Başbelası Synaptics.exe virüsü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Osman Demirci
Uzman Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Dostum Aynı Durum Bendede Vardı Evet Silsem Bir Türlü Kalsa Bir Türlüydü En Temizi Format Format Attım Tamamen Temize Çıktım Sanada Öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
SynTPEnh Caller Service isimli hizmeti durdur ama güvenli modda yap bunu

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Hile kullanmak kolsuzluk değil akıllılıktır
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Yanlış bilmiyor isem bu bir virüs değil ki ?
bir iki kişi synaptics gibi görünen bir virüs yapmış ve ben ona yakalandım
Post automatically merged:

Kardeşim Format Atmana Gerek Yok Baya Uğraştım Ve Sonunda Silmeyi Başardım Silmek İçin Yapman Gerekenler ; (Bir Forumdan Bulunarak Yazılmsıtır.)
1. adım: İlk önce klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster ve sistem dosyalarını da gösteri aktif ediyoruz.

2.adım: Programdata klasöründe gizli bir şekilde(yarı saydam görünür sistem dosyası olarak görünenler) Synaptics adlı klasör olacak ve o klasörü IObit unlocker ile kilidi aç ve sil şeklinde kaldırın.
Neden IObit derseniz program kendini birkaç exeye bağlı kılmış ve dolayısıyla düz bir şekilde silemezsiniz arka plandaki yazılımları kapatın diyecektir.

3.adım: Klasörü sildikten sonra masaüstünde bulunan tüm klasörleri didik didik tarayın ve tüm .exe dosyalarını silin(Çünkü istisnasız masaüstündeki tüm exelere gömüyor kendisini). Sistem dosyalarını görünür yaptığınız için _cache_blabla.exe diye dosyalar da görünecektir onları da silebilirsiniz onlar programın hafızada depoladığı orijinal dosyalardır, sizin için önemliyse çevirebiliyorsan geri çevirebilirsiniz.

4.adım: Tüm klasörlerdeki exeleri temizlediğinizi var sayıyorum ve üst kısımda bahsetmeyi unuttum masaüstünde softlic32.dll adlı bir DLL varsa onu da silin(yarı saydam görünecek şekilde olur) sonrasında IObit'in Advanced systemcare yazılımını kurun ki ben başlangıca otomatik eklenen yazılımı oradan tespit ettim siz de bir daha aynı virüsü yemeye karşın o yazılım size bilgi verecektir sistem başlangıcına şöyle bir yazılım eklendi diye.

5.adım (opsiyonel): Kendinizi tedbir amaçlı virüs koruma yazılımı kurabilirsiniz bir dahaki yaşanabilmesi olası olan virüs saldırılarına karşıt.

Ve Bu Yazdıklarım %90 Oluyor @By_Hackera_
Bunu herhangi bir program yapmadan silmem imkansızmı? yani bende synaptics klasörünü manuel olarak silemezmiyim?

Exponental
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bir iki kişi synaptics gibi görünen bir virüs yapmış ve ben ona yakalandım
Post automatically merged:

Bunu herhangi bir program yapmadan silmem imkansızmı? yani bende synaptics klasörünü manuel olarak silemezmiyim?
anlatıgım sekilde ilk 2 adım ile silenbiirsin

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Malware anti virüs ile tarama yapabilirsin eğer gerçekten başına bela olduysa silemiyorsan önemli dosyaları yedekleyip format atmanı öneririm

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Dostum kaspersky ile tarat virüs ise kaspersky algılar ve siler algılamaz ise virüs değildir arkadaşın dediği gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...