Bilgisayar Isım Sizçe Çok Mu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elbet bir gün buluşacağız
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayarımda oyun açıkken kullanırken baktım. Bilgisayarımın Cpu ve Gpu ısısı 88 derece idi. Bu sıcaklıkta kullanmak bir sorun oluşturur mu ?

Konuyu Farklı Bir Yere Açmışsam Lütfen Silmeyip Yerini Değiştirin.

Lütfen Bilgisi Olanlar Yazsın, Bilginiz Yoksa Yanlış Bilgilendirme Yapmayınız !
Bilgisayar Özellikleri:

Abra A5 V16.6.3
Intel® Comet Lake Core™ i5-10200H 4C/8T; 8MB L3; 8GT/s; 2.4GHz > 4.1GHz; 45W; 14nm
Mobile Intel® HM470 Chipset
4GB GDDR6 nVIDIA® GeForce® GTX1650 Ti 128-Bit DX12
16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 2933MHz SODIMM
512GB INTEL 660P M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 1500 MB/s - Yazma: 1000 MB/s)

İ Y İ F O R U M L A R
Post automatically merged:

Oyun kapalıyken ısı derecem;
Gpu: 54 Cpu: 67

Dipnot: Oyunu Kapatalı 10 Dakika Oldu.

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
reis bende daha düşük sistem var 5 senedir kullanıyororum 2016 da aldım benimde cpu 94 95 oluyor kapalıykende düşük oluyor bende bi sıkıntı olmadı şuan sendede olmaz

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dostum genelde 70 küsür sıcaklık normal kabul edilir. Senin pc özelliklerine göre fena değil ama bi tık fanların derecesini arttırabilirsin.

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
reis bende daha düşük sistem var 5 senedir kullanıyororum 2016 da aldım benimde cpu 94 95 oluyor kapalıykende düşük oluyor bende bi sıkıntı olmadı şuan sendede olmaz
Bilgisayar'a zarar verip, komple anasını s*kmekten korkuyorum. Kullanmadığım zaman bakım için servise vermek lazım, 26.12.2020 tarihinde almıştım.

Dostum genelde 70 küsür sıcaklık normal kabul edilir. Senin pc özelliklerine göre fena değil ama bi tık fanların derecesini arttırabilirsin.
Fanlar zaten %100'de çalışıyordu. Bilgisayarın özellikleri iyi olduğu zaman sıcaklığın da yüksek olması normal sanırsam.

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Sistemin iyi olması bilgisayarın daha üst grafik bandını desteklemesini sağlar. Buda doğal olarak sıcaklığı artırır. Fakat donanımsal kalite sıcaklığı dengeler. Yani aşırı ısınmasını engeller. Şuan senin pc sıcaklığı aşırı sıcak falan değil. İllaki kendi pc nin ortalama hangi sıcaklıkta çalıştığını öğrenmek istiyorsan işlemci ve ekran kartını marka yazmadan youtube da arat ve yanına game fps test yaz. Teknoloji kanalları fps testi yaparken bilgisayarın sıcaklığını vs. ekranda gösterir. O sıcaklık değerleri genel olarak aynı sistem parçalarına sahip bilgisayarların hepsinde hemen hemen aynıdır. Kontrol ettikten sonra aşırı bi fark görürsen servise göndermeni öneririm.

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Sistemin iyi olması bilgisayarın daha üst grafik bandını desteklemesini sağlar. Buda doğal olarak sıcaklığı artırır. Fakat donanımsal kalite sıcaklığı dengeler. Yani aşırı ısınmasını engeller. Şuan senin pc sıcaklığı aşırı sıcak falan değil. İllaki kendi pc nin ortalama hangi sıcaklıkta çalıştığını öğrenmek istiyorsan işlemci ve ekran kartını marka yazmadan youtube da arat ve yanına game fps test yaz. Teknoloji kanalları fps testi yaparken bilgisayarın sıcaklığını vs. ekranda gösterir. O sıcaklık değerleri genel olarak aynı sistem parçalarına sahip bilgisayarların hepsinde hemen hemen aynıdır. Kontrol ettikten sonra aşırı bi fark görürsen servise göndermeni öneririm.
Teşekkür ederim Kardeşim. Sağol

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bildiğim ortalama dayanıklık 100-105 derece, fakat bu değerlerde uzun süre devam ederse zarar verebilir. Önerim pek işe yaramasada 4 fanlı laptop soğutucu al kankam.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Laptop kullanıyorsunuz ve yaz aylarındayız bu yüzden sıcaklıkların yüksek olması zaten kaçınılmaz. GPU ve CPU sıcaklığınız +90 dereceyi geçmediği sürece sorun olmaz. Bilgisayarın termal macunlarınıda Monster yetkili servisine götürüp yeniletebilirsiniz bu sayede sıcaklık değerleri azalacaktır.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bilgisayarın 85 dereceden fazla oynarsanız bilgisayar bozulabilir bence bilgisayarını servise götür termal macunları değiştirsin diğer parçalarıda kontrol etsin

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
normal bir ısı bir problem yok 80 e çıkıyor benim pc arada

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Çok iyi ısı derecelerin ama bakımını unutma benim cpu apu olmasına rağmen 69 70 de geziyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Laptopsa sıkıntı çıkabilir. Şarjda oynama ondan ısınıyordur.
Masaüstü hakkında bi bilgim yok.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
bildiğim kadarıyla tasarlayan kişi prochot kısmını buna göre ayarlar belirli sıcaklıkta bu düşüyor işlemcinin zarar görmemesi için her şeyi yapıyor buna akıllı kapatmada dahil ki sen zaten bunları biliyorsun soruna gelecek olursak eğer belirlenen prochot un 100 ise 100 üzerinde çalışırsa parçalara zarar görür ki bunu yapmak imkansız sonuçta işlemciye giden hızı engelliyor ki bunu programla engellemesini kaldıra biliyorsun ve işlemci hızı asla düşmediği için derece de artıyor fakat bu sever de akıllı kapatma olayı olduğu için durum değişmiyor yani prochot sayısını geçip çalışmadığı sürece sorun yok bu arada bende laptop kullanıyorum ondan yazdım turbo boost varsa kapat ısıyı az da olsa azaltır

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Ortamın sıcaklığına da bağlı dostum. Direkt güneş alan bir yerde oynuyorsan falan bilgisayar ondan da ısınabilir ayrıca 88 öyle çok yüksek bir sıcaklık değil. Gün boyunca 88 civarlarında gezmesi tehlikeli olabilir tabii.

Banlı Üye
Ödüller
5
Sosyal
9 HİZMET YILI
kanka sıcaklıktan olabilir laptop kullanıyosan driverdan istersen fanın hızını arttır

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
maksimum 85'ten sonra (normal hava şartlarında) sorunlar yaşatabiliyor işlemci fazla ısınmadan kapanıyor vesaire fakat Gpu için bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Laptop kullanıyorsunuz ve yaz aylarındayız bu yüzden sıcaklıkların yüksek olması zaten kaçınılmaz. GPU ve CPU sıcaklığınız +90 dereceyi geçmediği sürece sorun olmaz. Bilgisayarın termal macunlarınıda Monster yetkili servisine götürüp yeniletebilirsiniz bu sayede sıcaklık değerleri azalacaktır.
Teşekkür ederim dostum. En kısa sürede yenileticem macunlarını

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
yeni nesil bilgisayarlar aşırı ısınmada kapanıyor. ama seninkini bilemem. servise bir daha götür, ısı normal derlerse devam

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yeni nesil bilgisayarlar aşırı ısınmada kapanıyor. ama seninkini bilemem. servise bir daha götür, ısı normal derlerse devam
Isı bence de normal ama yine de uzun süre de zarar vereceğinin kararına vardım.

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bilgisayar'a zarar verip, komple anasını s*kmekten korkuyorum. Kullanmadığım zaman bakım için servise vermek lazım, 26.12.2020 tarihinde almıştım.

Fanlar zaten %100'de çalışıyordu. Bilgisayarın özellikleri iyi olduğu zaman sıcaklığın da yüksek olması normal sanırsam.
dediğim gibi aynı dediklerin bendede var 5 senedir samimi diyorum hala pc ayakta işime yarıyor askerden sonra yukselticem ama yeni oyunlar için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...