Baidu, 145 Milyon Dolarlık Bir Yapay Zeka Fonuyla Girişim Sermayesi Sektörüne Adım Atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Baidu, 145 milyon dolarlık bir yapay zeka fonuyla girişim sermayesi sektörüne adım atıyor.

Baidu yapay zeka uygulamalarıyla oluşturulan girişimlere destek olmak için 1 milyar yuanlık (145 milyon dolar) bir girişim sermayesi fonu kuracağını duyurdu. Şirket ayrıca, geliştiricilere kendi ERNIE büyük dil modeli (LLM) üzerinden uygulamalar geliştirmeleri veya mevcut ürünlerine bu modeli entegre etmeleri için bir yarışma başlatacağını belirtti.

Adsız tasarım.png

Çinli teknoloji şirketleri, Microsoft destekli OpenAI tarafından piyasaya sürülen ChatGPT'nin büyük başarısının ardından kendi LLM'lerini piyasaya sürme yarışına girmişlerdir. Bu hafta yayımlanan bir rapora göre, 2020 yılından bu yana Çin'de yaklaşık 80 kuruluş kendi LLM'lerini piyasaya sürdü ve bu yılki sürümler Amerika Birleşik Devletleri'ni hafifçe aştı.

Baidu, Mart ayında kendi yapay zeka destekli LLM'si olan Ernie Bot'u duyurdu. E-ticaret devi Alibaba Group Holding ise diğer Çinli şirketler arasında hızla takip edenlerden biriydi. LLM'lerin artışına yanıt olarak, Çin Nisan ayında üretken yapay zeka kullanımına ilişkin taslak düzenlemeler yayımladı.​

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Ülkemizi bu konularda daha aktif görmek dileğiyle.

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Fena! umarım yapay zeka bu şekilde gelişmeye devam eder.

Donator
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Akınsoft da ileride böyle gelişir umarım

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bu konularda girişim yapmamz gerekiyor yaa. Geleceğin savaşı bunlarla olacak.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Bu tür yatırımlar gelecekte yapay zeka teknolojilerinin daha yaygın olarak kullanılmasını ve hayatımızın birçok alanında etkisini hissetmemizi sağlayabilir

AliHAN
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bilim insanlarımızı türkiyede bu çalışma ve benzeri konularda aktif olmalarını heyecanla haberlerde görmek istiyorum valla

Düşün ve harekete geç🌪️
Banlı Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Bizlerin de bu sektörlere yatırım yapması dileğiyle.iyi forumlar efem.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dostum paylaştığın bilgiler baya yararlı bu konuda yapay zekanın baya geliştiğini ama bu durumun da tehlike arz ettirdiğini söylüyorlar umarım hayırlısı olur bizim içinde dünya içinde

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
cinliler teknolojide baya iyiler gelecek olursa cinlerden beklerim ne var ne yok hersey cinlilerden cikiyor zaten korona cinlilerden cikti robotlar cinliler en iyi 2. telefon cinlilerde kamera olarak.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bir yandan yapay zeka insanın icine korku düşürmüyor değil

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Geleceğimiz için bizimde böyle şeylere adım atmamız lazım aslında osmanlı dönemine bakarsanız avrupa ülkelerinden geride oldukları için osmanlı ekonomik açıdan çok geride gelecekte bizimde başımıza yapay zeka gibi şeylerden geride kalıcağımız için gelecektede ülkemizin durumunu iyi görmüyorum

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
millet olarak bizde kendi yerli imkanlarımız ile bu yapay zeka sektörüne köklü bir atılım yapmamız gerekli,
geleceğin teknolojisi artık yapay zeka olacak

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
cidden bu yerlere kdar gelebildi yapay zeka vay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...