Bilgisayar çok zorlanıyor neyden kaynaklıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Beyler Benim Bilgisayar 2-3 Günden Beri Aşırı Isınıyor Ve Oyunlarda Aşırı FPS DROP YİYORUM Sebebi Nedir Birde Arada Sırada Fan Sapıtıyor Deli Deli Sesler Çıkartıyor Sanki Sistem Zorlanıyor Gibime Geliyor Ama Sistemim iyi sebebi nedir yada neyden Kaynaklanıyor Olabilir

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bilgisayar hakkında bi bilgi verirsen yardımcı olacağım. (işlemci veya marka gibi)

Nice
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
aynı fan sesi bana da olmuştu ısınmalar droplar vesaire iç dış temizlik yaptım bilgisayarın ama bilgili değilsen ehemmiyet içinde yapacak birine verebilirsin çünkü ekran kartı içine kadar temizledim hepsini tek tek söktüm vesaire böyle fan sesinden ısınmadan kurtuldum ama csde 300-350 alırken şimdi 180-200 alıyorum anlamadığım şekilde

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kanka kullandığın yüklediğin uygulamalardan kaynaklı olabilir veya virüs bulaşmış olabilir bazı virüsler bulaştıkları bilgisayarı kullanılamaz duruma getirilcek şekilde kodlandığı için seninde bilgisayarında fps droplar başlamış ve aşırı ısınmaya başlamış olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Beyler Benim Bilgisayar 2-3 Günden Beri Aşırı Isınıyor Ve Oyunlarda Aşırı FPS DROP YİYORUM Sebebi Nedir Birde Arada Sırada Fan Sapıtıyor Deli Deli Sesler Çıkartıyor Sanki Sistem Zorlanıyor Gibime Geliyor Ama Sistemim iyi sebebi nedir yada neyden Kaynaklanıyor Olabilir
termal macunu en son ne zaman değiştirdin ?

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
1 yıl oluyor
Post automatically merged:

kanka kullandığın yüklediğin uygulamalardan kaynaklı olabilir veya virüs bulaşmış olabilir bazı virüsler bulaştıkları bilgisayarı kullanılamaz duruma getirilcek şekilde kodlandığı için seninde bilgisayarında fps droplar başlamış ve aşırı ısınmaya başlamış olabilir
sanmam ama daha 1 hafta olmadı format atalı

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
kanka ya bilgisyarı çok zorluyon yada soğutma yok lettop mu o zaman işin zor kanka tamirciye götür ama dikkatli ol tamirci içine eder. kanka onu You tube den bakar bilirsin. yanlış bilgi soylemiyim diye Youtube bakarsın artık geçmiş olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kasanın içini aç bak bakıyım fanların oraya çok toz birikmiş mi ona göre yardımcı olayım nasıl temizleyeceğin hakkında ama büyük ihtimal bi termal macun değişmesi gerekiyodur

1 yıl oluyor

sanmam ama daha 1 hafta olmadı format atalı
kasanın içini aç bak bakıyım fanların oraya çok toz birikmiş mi ona göre yardımcı olayım nasıl temizleyeceğin hakkında ama büyük ihtimal bi termal macun değişmesi gerekiyodur

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Leptoplar bakıma gerçekten çok muhtaç. 1 Yıl olmuş termal macunlarını yenile, içini temizle. gereksiz arka plan uygulamalarını kapat ve programları sil.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kanka termal macunun bitmiş olabilir fanların kirlenmiş olabilir bi baktır

⭐⭐⭐⭐⭐
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Fanınla dış ortam arasında yeteri kadar hava sirkülasyonu sağlanamıyor olabilir kardeşim. Aynı sorunu ben de yaşadım denemediğim yol kalmadı işlemci hızını sabitlemekten tut da fan temizliği termal macun vs varana kadar..
Dizüstü pc kullanıyorsan tek çözüm yolun iyi bir soğutucu almaktan geçer
FRISBY Fnc-5230st öneririm bende kullanıyorum

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Sistem özelliklerini bilirsek daha çok yardımcı olabiliriz. Ama birkaç yöntem yazayım.

1- Eğer laptop ise bilgisayarın altını kapatmayacak şekilde kullan, bir destekleyici alabilirsin, yatakta kullanmamaya çalış.
2- Bilgisayarın içine açıp temizleme yapabilirsin, özellikle fanları temizle.
3- Fan hızını arttırmayı deneyebilirsin, "SpeedFan" uygulamasını kullanabilirsin.
4- PC içerisindeki kabloları birbirine sabitlemeyi ve bilgisayar içerisinde alan açmaya çalış, bu şekilde hem hava akışını açmış olursun hem de tozlanmayı önlemiş olursun.

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI

fanlarda var ama fanlara erişemiyorum iç taraftan kilitli

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Beyler Benim Bilgisayar 2-3 Günden Beri Aşırı Isınıyor Ve Oyunlarda Aşırı FPS DROP YİYORUM Sebebi Nedir Birde Arada Sırada Fan Sapıtıyor Deli Deli Sesler Çıkartıyor Sanki Sistem Zorlanıyor Gibime Geliyor Ama Sistemim iyi sebebi nedir yada neyden Kaynaklanıyor aşırı

Leptoplar bakıma gerçekten çok muhtaç. 1 Yıl olmuş termal macunlarını yenile, içini temizle. gereksiz arka plan uygulamalarını kapat ve programları sil.
ısıdan dolayı kasma yapıyordur soğutucu fanları kontrol et

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI

fanlarda var ama fanlara erişemiyorum iç taraftan kilitli
kanka o zaman yukarda bi arkadaşın dediği gibi termal macun+soğutucu alırsan sorunun bi nebze olsa da çözülür diye düşünüyorum

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Sistem özelliklerini bilirsek daha çok yardımcı olabiliriz. Ama birkaç yöntem yazayım.

1- Eğer laptop ise bilgisayarın altını kapatmayacak şekilde kullan, bir destekleyici alabilirsin, yatakta kullanmamaya çalış.
2- Bilgisayarın içine açıp temizleme yapabilirsin, özellikle fanları temizle.
3- Fan hızını arttırmayı deneyebilirsin, "SpeedFan" uygulamasını kullanabilirsin.
4- PC içerisindeki kabloları birbirine sabitlemeyi ve bilgisayar içerisinde alan açmaya çalış, bu şekilde hem hava akışını açmış olursun hem de tozlanmayı önlemiş olursun.
hem laptop var hem de pc var ama şuan arıza laptop da laptop şuan kapalı pc den geziniyorum

yarın ilk işim onu yapmak termal macun+fan

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
işlemci İntel İ3 5.nesil
işlemcin cok eski. tahminimce kasadan hava cıkısı azdır.
-termal macun sür
-fan temizliği yap
-işlemci fanı alınabilir

acıklama: zaten cok eski bi işlemci kullanıyorsun ömrüde az. ayrıca i3 oyun için yapılan bi işlemci değil. Umarım daha iyi bilgisayar nasip olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...