Bilgisayar herhangi bir şey indirirken donup kalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bilgisayarım genelde bir şey indirirken (rastgele) donuyor ve tuşa basıp hard reset atmaz isem öyle duruyor klavye fare hiçbir şey oynamıyor ekranda resim varmış gibi oluyor sanki.Bunun kaynağını bulamadım bunun kaynağını nasıl öğrenebilirim bunu debug olarak yazdırabilecek bir program var mıdır hdd den mi işlemciden mi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Konu hakkında bilgisi olmayan ya da her şeye format at yazan arkadaşlar gelmesin reportlarım teşekkürler.

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
dostum basit olarak görev yöneticisini aç oradan işlemcin e bak hdd ekran kartına vs bak ne en çok kullanıyor buradan ss at

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Kardeşim büyük ihtimal Windows gezginin çöküyordur öyle bir şey bir daha olduğunda görev yöneticisinden Explorer.exeyi devre dışı bırak sonra yeni işlemler diyip Explorer.exeyi yeniden aç sonrasında görev yöneticisinden CPU kullanımına bak neyden ötürü oluyor bir donanımından dolayı oluyorsa driverını güncelle aksi takdirde bir uygulama çok fazla sıkıntı çıkarıyorsa devre dışı bırak benim şimdilik yapabileceğim bu kadar kolay gelsin

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
dostum basit olarak görev yöneticisini aç oradan işlemcin e bak hdd ekran kartına vs bak ne en çok kullanıyor buradan ss at
Onunla alakası yok boştayken hepsi az tüketiyor.

Kardeşim büyük ihtimal Windows gezginin çöküyordur öyle bir şey bir daha olduğunda görev yöneticisinden Explorer.exeyi devre dışı bırak sonra yeni işlemler diyip Explorer.exeyi yeniden aç sonrasında görev yöneticisinden CPU kullanımına bak neyden ötürü oluyor bir donanımından dolayı oluyorsa driverını güncelle aksi takdirde bir uygulama çok fazla sıkıntı çıkarıyorsa devre dışı bırak benim şimdilik yapabileceğim bu kadar kolay gelsin
3 4 tane birbirinden bağımsız windows sürümüyle formatladım bu sorun 1 senedir var yeni çıkmadı aynı OS u kullanan diğer kullanıcılarda bu sorun yok

Virüsten olamaz yeni formatladım 1 senedir durum böyle her seferinde farklı OS kuruyorum fark etmiyor

Konuyu bir daha okusanıza oraya debug yazdırabilecek uygulama sormuşum kesin cevabı alabilmek için hala format at virüs var falan diyosunuz Konuyada yazdım format at diyenleri reportlayacam diye

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
HDD'nizde bad sector tarzı bir şey olup olmadığını öncelikle kontrol eder misiniz?

HD Tune yazılımıyla bunu kontrol edebilirsiniz buraya da sonucun ssni bırakırsanız güzel olur.

Ayriyeten modlanmış windows kullanmanız çok sağlıklı değil bu yüzden orjinal ve güncel windows sürümlerini kullanmanız daha iyi olur.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
HDD'nizde bad sector tarzı bir şey olup olmadığını öncelikle kontrol eder misiniz?

HD Tune yazılımıyla bunu kontrol edebilirsiniz buraya da sonucun ssni bırakırsanız güzel olur.

Ayriyeten modlanmış windows kullanmanız çok sağlıklı değil bu yüzden orjinal ve güncel windows sürümlerini kullanmanız daha iyi olur.
Aynı modlanmış OS u kullanan diğer kullanıcılarda bu problem yok hd tune ile full scan attım bad sector bulamadı full yeşil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...