Beyler Bilgisayarıma Nasıl Over Clock Atabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Beyler ben bilgisayara Over Clock (oc) atmak istiyorum ama nasıl olduğunu bilmiyorum yardımcı olabilecxek arkadaşlar varmı

Üye
6 HİZMET YILI
go to your bios (most computer have overclock option)
use a special tool some manufacturers like msi have those
good luck :)

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
öncelikle iyi bir soğutma sistemin olmalı eğer soğutma sistemine güvenmiyorsan kesinlikle yapma %10 maks bi artış için işlemci gider eğer diyorsan iyi bir sıvı soğutmaya sahibim kendime güveniyorum diye ozaman msı after burner yazılımı ile yapabilirsin netten msı after burner oc yaz detaylı çıkar işlemcinin daha önce yapılmış videoları varsa o ayarları kullan
Post automatically merged:

Donanımlarını yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.
Burda bunu yazana kadar yazabilirdin bunun yerine konu yanlış yere açılmışta diyebilirdin

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
öncelikle iyi bir soğutma sistemin olmalı eğer soğutma sistemine güvenmiyorsan kesinlikle yapma %10 maks bi artış için işlemci gider eğer diyorsan iyi bir sıvı soğutmaya sahibim kendime güveniyorum diye ozaman msı after burner yazılımı ile yapabilirsin netten msı after burner oc yaz detaylı çıkar işlemcinin daha önce yapılmış videoları varsa o ayarları kullan
Post automatically merged:

Burda bunu yazana kadar yazabilirdin bunun yerine konu yanlış yere açılmışta diyebilirdin
ben denedim yapmayı ama olmuyor asus unkinin denedim bi aralar oluyordu asus gpu tweak 2 diye bir uygulamadan yapıyordum artık olmuyor

Üye
6 HİZMET YILI
[QUOTE = "toxit, post: 1947203, member: 2089005"]
I tried to do it but it does not work.
[/ QUOTE]
some motherboards dosent actually support overclocking have u checked if theres an overclock option in the offical site of the motherboard???

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
[QUOTE = "toxit, post: 1947203, member: 2089005"]
I tried to do it but it does not work.
[/ QUOTE]
some motherboards dosent actually support overclocking have u checked if theres an overclock option in the offical site of the motherboard???
I don't know, I have to look

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Bios üzerinden yapılıyor fakat bilgi gerektiren işlem.Öncelikle neye overclock yapmak istediğini söylemelisin. Ram - cpu-gpu hangisi?

Üye
6 HİZMET YILI
[QUOTE = "toxit, post: 1947253, member: 2089005"]
I don't know, I have to look
[/ QUOTE]
He u have to i mean once i tried to overclock an esie motherboard for like 3 hours only to find it dosent have overclock option xd

but most importantly he hacc
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
amd işlemci kullanıyorsan ryzen master yükle kolayca yap overclocku

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
uyumlu değildir ozaman markasına göre program kullanmayı dene
zaten bigisayrı topladığımda oda içinde yüklü geldi ilk 1,5-2 ay kullandım ama bi sorun çıkardı artık çalışmıyor uygulama bilgisayara format attım herşeyi yaptım olmuyor

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Dostum önce overclock yapacağın bileşenin overclock destekleyip desteklemediğine bak sonra internetten overclock yapacağın bileşenin marka modeline göre overclock ayarlarına bak bu şekilde güvenli overclock yapabilirsin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...