Ve 8GB ekran kartı belleği yüksek seviyede bir bellek olduğunu düşünüyorum.
Oyunlar çoğunlukla yüksek Sistem gereksinimi isteyen oyunlar için 8 gb ekran kartı belleği gayet yeterli olabiliyor.
Yüksek seviye sistem gereksinimi isteyen oyunlarda gayet iyi performans verecektir.
Fiyatı ideal ve orta kaliteli bir şekilde oyun oynamak istiyorsanız ülkemiz şartlarında bu fiyatlarda para ödememiz gerekiyor.
Hadi şimdi gelin hazır sistemimizin diğer donanım özelliklerinden bahsedelim.
Sistemi daha detaylı incelemek için aşağıda hazır sistemin Linkini sizlere vereceğim.

:özellik:

Sistem Montaj Hizmeti
İşlemci: AMD RYZEN 7 5800X 3.8GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm Tray İşlemci
Anakart: ASUS PRIME B550M-A (WI-FI) 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX Anakart
Bellek(RAM): CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
Ekran Kartı: ASUS TUF GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Kasa: ASUS ROG Strix Helios Tempered Glass RGB USB 3.1 Mid Tower Kasa
Sıvı Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN 240 RGB LiveDash OLED 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Harddisk: WD 1TB Blue 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
SSD: SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3300MB Yazma)
PSU: COOLER MASTER MWE 750W 80+ Bronze V2 2xEPS 120mm Fanlı PSU

:resim:

Screenshot_1.png

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Baya güzel ve pahalı bir sistemmiş. :mum:

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
canavar gibi parasının hakkını fazlasıyla veriyor

Hile kullanmak kolsuzluk değil akıllılıktır
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bide parasını ödeyebilsek :D güzel ama tanıttığın için sağol

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Hazır sistemimizin ekran kartı kısmında GIGABYTE GeForce GTX 1650 bulunuyor.

Alt kısımda ise GTX 3070 demişsiniz konu çelişmiş :'D

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Yanlış mı görüyorum. 24.000 TL ye GTX 1650 yazıyor orada. ?

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Gayet mükkemmel bir sistem ama işte çok pahalı gene hayal olarak kaldı elinize emeğine sağlık.

Üye
5 HİZMET YILI
Yahu bir tek ben mi bu işten anlamıyorum. bir tek ben mi bu işe 30 sene vernedim. bir tek ben mi yıllarca gaming makine toplayıp satmadım. anlamadım.
bir anımı anlatayım, bir gün bir kadın oğlu ile bilgisayar almaya geldi. kadın dedikli oğlum üniversiteye gidiyor bir bilgisayar lazım. hocası söylemiş bi fiyat alabilirmiyiz.
çocuğa döndüm hocan nasıl bir bilgisayar istiyor dedim. bana o gün itibari ile saydığı özellikler tam bir gaming makine özellikleri. sonra annesine döndüm, oğlun hangi bölümde okuyor, mimarlık dedi. tamam teyze durum anlaşıldı diyip çocuğa döndüm. sana bu özellikleri söyleyen hocanın varya taaaaa...... kibarcası o hocanın aını telefonunu ver ben onun alnın ölçüsünü alacağım. be utanmaz adam oyun oynamak hocanın adını kullanıp ananı kandırmaya utanmıyormusun. hangi hoca mimarlık "1. sınıfa giden bir öğrencisinden böyle bir bilgisayar ister. sen oyun renderi mi yapacaksın 3d modelleme yapıp render mi yapacaksın. diyip anasına döndüm bak bu oğlunun bu yıl değil okul bitinceye kadar bu özellikte bir bilgisayar ihtiyacı yok. sana 3 bin tl lik pc yeter bu senden 9 bin tl lik bilgisayar istiyor. bende buna göre bilgisayar yok diyip gönderdim.

şimdi gelelim yukarıdaki konfigrasyona.
şu anda bildiğim kadari ile en yüksek donanım isteyen oyunlar

Cyberpunk 2077 - Metro Exodus

bu iki oyunu en yüksek ayar olan ultrada oynamak için; i7-8700k veya i9-9900k fazlası ile yeterken, bunların 3 gömlek üstünde bir işlemciyi niya alalım. evde süper bilgisayar mı çalıştıracağız.
gene bu oyunlar için rtx 2080 fazlasi ile yerken 3070 niye
gene 1 tb ssd almışken neden sistemime 1 tb katı hdd takayımda yavaşlatayım. hadi taktın dedinki yedeklerimi koyarım be adam ozaman bu kadar para veriyorsan 8 tb koysana.
ram normal ona bişi demiyorum.
soğutma normal
kasa normal
anakart normal
psu ya gelince; bu işi çok iyi biliyorsunuz ya gitmiş 750w 80+ bronz almışsın. 12 yaşındaki çocuk bile pc almaya geldiğinde abi 80+ gold kaç para diye soruyor. sen 25 bin liralık sistem kurucan ve 80+bronz yazıcaksın. gülerler adama. 850w 80+gold koymak zorundasın.
en önemli noktaya geliyoruz. teknoloji markete gittiniz en pahalı 4k 3d smart bilmemne uçan kaçan yatan televisyonu aldınız. eve geldiniz aaaaa bu ne ya çamur gibi gösteriyor. 50 bin tl verdik televizyona falan filan. evinde 4k yayın yoksa evinde 100bm asimetrik fiber yoksa evinde 3d filmin yoksa televizyon ne yapsın.
25 bin tl ye sistemi aldın ama eşeği ahırda unuttun.
bu sistemin kendini gösterebilmesi için en az 240 hz G-SYNC destekli 1 ms lik 4k 32" mönitör alman lazım. bunu almazsan ferrariye gaz taktıran adama dönersin.

Bu kadar boşa yatırım yapacağına monitöre para yatır yıllarca kullanırsın.

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Canavar gibi sistem alınır bu

Üye
5 HİZMET YILI
gene bir gün adamın biri ultra bir sistem istiyor oğluna, 4-5 sene gitsin hemde sürekli update ederiz diye.
adam dur sana bir hesap çıakrtalım sen mi haklısın ben mi dedim şaştı.
senin istediğin sistem şu anda 12 bin tl.
benim sana tavsiyem 8 bin tl. ee nasıl olacak yani hani upgrade hani oyun oynama falan filan. sonra anlatmaya başladım. (bunu okuyan herkes kulakarkası yapsın)
şu anda bir işlemcinin ömrü ne kadar biliyormusun? 2-3 sene hayır. yanlış cevap
doğrusu teknolojik ömrümü kullanım ömrümü
teknolojik ömrü en fazla 6 ay.
kullanım ömrü (performanslı) en fazla 2 sene
şimdi en üst işlemciyi alsan 6 ay sonra 2. yada 3. sıraya düşecek. 2 sene sonra ise o aldığının anakarta uygun işlemci bulamayacaksın. çünkü firmalar tüketim olsun diye sürekli soket yapısı ile oynamakta.
ee ozaman ekran kartını en iyisi alalımda bir dsaha 4 sene ekran kartı almayalım.
tabi yaaa firmalarda bunu bekliyordu. her sene bir model çıkartıyorlar.
eee ne yapacağız. çok kolay o en yüksek ekran kartını alsan bile ona uygun oyun en az 1 seneden önce çıkmayacaktır ki bu 2 sene bile olacaktır. zaten 2 sene sonra senin aldığın kart 4-5 sıraya düşecektir. öyleyse 2 sene boyunca oyun oynayacağın bir ekran kartı alacaksın kalan paranı sakla. 2 sene sonra elindeki kartı 2. el sat elindeki parayı koy üstüne az bişi ekleyerek yeni teknoloji 2 sene idare edecek bir kart al.
kimse ben cpu upgrade ederim diye düşünmesin. aldığı aldıktır. yatırımınızı ssd ye monitöre rama psu ya kasaya soğutma sistemine klavyeye kulaklığa yapın. cpu ve ekran kartına yatırım ölü yatırımdır. mutlaka değişecektir.
anakart alabileceğinizin en iyisini alın. tüm haberleşme bunun üzerinden yapıldığı için ne kadar iyi olursa o kadar rahat edersiniz

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Çok can yakar bu pc ama öncesinde biraz cep yakar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...