Beyin yakıcı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
Merhaba ruhsal sorunu marifet sananlar ve gercekten cebellesenler oncelikle ruh ve beden bir calisan organizmalardir psikolojinin terimi cok eskiye dayanir yani varligi aslen ruhsal degil beyinsel bir sorundur yani ancak ruh catisi altinda incelenir oncelikle bozuklugu marifet sanan kesimi ele alalim bu kesim genellikle cocuktur ve en tehlikeli zamanda orda baslar cocukken ozenir sanalda birseylere genellikle korkunc resimler videolar iskence idamlar vb seylere birsey olmadi beni etkilemez catisi altinda bir takim soylemde bulunurlar dogru o an icin etkilenmezler ancak bilinc onu depolar ve gelecekte cok buyuk sorunlara yol acmasina sebep olur gelelim dehsete en buyuk sorunlardan bir tanesi yalnizlik bu illaki cevresel etken degildir kimsenin sizi anlamamasida yada sizin o sekilde yorumlanizda sizi yalniz birakacaktir ve iste sorunlardan en etkilisi budur psikolojisi bozuk olanlar genellikle onay alma asamali islemlerlerini gerceklestirir sık sık duyarsiniz anladinmi soylemlerini cunku onlari kimsenin anlayamadigini dusunurler yasadiklari sorunlar o kadar buyukturki bir karincanin ucaga bakmaya calismasi gibidir onlar herseyi bildiklerini sanirlar bu yuzden ailevi cevresel veya doktoral olaylara gelemezler cunku iç ses denen lanet peslerinderir o iç ses doktor aile cevre herseye tekabul eder onlar olayi coktan dehset bir senaryoyla kurgulamislardir bile bu yuzden kimseyle konusmak istemezler insani 3 sey etkiler yanlizlik din ve aşk din yalnizlik zaten berbat bir durumdur anlatmama gerek bile yok bakan anlar dine gelecek olursak sonsuzluk kavramini sonlu yargiyla yargilamak buyuk sorundur aşk ise degersizlik duygusu panik vb sosyal sorunlara yol acar esasinda ruh ve beden birlikte calisir yani siz bir dugundesiniz kalkmak istemiyorsunuz ama illa sizi kaldirip oynatmak istiyorlar bir zaman sonra duruma alisirsiniz aynisi kucukken banyo yapmakla es degerdir girmek istemezsin ama girincede cikmak istemezsin gibi psikoloji genellikle gecmise dayanir gecmiste yerine koyulmayan birseyin gelecekteki eksikligine uzulmek gibidir bu yuzden aglamak ve dertlerini guvenilir insanlara acmak iyidir tabii guvenilir insani bulmak zordur bugun acini acarsin yarin seni o acinla vurursa sakata gelme ihtimalin yuksek ancak bunu saglam arkadasliklarla asabilir insanlari basit bir sekilde taniyabilirsiniz bir soz var hatirladigim kadariyla der ki gecmisteki kopruleri yikarim ilerlemekten baska carem olmasin gecmise uzulmek anlamsizdir belki kayiplar fazladir ancak adi ustunde kayip ve gecmise bakarsan ya onundeki guzelliklerden mahrum olursun yada sert bir yere tokezlersin ancak bu psikolojisi bozuk olanlar genelde gelecekten medet ummayan gelecegi bir felaket olarak algilayan insanlardir aileniz olmayabilir sakat olabilirsiniz paraniz olmayabilir istekleriniz gerceklesmeyebilir sevdiginiz tarafindan sevilmiyor olabilirsiniz ihanete ugrasmis olabilirsiniz ancak taninan insanlara olan nefretten taninmayan insanlari yargilanak butunuyle aptalliktir yani insanlardan nefret ediyorum yargisi yanlistir tanidigim insanlarin bendeki degerlerinden nefret ediyorum ve herkesi o insanlar gibi goruyorum bidi bidi bidi bidi gibi yani herneyse ne zaman psikatriye gitmeliyim bu ruhsal sorunlar bedene etki etmisse uyku duzeni mide genelde halisulasyonlar sonucu gidilir ancak onu cogu insan gorur bu halisulasyonlarinda boyutlari vardir en buyuk boyut oldugun yerdeki heyecan anksiyate bozuklugu yani oldugun yerde olan seylerden baska seyler gorup heyacana kapilma psikoloji bir calisir depresyonla beraber gelir sorunlar yenmek icin sosyallesmek ve aglamak oldugunuz gibi olani kabul gormek daha iyidir umudu kaybetmemek gerek umut yoksa hayatta yok hayal kuramazsaniz hayatta yasayamazsiniz hayal etmek yasamakla es degerdir cunku hic olmayan birseyin hayalide olmaz genelde insanlar aptaldir zaten olmayan seyin neden olmadigina uzulurler yani atiyorum arkadasi zaten yoktu bu adam buna cozum degilde bunu beyinde oldurup neler yapacagini hayal edip sonra neden olmadigina uzulmek gibi aptalca bir durumdur esasinda kucukkende ne kadar cok intihar etmek istediniz degilmi ne kadar cok oyuncak hayali kurup alinmadi degilmi cok topunuz patladi oyle degilmi o kadar heyecan yasadiniz oyle degilmi kavga edip yada okuldan kacip sorumluluklariniz akliniza gelince ailenize ne hesap vereceginizi dusundunuz degilmi arkadaslariniz tasindi yada ayrildiniz baglariniz zayifladi artik tatsiz geldi degilmi peki neden oldu bunlar sahiden oturup dusundunuzmu uzunca teyit ettinizmi sonuca vararak genelde cevap hayir diger soruna gelirsek psikolojisi yakin tarihte bozulanlar genelde gecmise dayali sorunlar arar icte belirsiz bir sıkıntı vardir nedeni vardir ancak beyin o nedeni ona gostermez gelelim diger meseleye psikatriye gitmem ben beni bi ilacmi iyi edecek mubabbeti o ilacin icindeki kimyasallar vb seyler anlatilmaz bile birde hastalik hastasi olanlar netten okuduklariyla kendilerine teshis koyup korkanlar vb seyler en sakatida su psikolojide bedensel etkilere maruz kalmak karin agrisi bulanti yorgunluk gibi serum verip ilac verip yollarlar genelde psikolojik esasli oldugunu erken farketmek iyidir ve cozumlere gelirsek gecmisle barisma sizi ve cevrenizdeki olaylari oldugu gibi kabullenme mecburiyet esasli cunku dunyada oyle gucler varki siz yokken bile sizin var olacaginizi bilerek sizin geleceginize yon veren ultra gucler bunlarla bas etmek neredeyse imkansiz etmeye calismakta kismen aptallik birde cok psikolojik bozuk cok kotuyum durumu az ve cokun dereceleri vardir dunyada nice sorunlar var ki anlatilmaz o sicaklarda cilek tarlasinda komik paralara calisanlar insaatlar vb saymakla bitmeyen sorunlar kazalar vb turkiyenin rezaleti ancak dunyanin bazi yerleri daha kotu durumda kotuye bakip iyi oldugunu gormek huzur verici fakat iyiye bakip ic cekmek huzur alici yani sorunlar sinsilesi gelelim alkol sigara maddeler bunlar uyusturucu ve kismi rahatlik tasir en basta sakatta oldugunuzu anlamazsiniz ancak bagimlilik arttica sorunlar fena derecede artar ve caresi tedavidir ancak geri cevrilir genelde sigarada komiktir stres gidermez ancak bazi kendini hasta sananlar devayi sigara baglamislardir icince rahatliyorum hesabi aslinda o sadece bir cozum yolu bu sigara degil pastada olabilirdi herneyse hayatta herseyin anlami var olacak degildir bazi seyler anlamsizdir anlamsiz kalacaktir aslinda cogu sey anlamsizdir ancak ortak paydada toplanir insanlar genelde yanlisligi dogrulugu tartisilir gelecek kaygisi ve turkiyenin durumu ortada zaten delirmemek elde degil dogrudur ancak herseyin nedeni vardir nedenlere yonelmek cozumdur insanlar gerek dini gerek siyasi gerek aşk gerek kulturel gerekse gelecek adina nice kitaplar ele almistir nice felsefeler gelismis ve ebediyen tarihte yerini bulmustur kendinize iyi gelecek arayislarinda bulunun yoksada var edin mutsuz biten gun mutsuz baslayan gundur zaten bir saniyenin garantisi yokken surekli aci cekmek aptallik surekli olumsuz dusunmekte oyle hayatta en degerli sizsiniz kimse sizi siz kadar taniyamaz ancak size baston olanlarida gormezdem gelmeyin adim atiyorsaniz onlar sayenizde ancak en basta azim onemlidir nedej kafaniz belli yerde toplanmiyor neden dikkatsiziniz vb akliniza gelen butun sorunlari not edim cevaplarini bulursaniz beyniniz onu askiya alacaktir bulun ve asin bir koseye geleceginiz veya hayatinizi dert etmeyin hayat gelisir gelistirilir siz hicbir zaman herseye sahip olamazsiniz kimse olamaz herseye gerek yok kafamdaki olsa yeter derseniz heyecanla aldiginiz ilk kiyafeti durerek koydugunuzu sonra hevesiniz gectiginde firlsttiginizi ayakkabinizi elinizle cikarmaktan ayakla cikarmanizi hatirlatirim ve herkes bencildir aslinda insanlar nefret etmeye yer arar yani afrikada cocuklar ac allah adil degil diyenin gercek sebebi cocuklarin acligina uzulmek degil kendi sorunlarini onlara benzetmekten gecer herneyse daha yazardimda anlamsiz geleceginizi gecmisinizi kafaya takmayin ani yasayin en degerli sizsiniz kimse sizi siz kadar taniyamaz psikolojik tedavi gerekiyorsa kacinmayin herseyin caresi vardir hersey beyinde biter unutmayin dun beyin denen seyin varligi bilinmiyordu kim bilir su anda bilinmeyen nelet gelecekte var olacak o yuzden hayretle hayati seyredin hayat en gucludur ama hayati hayat yapan insanlardir dogadir canlilardir kendinize iyi bakın.

Buraya kadar okuyanlara şükranlarımı sunarım :D

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Sigara konusun da dediklerine katılıyorum dostum ancak, sigarada ki nikotin etkisi bi pastaya göre daha çok bağlayıcılığı var psikolojinin yanı sıra.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Yarım saattir okuyorum hala bitiremedim

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Okurken öbür tarafa gidip geldim. :D

~Ralas
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yazının yarısından fazlasını okudum ancak noktalama işaretlerinin noksanlığından ötürü devam edemedim. Bunun dışında yazının hoş bir anafikri var. Ayrıca "Çocukların banyoya girmeyi istemediği hâlde girdiklerin çıkmayı reddetmeleri" metaforunu çok iyi kullanmışsın. Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise şu cümleydi: "aslinda insanlar nefret etmeye yer arar yani afrikada cocuklar ac allah adil degil diyenin gercek sebebi cocuklarin acligina uzulmek degil kendi sorunlarini onlara benzetmekten gecer"
Bir yazar olarak söylüyorum kalemin takdire şayan işlere nail olabilir :gelisirabi:

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
görünce okumaktan vaz geçtim :) bu saatte gitmez şimdi accık uzun..

PITBULL SAMİNİN OĞLU
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kardeş gecenin 3 ünde okurken 2 paket sigara bitti mutlumusun

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Just got some divine blessings reading it. Now let me go and kill some people

Dino
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
okurken neredeyse uyudu

1599430239125.png

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Şöyle özet geçeyim, istediğim zaman kendimi toparlayabilirim diyordum ama, o işler öyle olmuyor işte... Psikoloji çok ayrı bir değerdir insan için, yitirmeden ilerlemesi dileği ile herkesin.

Yürüyen cinsellik
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
okuduktan sonra kafamda birşeyler oluştu

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
yarısında bıraktım aga kusura bakma :) bitmeyecek sandım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...