Bat dosyası hakkında bir sorum var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhaba Üstatlarım,

Firmalarımızın birisinde arge ekibi için bir bat dosyası geliştirmeye çalışıyorum.

Bu bat dosyasından beklentim dosyayı belirli bir konuma "C:/Autocad_yedek/" kopyalaması ve sonra adının sonuna dosyaadi_rev1.dwg dosyaadi_rev2.dwg şeklinde her revize yap dediğimde kopyalayıp rakamı bir arttırması.

Bir kaç kod yazdım bunu Sağ Tık menüsüne Revize Yap olarak ekledim her şey güzel derken, Sağ tıklayıp "Revizyon Yap" dediğim zaman sağ tıkladığım dosyanın konumunu algılayamıyor. Haliyle de sistem dosya yolunu bulamadı şeklinde hata veriyor.

Bunu nasıl sağlayabilirim.

Benim için hayati önem taşıyan bir konu kendisi.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Dosyanın konumunu bulamama hatası muhtemelen bat dosyasındaki dosya yolu belirtimindeki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir bat dosyasında belirttiğin dosya yolu doğru olduğundan emin olman lazım örneğin "C:/Autocad_yedek/" dosya yolunu kullanıyorsan bu yolun doğru olduğundan emin ol ayrıca bat dosyasını çalıştırdığın klasörle aynı klasörde mi yoksa farklı bir konumda mı olduğunu kontrol et dosya yolu belirtirken çift tırnak işaretleri kullanmak da oldukça önemli örneğin: "C:/Autocad_yedek/" şeklinde kullanabilirsin bunların yanı sıra sağ tık menüsündeki "revize yap" seçeneğinin dosyanın konumunu doğru bir şekilde alması için bat dosyasında belirtilen dosya yolunun tamamen doğru olması gerekir bu yüzden dosya yolu belirtilirken dikkatli olmalısın eğer hala sorun yaşarsan bat dosyasını paylaşarak dosya yolu belirtiliminde bir hata olup olmadığını daha detaylı bir şekilde kontrol edebilirim

ne bakiyon yuarram
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Merhaba Üstatlarım,

Firmalarımızın birisinde arge ekibi için bir bat dosyası geliştirmeye çalışıyorum.

Bu bat dosyasından beklentim dosyayı belirli bir konuma "C:/Autocad_yedek/" kopyalaması ve sonra adının sonuna dosyaadi_rev1.dwg dosyaadi_rev2.dwg şeklinde her revize yap dediğimde kopyalayıp rakamı bir arttırması.

Bir kaç kod yazdım bunu Sağ Tık menüsüne Revize Yap olarak ekledim her şey güzel derken, Sağ tıklayıp "Revizyon Yap" dediğim zaman sağ tıkladığım dosyanın konumunu algılayamıyor. Haliyle de sistem dosya yolunu bulamadı şeklinde hata veriyor.

Bunu nasıl sağlayabilirim.

Benim için hayati önem taşıyan bir konu kendisi.
Dosyanın konumunu bulamama hatası muhtemelen bat dosyasındaki dosya yolu belirtimindeki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir bat dosyasında belirttiğin dosya yolu doğru olduğundan emin olman lazım örneğin "C:/Autocad_yedek/" dosya yolunu kullanıyorsan bu yolun doğru olduğundan emin ol ayrıca bat dosyasını çalıştırdığın klasörle aynı klasörde mi yoksa farklı bir konumda mı olduğunu kontrol et dosya yolu belirtirken çift tırnak işaretleri kullanmak da oldukça önemli örneğin: "C:/Autocad_yedek/" şeklinde kullanabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...