Baldur's Gate 3 Oyuncularının Tercih Ettiği En Popüler Sınıf ve Irklar Açıklandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Baldur's Gate 3 Oyuncularının Tercih Ettiği En Popüler Sınıf ve Irklar Açıklandı

Larian Studios, Baldur's Gate 3'ün resmi olarak çıkışının ilk hafta sonundan bazı istatistikleri paylaştı ve bu istatistikler arasında en popüler sınıf ve ırk seçimleriyle ilgili veriler de bulunuyor. Uzun süredir beklenen Baldur's Gate serisinin üçüncü oyunu nihayet erken erişim aşamasını geçti ve hızla oyuncuların ve eleştirmenlerin beğenisini kazanıyor. Sadece bir haftada, Baldur's Gate 3 en yüksek puan alan PC oyunlarından biri haline geldi ve oyuncular büyük bir şekilde maceraya katılıyorlar. Oyunun inanılmaz popülaritesine katkıda bulunan şey, dünyanın ne kadar açık olduğu ve hayranların ne kadar çok seçim yapabileceğidir. Çeşitli çatışmalarda hangi tarafta yer alacaklarından, Baldur's Gate 3 oyuncularının Astarion'a kanlarını içip içmemeleri gerektiğine kadar, hiçbir iki oynanışın birbirine benzemeyeceği birçok farklı seçenek bulunuyor. Bu dallanan yollar, hikaye resmen başlamadan önce başlıyor, çünkü oyuncular özel bir karakterle oynuyorlarsa sınıf ve ırk seçmekle görevlendiriliyorlar. Şimdi, hayranlar kendi tercihlerinin diğer oyuncuların tercihleriyle nasıl karşılaştığını görebilirler.

Adsız tasarım.png

Resmi Baldur's Gate 3 hesabından paylaşılan bir tweet'te Larian Studios, oynanışın ilk hafta sonundan büyük miktarda veri paylaştı ve en popüler sınıfın Paladin, en popüler ırkın ise Yarı-Elf olduğunu ortaya koydu. Grafikler, tüm sınıflar ve ırklar için oyuncu sayısını gösteriyor ve ilginç sonuçlar sunuyor. Paladin, oldukça büyük bir farkla en popüler sınıf olurken, ikinci en popüler seçenek olan Büyücü'yü on binlerce karakterle geride bırakıyor. Yarı-Elf ise biraz daha az farkla kazanıyor. Diğer yandan, en popüler ikinci ve üçüncü seçenekler İnsan ve Elf. Bu şekilde, İnsan, Elf ve bu ikisinin birleşimi, şu ana kadar oluşturulan tüm karakterlerin önemli bir çoğunluğunu oluşturuyor.

Görünüşe göre birçok oyuncu, Baldur's Gate 3 için en iyi Paladin yapılandırmasını çalışırken, Rahip karakterine olan ilgi hayranlardan çok daha az. Bu oldukça ironiktir çünkü Paladin ve Rahip birçok yolda benzerdir; her ikisi de kutsal savaşçılardır ve savaşta dayanıklı ve zorlu olarak bilinirler. Birinin en popüler, diğerinin ise en az popüler olması oldukça ilginç. Ayrıca, Githyanki ırkının en az tercih edilen ırk olduğunu da belirtmek gerek, çünkü bu ırk geçmiş ve şu anki D&D oyunlarında arguable olarak en az temsil edilen ırktır. Yenilikçiliğin birçok hayranı kazanamamış gibi göründüğü, geleneksel ve tanıdık ırkların daha çok tercih edildiği gözlemleniyor. Irk ve sınıf seçimlerinin yanı sıra, Larian aynı zamanda diğer birçok ilginç istatistik de paylaştı. Bu, kaç karakterin Astarion tarafından romantik olarak reddedildiğini ve hayranların Baldur's Gate 3'ü oynamak için toplamda 1.000 yılı aşkın süre harcadığını içeriyor. Muhtemelen bu istatistiklerin birçoğu zaman içinde değişecektir, bu nedenle oyuncular gelecek haftalarda güncellemelere dikkat etmelidir.​

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Oyun gerçekten başyapıt olmuş. Konu için teşekkürler.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Baldur's gate 3'ün bu tarz güncellemeleri oyuncuları daha çok içine çekecek gibi

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Benim fikrimce güncellemeler gelişmeli çok kötü

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
131.4 saatten sonra ilk run'im bitti ve bu oyun daha önce bu türde oyun oynamamış insanları bile içine çekebilecek bir başyapıt olmus herkese tavsiye ederim.(ve evet astorian beni de reddeti ama başka bir karakterle ilişkimiz ciddileştiği için kalp kırıklıklarının ciddi sonuçları olduğunu söyleyip reddetti :(

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
bana kalırsa daha fazla güncelleme alması lazım

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
güncellemeler eksik kalmış ama yinede iş yapar

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
yeni güncellermeler beni pek heycanlandırmadı açıkçası

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
paladin seçip yeminbozan oldum efsane bir şey valla 200 canı olan yaratığa 120 vurmuştum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Çift tatar yayı sınıfını kullanıyorum ve oyundaki en güçlü sınıflardan biri

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Yeni güncellemlerden memnunmusunuz bu arada Hikayesel açıdan bence baldursgate farkını ortaya koymuş rakibi görülen Hogwarts legacy e farklar bindirir bence

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Oyunu severek oynuyorum hali hazirda birkac update ile daha da iyi hale gelecektir

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bu oyunun niye bu kadar seveni var anlamadım gitti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...