Çözüldü Bilgisayar açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Az önce normal şekilde masaüstü bilgisayarımı açtım ama normal olmayan bir şekilde daha bilgisayarın şifresini bile girmeden fanlar uçak gibi çalışmaya başladı. Ben de bu durumdan korkup bilgisayarı kapatmak istedim ama ekran dondu. Kasanın kapatma tuşuna bastım ama o da kapatmadı. Ben de fişi çektim ve PSU'nun gücünü kapattım. Biraz bekledikten sonra fişi takıp PSU'yu açtım ve açma tuşuna bastım ama bilgisayar açılmadı hâlâ da açılmıyor. Makineye güç geldiğini biliyorum çünkü Ethernet kablosunun ışığı yanıyor ama makine açılmıyor. Gerçekten konu hakkında iyi bir bilgisi olanlar yazsın, saçma sapan mesajlar görmek istemiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
1-Bilgisayarınızın içindeki tüm donanım bileşenlerinin bağlantılarını kontrol edin. RAM, grafik kartı, sabit diskler vb. Tüm bileşenlerin doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
2- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. RAM modüllerinin temas noktalarının temiz olduğundan ve düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun.
3-Bilgisayarınızın güç kaynağını tamamen sıfırlamak için şunları yapabilirsiniz: Bilgisayarın güç kablosunu çekin. Güç düğmesine 10-15 saniye basılı tutun tüm. Güç kablosunu tekrar takın ve bilgisayarı açmaya çalışın.
4- Donanım sorununu tanımlamak için donanımı tek tek test edin. Örneğin, sadece ana kart ve bir RAM modülü ile başlayarak bilgisayarı çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, farklı...
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Banada aynı olay olmuştu bilgisayarı ne yaparsam yapayım kapatamıyordum tamirciye götürdüm Ana kartın Yanmış vs dedi parçaları yenilettim

sinnerman
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
islemcin veya anakartında yanma olmuş olabilir bilgisayarciya goturup bi kontrol ettir

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Önce sakin bir şekilde tüm bağlantı olan kabloları sök. Bilgisayarın kasasını fön makinesiyle olabilir tabi soğuk hava vericek şekilde tozlarından arındır temizle düzgün bir şekilde sonra tekrar kasanın tüm bağlantı kablolarını takıp tekrar çalıştırmayı dene. eğer yine çalışmazsa bir parçada sorun var demektir.

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Dostum bunu ben bir kere yaşadım büyük ihtimalle herhangi bir bilgisayar parçanda sorun var eğer bildiğin bir tamirci varsa işlemciyi vs. göstermeni tavsiye ederim ben aynı şeyi yaşadığımda işlemci telim yamulmuştu

Üye
3 HİZMET YILI
bir çok sebepten olabilir kanka ram slotlarını kontrol et bios pilini kontrol et
eğer elektirik vs gidip geldiyse bazı parçalar yanmış olabilir kabloları dene
deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsin anca

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Hemen bi tamirciye götürmende fayda var

Bios sıfırladım ben düzeliyor deneyebilirsin

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
kanka anakart,işlemci,ram bunlardan biri yanmış olabilir bilgisayarı açmaya çalışma bir bilgisayarcıya götür içini kontrol etsin sakın tekrar açmaya çalışma

Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
power kablosunu çıkarıp bi 10 sn bekle elektrik akımını rahatlat sonra tak çalışır

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
1-Bilgisayarınızın içindeki tüm donanım bileşenlerinin bağlantılarını kontrol edin. RAM, grafik kartı, sabit diskler vb. Tüm bileşenlerin doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
2- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. RAM modüllerinin temas noktalarının temiz olduğundan ve düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun.
3-Bilgisayarınızın güç kaynağını tamamen sıfırlamak için şunları yapabilirsiniz: Bilgisayarın güç kablosunu çekin. Güç düğmesine 10-15 saniye basılı tutun tüm. Güç kablosunu tekrar takın ve bilgisayarı açmaya çalışın.
4- Donanım sorununu tanımlamak için donanımı tek tek test edin. Örneğin, sadece ana kart ve bir RAM modülü ile başlayarak bilgisayarı çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, farklı RAM yuvaları veya farklı RAM modülleri kullanarak test yapabilirsiniz. Ardından, diğer bileşenleri tekrar sırayla ekleyerek hangi bileşenin soruna neden olduğunu belirlemeye çalışın.
5- BIOS ayarlarını kontrol etmek için CMOS pilini (BIOS ayarlarını sıfırlayan bir pil) çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. Bu, BIOS ayarlarının sıfırlanmasına neden olabilir.

Çözüm
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
ramleri çıkar tak yap düzelebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...