Başarılı olmak için neler yapıyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
sevdiğim işi kafama koyup gecemi gündüz edip ona odaklanıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bence başarıyı getiren en önemli faktörler şöyle ; emek, hırs, şans doğduğun aile büyüdüğün ortamda çok önem farz ediyor. Herkes belirli bir potansiyelle doğar kiminin resime güzel sanatlara yeteneği olur kiminin matematiğe hesap işlerine ama herkes birbirinden farklı olarak belirli kabiliyetler ile doğar. Büyüdüğün ortam aldığın eğitim özelliklerinin potansiyelinin körelmesine yol açabilir. Herşeyi zamana bırakıp çok kafa yormamak en iyisi gibi.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
deniz ulaştırma ve işletmeleri mühendisliği bölümünü İTÜ'den kazanırsam yeterince başarılı olarak sayarım kendimi :)

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Bu konuyu açma sebebim öğrenmek istediğiniz (yabancı dil, enstrüman ya da fit bir vucut) konularda tam bırakmışken vazgeçmişken pes etmişken geri dönüp başardığınız şeylerde sizi geri döndüren şeyin ne olduğunu ve o ilk adımı nasıl attığınızı söylemenizi istiyorum.
Kendi hayatımdan hedefe ulaşmak için tecrübe ettiğim başarısızlıkları ve başarısız olma sebebini sizlere söyliyeceğim.
Öncelikle bana göre bir şeyde başarılı olmak için anahtar kelime "baskı" dır.
Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz ailenizin verdiği baskı dershanenin verdiği baskı kendi üzerinizde oluşturduğunuz baskılar sizi ders çalışmaya itip başarılı bir birey yapar. Tabii ki burada her şey de olduğu gibi çok baskının birey üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ama gerekli miktarda oluşan baskı sizi başarılı bir birey yapmaya iter.
Bana göre bu yüzden biz hobilerimizde bir türlü başarılı olamadık. Sağlam fit bir vucut yapmak istediğimizde üzerimizde bir baskı yoktu. Hevesle başlandı heves bittiğinde yavaş yavaş gitmeyi azalttık sonra temelli bıraktık.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum
Başarılı olmak için bir çok yolda kaldım evet bir çok yolda kalınca daha çok hırslandım ama meğersem ben kendimle yarışıyor muşum şuan ise hayattan soğuk eve kapalı ergenler gibi cips sigara alkol kola içiyorum :D. Hiç Bir Hedefim Kalmadı :XD

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kimseyi umursamadan kendi bildiğimi yapıyorum zamanın da üniversiteyi bırakıp oto yıkama açtım ailemden ve çevremden tepkiler aldım ama şuan istediğim arabaya sahip oldum daha iyilerini kazanacağımı umuyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Zorundalık hissi sanırım ya. Nasıl ki yemek yemek zorundaysam bunu da yapmak zorundayım hissini iliklerime kadar içselleştirdim. O yüzden bir şeyi yapmak istediğimde ne olursa olsun yapabiliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bu konuda en önemlisi kendinle barışkın olmak bence

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Başarılı olmak için önce ilgi duyduğun alanı bulmalısın daha sonra ise disiplinli olmalısın. Çünkü ne kadar sevsen de bir yerde canın istemeyecek o noktada senin devam etmek için tek motivasyonun disiplinin olacak.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kendini geliştirmek bence felsefeden geçer. Her konuda bulunan felsefe de kendini geliştirirsen, düşünme yöntemini yapıcı şekilde düşünme yöntemine evirirsen hayat senin için çekilir bir yer olur kanka. Para bir şekilde kazanılır, düşünce kazanılmıyor. Okuduğun kitaplar, okuyacağın kitaplar sana ne katabilir gibi şeyler düşünmelisin. Örneğin bir kızla çıkarken bu kız benim hayatıma ne katabilir, bana ne verebilir biriyle arkadaş olurken bu adam bana ne kazandırır gibi bakmalısın hayata.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
başarılı olmak için bir şey yapmıyorum sadece hayatın beni nereye götüreceğine bakıyorum yani şuanlık öyle bir iki yıl öncesine kadar hedefleri olan birisiydim ama şuan tükenmiş birisiyim dost konusunda sevgi konusunda tükenmiş birisiyim o yüzden bu mental ile bir işi başarmayı geçtim evden dışarı çıkıp dış dünyayı görmeye bile katlanamıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
knk bence herşeyin başı istikrar. elimden geldiğince istikrarlı olmaya çalışıyorum

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
her konuda değilde tek bi konuda ıyı olmaya calısıyorumm

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
şu ana kadar sürekli bişeye başlayıp pişman oldum geri de başlamadım, büyüki ihtimalle hiçte başarım olmayacak :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Önce eğittim okul ve sosyal eğitim geleceğin işi teknoloji... bu konularda kendini eğitebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
çalışıyorum çalışıyorum ve dahada çalışıyorum yani sanırım çalışmak yetiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...