Baidu, 145 milyon dolarlık bir yapay zeka fonuyla girişim sermayesi sektörüne adım atıyor.
Baidu yapay zeka uygulamalarıyla oluşturulan girişimlere destek olmak için 1 milyar yuanlık (145 milyon dolar) bir girişim sermayesi fonu kuracağını duyurdu. Şirket ayrıca, geliştiricilere kendi ERNIE büyük dil modeli (LLM) üzerinden uygulamalar geliştirmeleri veya mevcut ürünlerine bu modeli entegre etmeleri için bir yarışma başlatacağını belirtti.
Çinli teknoloji şirketleri, Microsoft destekli OpenAI tarafından piyasaya sürülen ChatGPT'nin büyük başarısının ardından kendi LLM'lerini piyasaya sürme yarışına girmişlerdir. Bu hafta yayımlanan bir rapora göre, 2020 yılından bu yana Çin'de yaklaşık 80 kuruluş kendi LLM'lerini piyasaya sürdü ve bu yılki sürümler Amerika Birleşik Devletleri'ni hafifçe aştı.
Baidu, Mart ayında kendi yapay zeka destekli LLM'si olan Ernie Bot'u duyurdu. E-ticaret devi Alibaba Group Holding ise diğer Çinli şirketler arasında hızla takip edenlerden biriydi. LLM'lerin artışına yanıt olarak, Çin Nisan ayında üretken yapay zeka kullanımına ilişkin taslak düzenlemeler yayımladı.
Bu tür yatırımlar gelecekte yapay zeka teknolojilerinin daha yaygın olarak kullanılmasını ve hayatımızın birçok alanında etkisini hissetmemizi sağlayabilir
dostum paylaştığın bilgiler baya yararlı bu konuda yapay zekanın baya geliştiğini ama bu durumun da tehlike arz ettirdiğini söylüyorlar umarım hayırlısı olur bizim içinde dünya içinde
cinliler teknolojide baya iyiler gelecek olursa cinlerden beklerim ne var ne yok hersey cinlilerden cikiyor zaten korona cinlilerden cikti robotlar cinliler en iyi 2. telefon cinlilerde kamera olarak.
Geleceğimiz için bizimde böyle şeylere adım atmamız lazım aslında osmanlı dönemine bakarsanız avrupa ülkelerinden geride oldukları için osmanlı ekonomik açıdan çok geride gelecekte bizimde başımıza yapay zeka gibi şeylerden geride kalıcağımız için gelecektede ülkemizin durumunu iyi görmüyorum
millet olarak bizde kendi yerli imkanlarımız ile bu yapay zeka sektörüne köklü bir atılım yapmamız gerekli,
geleceğin teknolojisi artık yapay zeka olacak