Bilgisayar Ekrana Görüntü Gelmiyor ;Çözümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
:yazı:

Selamlar,Mh üyeleri bugünki konumuz'da sıkça karşılaşılan bir sorun olan ekrana görüntü gelmiyor problemine bilindik yöntemler ile çözümler üreteceğiz.

1- Bios Piliniz Bitmiş Olabilir.

Bios pili adı üstünde bios ayarlarını , tarih - saat gibi bilgileri hafızasında tutmaya yarar.Eğer bios pili bitmişse saat tarih ayarlarınız düzgün çalışmaz ve ekrana görüntü gelmeyebilir. 'Cmos Checksum Error' hatası'da alabilirsiniz.

bios pil.jpg

2- Ramleriniz Ve Ekran Kartınız Oksitlenmiş Olabilir.

Ramleriniz ve ekran kartınız ısı sonucu oksitlenmiş olabilir, bunun için ram'lerin ve ekran kartınızın slota giren tarafını silgi yardımı ile temizleyebilirsiniz.

ram (1).jpg
ekran (1).jpg

3- Ramleri Çıkarıp Takmak - Yada Slotlarını Değiştirmek.

Bazen topraklama sonucu ramleriniz çalısmayabilir,tek ram kullanıyorsanız.Kullandığınız ram'i çıkartıp diğer slota takın,eğer çift ram kullanıyorsanız iki ram'inizi çıkarın. Birini diğer çıkardığınız ram'in yerine takın, görüntü gelirse diğer ram'ide takabilirsiniz.

ram takım.jpg

4- Anakartımızın Görüntü Girişini Kullanmak.

Bunun için ekran kartımızı sökmemiz gerekiyor,ekran kartımızı söktükten sonra anakart üzerinde ki görüntü girişini kullanıyoruz.Eğer görüntü gelirse,tekrar ekran kartımızı takıp deniyoruz. Eğer görüntü yine gelmesse ekran kartımızda sorun olabilir.

anakart.jpg

:not:

Eğer ekrana hala görüntü gelmiyorsa Ekran kartınız,işlemciniz,ram'iniz yada Psu'nuz arızalı olabilir bu durumda bilgisayarınızı en yakın tamirciye götürün.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Elinize Sağlık.Bir ara bende yaşamıştım ana kartı iade etmiştik.

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Benim başıma geldi kabloyu değiştirdim yok . ramleri işlemciyi sökmediğim yer kalmadı . Her tarafını tertemiz yaptım yine yok . Tabi ben televizyonu ekran olarak kullanıyorum . Başka bi TV i bağladım ekran çözünürlüğü maximumda hemen düşürdüm . Ama 2 - 3 gün uğraştım bu kadar basit bişey için . başına gelen olursa diye yazıyorum bunuda deneyin . İyi Forumlar

C̶a̶r̶p̶e̶ ̶D̶i̶e̶m̶
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
genellikle ramlarden kaynaklanıyor ekran gelmiyor diye getiren çok oldu ramleri tam monte edemiyolar görüntü gelmiyor veya laptoplarda ekran soketi oynamış olabiliyor yada en kötüsü ekran ledleri sönebiliyor bu durumda çerçevenin değişmesi lazım (not:laptoplarda)

2030da ismimi yeniden değişeceğim inşAllah
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Teşekkür ederim cok yararlı oldu bu ufkum genisledi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...