☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Forumun en efsane delisinden herkese merhaba dostlar
B ehliyete sahip olanlar artık 125cc'ye kadar olan motorları kullanabilecek
B sınıfı ehliyei var olanların yeni bir ehliyet çıkarması için extra bir ücret almayacağı söylendi.
b sınıfı için ayrı bir motor ehliyetine gerek kalmayacak
sizler için araştırdım yeni ehliyet fiyatı
harcı,pulu,damgası derken çıkan fiyat
10.500TL
dostlar
resmi yapılan açıklamaya göre ve milli eğitim bakanlığının açıklamasına göre
"Motosikletle alakalı ek bir dersle bunu sağlayabilecekler.
Onun için ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmamış olacak."
ve bu yönetmelik ehliyeti olan 40 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek bir tasarı olacak
mevcut B sınıfı ehiliyetler için 50cc'ye kadar kullanım izni veriliyordu
artık yeni yönetmelikte b sınıfı ehliyeti olanlar 125c'ye kadar kullanabilecekler
Herkes bir tane pcx alır o zaman
akıllardaki tek soru diğer motosiklet
ehliyet sınıfındaki cc'lerin yükselip yükselmeyeceği
SINIFI | KULLANACAĞI ARAÇ ÖZELLİKLERİ | KULLANACAĞI ARAÇ ÖZELLİKLERİ | YETKİLİ OLDUĞU SINIFLAR | DENEYİM ŞARTI | YAŞ ŞARTI | GEÇERLİLİK SÜRESİ | |
M |
| 2-3 Tekerleklide Elektrikliyse Gücü 4 KW'yı, İçten Yanmalıysa 50 CC'yi, 4 Tekerlide Net Ağırlığı 350 Kg Geçmeyen Aynı Özelliklerde MOTORLUBİSİKLET | --- | --- | 16 | 10 yıl | |
A1 |
| 2 Tekerlekli Sepetli yada Sepetsizde, Gücü 11 KW'yı, 125 CC'yi ve Gücünün Ağırlığına Oranı 0,1'i Geçmeyen, 3 Tekerlide Gücü 15 KW Geçmeyen MOTOSİKLET | M | --- | 16 | 10 yıl | |
A2 |
| 2 Tekerlekli Sepetli yada Sepetsizde, Gücü 35 KW'yı ve Gücünün Ağırlığına Oranı 0,2'i Geçmeyen, 3 Tekerlide Gücü 15 KW Geçmeyen MOTOSİKLET | M - A1 | --- | 18 | 10 yıl | |
A |
| 2 Tekerlekli Sepetli yada Sepetsizde, Gücü 35 KW'yı ve Gücünün Ağırlığına Oranı 0,2'i Geçen, 3 Tekerlide Gücü 15 KW Geçen MOTOSİKLET | M - A1 - A2 | 24 YAŞ veya 2 YILLIK A2 | 24 | 10 yıl | |
sosyal medya da en çok konuşulan gündem konusunda,
motosiklet kullanmak denge ve tecrübe isteyen bir araç olduğu için
direksiyon dersi verilmeden motor alan herkes daha çok kazalara sebebiyet verirler
görüşünde.
Tecrübesiz bir çok kişi hemen motor alıp sokaklara döküleceği için
aktif motor kullanan biri olarak bende kazaların daha çok artacağı görüşündeyim.
sizin bu konu hakkında görüşleriniz neler dostlar.
yorumlarınızı bekliyorum.

motosiklet kullanmak denge ve tecrübe isteyen bir araç olduğu için
direksiyon dersi verilmeden motor alan herkes daha çok kazalara sebebiyet verirler
görüşünde.
Tecrübesiz bir çok kişi hemen motor alıp sokaklara döküleceği için
aktif motor kullanan biri olarak bende kazaların daha çok artacağı görüşündeyim.
sizin bu konu hakkında görüşleriniz neler dostlar.
yorumlarınızı bekliyorum.
Son düzenleme: