"Benchmark Testleri" - Hangi Testleri Yapmalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Benchmark testleri, belirli bir senaryoyu çalıştıran bir program veya uygulama tarafından gerçekleştirilir. Bu senaryo, CPU, RAM, GPU ve depolama gibi bileşenlerin performansını test etmek için tasarlanmıştır. Test sonuçları, bir puan veya skor şeklinde sunulabilir ve farklı sistemlerin performansını karşılaştırmak için kullanılabilir.
  1. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    Cinebench R23, işlemcinizin performansını tek çekirdekli ve çok çekirdekli senaryolarda ölçen popüler bir benchmark testidir. Bu test, render, video düzenleme ve 3D modelleme gibi işlemlerde işlemcinizin ne kadar hızlı çalıştığını belirlemenize yardımcı olur.
  2. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    Geekbench 5, tek ve çok çekirdekli senaryolarda işlemci performansını ölçmek için kullanılan bir diğer popüler benchmark testidir. Bu test, çok sayıda farklı işlemci türüyle uyumlu olduğu için karşılaştırmalar yapmak için iyi bir seçimdir.
  3. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    3DMark, grafik kartı performansını ölçmek için popüler bir benchmark testidir. Bu test, oyun grafikleri gibi yüksek performans gerektiren görevlerde grafik kartınızın ne kadar iyi çalıştığını belirlemenize yardımcı olur.
  4. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    10: PCMark 10, işlemcinizin ve diğer bileşenlerinizin genel sistem performansını ölçmek için kullanılan bir benchmark testidir. Bu test, genel bilgisayar kullanımında işlemcinizin ne kadar iyi performans gösterdiğini ölçmenize yardımcı olur.
  5. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    PassMark PerformanceTest, işlemcinizin performansını tek ve çok çekirdekli senaryolarda ölçmek için kullanılan bir diğer benchmark testidir. Bu test, işlemcinizin performansını diğer işlemcilerle karşılaştırmanıza ve optimize etmenize yardımcı olur.
  6. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    CrystalDiskMark, sabit disk veya SSD performansını ölçmek için kullanılan bir benchmark testidir. Bu test, disk okuma ve yazma hızlarını ölçerek, disklerin performansını karşılaştırmanıza yardımcı olur.
  7. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    Novabench, işlemci performansını ölçmek için kullanılan bir diğer popüler benchmark testidir. Bu test, işlemcinizin performansını diğer bileşenlerle birlikte ölçerek, genel sistem performansınızı belirlemenize yardımcı olur.
  8. Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    Blender Benchmark, 3D renderleme performansını ölçmek için kullanılan bir benchmark testidir. Bu test, işlemcinizin performansını gerçekçi 3D sahneleri renderleme yoluyla ölçer ve performansını diğer işlemcilerle karşılaştırmanıza yardımcı olur.

Son düzenleme:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Ben hep passmark'tan yapıyorum işimi o gördüğü için onun dışında güzel bir konu olmuş emeklerine sağlık yazım gayet güzel olmuş hocam.

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Hocam çok kapsamlı bir konu açmışsınız. Çoğu ayrıntıya da yer vermişsiniz. Test yapmak isteyen arkadaşlar konudan yararlanabilir.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Elinize sağlık, güzel konu olmuş.
Mark üzerine tanımam tavsiyemdir :)

Her hile kullanan bir gün banı tadacaktır
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
çok güzel konu olmuş emeğine sağlık

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Skor elde etmek dışında Prime95'ta kullanılabilir. Sistemi çok iyi zorladığından overclock sonrasındaki stabilite testlerinde oldukça ciddi sonuçlar alabilirsiniz.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
3d ve passmark kullanıyorum genelde arayüz bakımından da hoşuma gittiği için. yararlı konu olmuş

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Onu onermem pass mark diye uyg
. Var o güzel benxh den

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ben benck testinde pc kac puan veriyor ona bakıuyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...