Önce unity ile oyun yapmaya çalıştım sonrasında baktım ki kendim kod yazamadıktan sonra bir yerde tıkanıyorsun. Dilleri öğrenmek için araştırma yaptım hangisini seçeceğim arasında kayboldum. En sonunda C# ile başlamaya karar verdim ama kimden dinlesem ingilizcenin gerekli olduğunu söylüyorlar şimdide yazılımı bırakıp ingilizce öğrenmeye çalışcağım sanırım önerisi olan var mı ?
İngilizce bir tık önemli ama ileri seviye dil bilgisine sahip olmana gerek yok c# derslerini YouTube üzerinden sende kod yaz isimli kanaldan eğitim setlerini izleyerek ve forumdaki mevcut kaynaklardan faydalanarak öğrene bilirsin .
Alternatif olarak Murat Yücedağ ın eğitim setinede göz atabilrisn
öncelikle güzel ama ingilizce terimler çok önemli ve mantıklı olanı yapmışsın ingilizce kursuna gitmek ile ve ayrıca mutlaka programlama kurslarına katılmalısın tek başına bir yere kadar oluyor
Benimde zamanında hevesim vardı oyun kodlamak ile ilgili ama peşinden koşamadık inşallah başarırsın yapman gereken tek şey ingilizce öğrenmek sonra kendinde öğrenirsin kodlama dillerini.
Kodlama dediğin şey A1 ingilizce mantığıyla verilen basit komutlardır , bunu yap şunu yap eğer böyleyse bunu böyleyse bunu yap şeklinde dolayısıyla ingilizce bilmen şart ama ileri seviye veya orta seviye olmasına gerek yok giriş seviesinde bilgin olsun yeterli future tens ihtiyacı bile yok :d bazı istisnai durumlar hariç
Sektorde 10 yılı deviren biri olarak soylerım ki hem ilgin varsa hem de para kazanmak istiyorsan Avrupa'da deli gibi Koitlin ve Swift bilen adam ihtiyacı var. ( mobil )
Bana kalırsa mobil tarafa yönlen gereken udemy egitimlerini çek. Tavsiyemdir.
abi ne mutlu sana bu sitede kodlama ile ilgili bir yer ver c# pythn hepsine bakabilirsin hepsinin kendine göre zorlukları var hepsini dene kolay gelenden deam et ama uyarırım bilgisayarın iyiyse bu işlere gir yoksa ekran kartı işlemci dayanmaya bilir
evet ingilizce gerekli fakat C# için türkçe kurslar mevcut udemyde Murat Yücedağnın C# A'dan Z'ye kursu var ben aldım 27 tlye indirime girince almanı tavsiye ederim öğrenmek istiyorsan. Para veremem diyorsan youtubede Murat Yücedağnın 100 bölümlük bir C# öğrettiği bir seri var onu da izleyebilirsin.
Bir yerlerden tutmaya başla reis arkadaşların dediği gibi kodlama öğrenirken beraberinde yeni kelimelerde öğrenirsin Buda senin bilgini geliştirmene yarar