Başarılı olmak için neler yapıyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bu konuyu açma sebebim öğrenmek istediğiniz (yabancı dil, enstrüman ya da fit bir vucut) konularda tam bırakmışken vazgeçmişken pes etmişken geri dönüp başardığınız şeylerde sizi geri döndüren şeyin ne olduğunu ve o ilk adımı nasıl attığınızı söylemenizi istiyorum.
Kendi hayatımdan hedefe ulaşmak için tecrübe ettiğim başarısızlıkları ve başarısız olma sebebini sizlere söyliyeceğim.
Öncelikle bana göre bir şeyde başarılı olmak için anahtar kelime "baskı" dır.
Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz ailenizin verdiği baskı dershanenin verdiği baskı kendi üzerinizde oluşturduğunuz baskılar sizi ders çalışmaya itip başarılı bir birey yapar. Tabii ki burada her şey de olduğu gibi çok baskının birey üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ama gerekli miktarda oluşan baskı sizi başarılı bir birey yapmaya iter.
Bana göre bu yüzden biz hobilerimizde bir türlü başarılı olamadık. Sağlam fit bir vucut yapmak istediğimizde üzerimizde bir baskı yoktu. Hevesle başlandı heves bittiğinde yavaş yavaş gitmeyi azalttık sonra temelli bıraktık.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum
ıstıkrar cok onemlı basarıda bu benım sahsı gorusum ıstıkrar yoksa basarıda yoktur...

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ders konusunda haklısın baskı olduğu zaman yapman gerekiyo içinde de yapma isteği varsa başarabiliyosun yani benim açımdan öyle baskı olmayınca hevesim bitince bırakıyorum keşke bırakmasam

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Liseye kadar dersle aram yoktu bir gün rehber hocamızın gelip sunum yapana dek. Garip şekilde o sunumdan sonra derslere baya çalışmaya başladım ve bir dönem okul birincisi oldum. Sonra araya pandemi girdi 2 yıl kitap açmadım ve normal halime döndüm. Yani evet baskı lazım.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Günde 16 saat çalışıyorum 2-3 haftadır

Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ticaret kovalıyorum baba ya şükür dükkan var ordan ilerlemeye calısıyorum bir dil öğrenmeye calısıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Yabancı dil şart ve fiverrda tasarım yapıyorum yabancılara

Üye
3 HİZMET YILI
YouTube ve Instagramdaki motivasyon videolarından uzak dur yeter !

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bundan 10 yıl sonrasını düşünüyorum eğer çalışmazsam neler olabileceğini sonra dönüp çalışma planı hazırlıyorum ve hazırlarken de eğer daha da başarılı olursam bundan 10 yıl sonra nelere gelebileceğimi düşünüp böyle bir hiçliğe kapılıyorum güzel oluyor motive ediyor elimden geleni yapıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
yapmayan bilmem nedir gibi cümleler kuruyorum ve o beni tetikliyor. ama çok üşengeç olduğum için her yerde her şeyde kullanmıyorum :D

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bowling oyunu üstünde uğraşıyorum sürekli pratik ypaıyorum bowlingte güzel bir oyuncu olmaya çalışıyorum şuanlık hayatta.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Başarılı olmak için bir plan kurmak lazım hergün düzenlice o planına uyman gerek kendine uyku düzeni kur her sabah düzgünce kahvaltını yap proğramına uy devamı gelir :)

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
öncelikle güne erken başlayıp egzersiz ve devamında güzel beslenmek gerekiyor gün içinde kendimi geliştirmek için detaylı şeyler öğreniyorum kendime bişeyler katıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
kendini iyi hissettiğin yenekli olduğun yerlerden hayatını devam ettirmeye çalış başarı kendisi gelir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Başarının sırrı çok çalışmak kardom başka bir şey değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...