Bilgisayar kasasının kapağını açık kullanmak sorun oluşturur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Yeni aldığım bilgisayar kasasının fanları bazen durup dururken duruyor ve bu fanlar durduğunda, makine muazzam bir ses çıkartıp muazzam şekilde ısınıyor. Kasanın kapağını açık kullanmak sorun yaratır mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
2 HİZMET YILI
Sadece daha hızlı tozlanır hava dolaşımında sorun olacağını sanmıyorum. Ama fanların durması donanıma zarar verebilir.

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
hocam ben 1.5 senedir açık kullanıyorums sadece tozlanıyor ama fan durması olayına bişey diyemedim

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yaratır, hava sirkulasyonunu bozar ve daha fazla isinir sistemin. Onun disinda tozlanma ve parcalarin hasara cok daha fazla acik hale gelmesi de cabasi. Eğer fazla ısınıyor ise düzenli olarak temizliğini yapip CPU ve GPU macunlarini yenile. Ayrıca fanların da bir ömürleri var, o sebepten olabilir. Manuel olarak elinle fan ayarı da yapabilirsin.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
yaratmaz ama temizliğini normalden 2x yapman lazım

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
çok daha hızlı tozlanma olur bence kapalı tut

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Kasa kapağını açık şekilde kullanmak, sistem soğutmasına yardımcı olmaz. Piyasada satılan bütün kaliteli kasaların ön ve arka kısmında birer fan oluyor ve öndeki fan havayı içeri alma görevi görürken; arkadaki fan da dışarı atma görevini görüyor. Buna da kısacası hava sirkülasyonu denmektedir. Bu sayede kasa içinde oluşan sıcak hava kasa içinde olmamış oluyor, dışarı atılıyor ve içeri sürekli soğuk hava akışı sağlanıyor. Kasanın kapağını açtığınızı varsayalım. Önce hava sirkülasyonunu bozar, sonra bileşenlerin dışarıdan topladığı tozlar da statik elektriğe neden olabilir. Bu da parçaların ömrünü azaltacaktır. Eğer kasa kapağının açık olması gerçekten işe yarasaydı piyasadaki kasaların kapağı olmazdı.

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Çok tozlanır oda odan ne kadar toz alıyorsa, Hava sirkülasyonunu bozduğu doğru ama yaz ayların da kasanın camı açılmasını önerenlerle dolu. Şuan bende açık şekilde kullanıyorum kışa doğru kapatacağım. Fanların kapanması hayra alamet değil onu çözmeye bak...

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kapağı kapat diye yapmışlar

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
birşey olacağını sanmam ama çok fazla tozlanır fanlardan dolayı toz dışarıya da çıkar muhtemelen seninde soluyacağın kesin bir durum sana zarar vermese bile sistem çok tozlanır

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla kapak açıkken daha fazla ısınıyor sistem parçaları. Ama kasa fanlarının durması göz önünde bulunursa sirkülasyona fazla bir etkisi olmaz, sadece çok çabuk tozlanır tozlanmaya bağlı ısı artışı da yaşanabilir.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
sorun yaratmaz soğutur hava akışı olur fakat aşırı tozlanmaya davetiye çıkaracağı için uzun vadede temizlemezsen ısınma sorunu ile karşılaşırsın

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
içi çok fazla tozlanır eğer kapatabiliyorsan kapalı kullanman her türlü daha iyi

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
fanların duruyorsa yeterli güç gitmiyor veya fanlar arızalı olabilir, fanları yenileyebilirsin ve daha güçlü bir psu alabilirsin
Kasa kapağını kapalı kullanmanı öneririm açık kullanımda daha çok pislenir sistem daha çok ısınır verimliliği düşer cihazın ömrünü kısaltırsın.
sisteme gereğinden fazla yük bindiriyorsan ısınma problemi yaşarsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ben açik kulanyom genelde de toz olmiyacak bide ben vatilator koyom ayriyeten

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
hem çok fazla ısınır hem de fazla tozlanır. fanın modelini yazıp bi bak internete illa çözümü vardır durmasının

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Toz oluyor sadece ısı sorunu yaşmazsın ben kullanıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Sistem kendini sessizde çalışmaya zorluyor sonra çok ısınınca da aşırı fazla ses çıkarıyor, internette araştrmanızı öneririm. Isınma sorununuzu engellemek için pahalı bir termal macun sürün ve kapağını açık kullanmayın, arkadaşın da dediği gibi hava sirkulasyonunu bozar ve çok tozlanır fakat biraz da olsa ısı gidebilir fakat çok tozlanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...