Çözüldü Bilgisayar açılırken biosa atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bilgisayar da hdd kullanıyordum yeni ssd aldım taktım biosta ssd görünmüyordu bilgisayarı yeniden başlatıp baktığımda kullandığım hdd de görünmüyor kablolarda sorun yok soketler sağlam ve oturuyor anakart modeli asus prime b450m k ıı aldığım ssd sata 3 2.5 6g/s ( ssdye nasıl Windows Kurabilirim)

Çözüm
Asus prime b450m k ıı modelinde bu sorun kronik gibi birşey çoğu kullanıcının başına geliyor

Öncelikle nasıl format usb'si hazırlanır ve kurulur bunları anlatan 2 video bırakıyorum bunu izlersin.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Üsteki işlemleri yaptıktan sonra sata ve güç kablolarını sök sata 0 bölümüne ssd ' yi sata 2 bölümüne hdd ' yi takıp güç kablolarınıda takıp sistemi çalıştır direkt olarak '' f8 '' tuşu ile boot ekranına ulaşabilirsin ondan sonra işletim sisteminin yüklü olduğu usb belleği seçip kuruluma başlayabilirsin kurulum ekranında ssd ve hdd gözükecektir gözükmüyorsa sistemi sadece SSD takarak boot edip kuruluma devam et çözülmezse dönüş yap farklı bir...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bilgisayar da hdd kullanıyordum yeni ssd aldım taktım biosta ssd görünmüyordu bilgisayarı yeniden başlatıp baktığımda kullandığım hdd de görünmüyor kablolarda sorun yok soketler sağlam ve oturuyor anakart modeli asus prime b450m k ıı aldığım ssd sata 3 2.5 6g/s ( ssdye nasıl Windows Kurabilirim)
hocam onun sorunu çok ısınmaktan oluyor bende de oluyor ram tak çıkar yap biosa attıgında ve birazcık bilgisayarı beklet soğusun

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
hddyi tek eskisi gibi takmayı denediniz mi. bi de düşürme durumu falan oldu mu hddyi ben düşürmüştüm bi keresinde gg olmuştu direkt

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Banlı Üye
4 HİZMET YILI
belki sorun kabloların kendisinde değildir, belki de içindeki cd'yi başlatamayacak kadar bozuk olan sabit disktir, o zaman düzgün çalışmıyordur.

KARADAYI
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Asus prime b450m k ıı modelinde bu sorun kronik gibi birşey çoğu kullanıcının başına geliyor

Öncelikle nasıl format usb'si hazırlanır ve kurulur bunları anlatan 2 video bırakıyorum bunu izlersin.

Üsteki işlemleri yaptıktan sonra sata ve güç kablolarını sök sata 0 bölümüne ssd ' yi sata 2 bölümüne hdd ' yi takıp güç kablolarınıda takıp sistemi çalıştır direkt olarak '' f8 '' tuşu ile boot ekranına ulaşabilirsin ondan sonra işletim sisteminin yüklü olduğu usb belleği seçip kuruluma başlayabilirsin kurulum ekranında ssd ve hdd gözükecektir gözükmüyorsa sistemi sadece SSD takarak boot edip kuruluma devam et çözülmezse dönüş yap farklı bir yol deniyelim.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...