Çözüldü başıma ilk defa böyle bir hata geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
deltaforce oynarken artık rahat 8. elim falandır oyundayken birden bilgisayarın ekran gitti sonra asrock yazdı işte anakartımın markası açılış ekranı oldu sonra şifreyi girdim tekrar pc yi açtım ama kasada herhangi bir güç kesilmesi olmadı bu sırada anlamadım birden neden böyle oldu ilk defa başıma geldii sebebini bilen var mı

Çözüm
Uzun süre oyun oynadıysan ekran kartı (GPU) veya işlemci (CPU) fazla ısınmış olabilir. Anakart kendini korumak için sistemi otomatik resetleyebilir.

MSI Afterburner ya da HWMonitor gibi programlarla sıcaklıkları kontrol edebilirsin. 80-90°C üstü değerler tehlikeli olabilir.

Oyun sırasında ani güç çekişleri olur. PSU (Power Supply Unit) yetersizse veya eskiyse, anlık dalgalanmalarda sistem sıfırlanabilir.

RAM veya ekran kartı yuvasından hafif çıkmış olabilir

Bilgisayarı kapat → Güç kablosunu çıkar → RAM’leri ve ekran kartını sök → Slotları temizleyip tekrar yerlerine iyice oturttur.

Anakart, kısa devre veya anormal yük algılarsa sistemi yeniden başlatabilir. Bu özellikle ASRock gibi markalarda bir güvenlik...
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Uzun süre oyun oynadıysan ekran kartı (GPU) veya işlemci (CPU) fazla ısınmış olabilir. Anakart kendini korumak için sistemi otomatik resetleyebilir.

MSI Afterburner ya da HWMonitor gibi programlarla sıcaklıkları kontrol edebilirsin. 80-90°C üstü değerler tehlikeli olabilir.

Oyun sırasında ani güç çekişleri olur. PSU (Power Supply Unit) yetersizse veya eskiyse, anlık dalgalanmalarda sistem sıfırlanabilir.

RAM veya ekran kartı yuvasından hafif çıkmış olabilir

Bilgisayarı kapat → Güç kablosunu çıkar → RAM’leri ve ekran kartını sök → Slotları temizleyip tekrar yerlerine iyice oturttur.

Anakart, kısa devre veya anormal yük algılarsa sistemi yeniden başlatabilir. Bu özellikle ASRock gibi markalarda bir güvenlik önlemidir.
Kasa içindeki kabloları kontrol et, yanlışlıkla temas eden metal parça olabilir.

Win + R tuşlarına bas → eventvwr yaz → Windows Günlükleri > Sistemkısmına bak.
Kırmızı hata işaretleri varsa, neye çarptığını görebiliriz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...