BF6 da Ses Kasma Sıkıntısı

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar,

BF6 Redsec oynarken yaşadığım ses karışıklığı problemi için yardımınıza ihtiyacım var. Rekabetçi oyun deneyimimi ciddi şekilde etkiliyor.

Temel Problemim: Ayak seslerini (Footsteps) duymakta çok zorlanıyorum. Genellikle:

1. Ayak sesleri ya hiç gelmiyor ya da çevre, patlama ve rüzgar seslerinin altında tamamen eziliyor.
  2. Çevre sesleri (rüzgar, helikopter, patlamalar) aşırı yüksek ve baskın geliyor.
  3. Rakibin nerede olduğunu uzak mesafeden tespit etme imkanım neredeyse hiç yok.
Ekipmanım:

• Oyun: Battlefield BF6 Redsec
  • Kulaklık: RAzer kaıra x
  • Platform: PC
İsteğim ve Hedefim: Oyun içi ve/veya Windows/Kulaklık yazılımı yada işe yarayabilecek herhangi bir uygulama üzerinden yapabileceğim en ideal ayarları arıyorum. Amacım:

• Ayak seslerinin ses seviyesini ve netliğini en üst düzeye çıkarmak.
  • Çevre, patlama ve araç seslerini minimuma indirip, ayak seslerini öncelikli hale getirmek.
  • Rakip oyuncuların pozisyonunu uzak mesafeden dahi net bir şekilde duymamı sağlayacak ayarlar.
Özellikle merak ettiklerim:

1. Oyun İçi Ses Ayarları: Hangi "Mix" (Kulaklık/Hi-Fi/Sinema) ayarını kullanmalıyım? Diğer ses kaydırıcılarının (Müzik, Efektler vb.) oranları nasıl olmalı?
  2. EQ (Ekolayzır) Ayarları: Ayak seslerinin duyulmasını kolaylaştıran özel bir EQ ayarı (Hangi frekanslar artırılmalı/azaltılmalı) var mıdır?
Bu sorunu çözmüş veya bu konuda deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!